KAN BLI RBK-HØVDING: Tore Strømøy er – foreløpig – siste navn som er kastet inn i debatten om styrelederposten i Rosenborg. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Vil foreslå Tore Strømøy som ny styreleder i Rosenborg

Kampen om styreledervervet i Rosenborg kan bli enda heftigere: Den velkjente NRK-programlederen Tore Strømøy blir foreslått som benkeforslag på årsmøtet torsdag, det på tross av at han formelt sett ikke er valgbar.

Det er klubbveteranen Erling Næss (73) som vil sette Rosenborg-medlemmene på sporet av å stemme frem Strømøy som arvtager etter Ivar Koteng.

– Jeg har tenkt på dette i en måned. Vi må ha inn en type som samler og begeistrer. Jeg har brukt Marvin Wiseth som eksempel. En type som kan håndtere media og som samtidig kan noe om ledelse og toppidrett, sier Næss til Adresseavisen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Til samme avis stiller Strømøy seg positiv. Han vil isåfall bli den tredje kandidaten: Fra før er Ståle Gjersvold innstilt fra valgkomiteen. Ivar Koteng, styreleder siden 2012, varslet nylig at han vil kjempe for å beholde toppvervet i landets største og mest suksessrike fotballklubb.

– Selvfølgelig stiller jeg om jeg blir foreslått fra benken. Jeg er en idrettsmann. Og jeg regner med at de to andre også synes det er artig. Det er jo artigere å vinne et løp med mange deltagere, sier den tidligere kappgjengeren Strømøy til Adresseavisen.

Husker du denne fra 2014?

les også

Mener Eggen kan påvirke maktkampen i RBK: – Heldramatisk

Det er imidlertid et problem. I vedtektene til Rosenborg heter det at «for å ha stemmerett og være valgbar må man ha fylt 15 år, vært medlem av klubben i minst én måned og ha oppfylt medlemsforpliktelsene».

Strømøy sier til Adressa at han akkurat har meldt seg inn i klubben igjen etter flere år uten å ha betalt medlemskontigenten, og han oppfyller derfor ikke punktet om å ha vært medlem i minst én måned.

Formelt sett er Strømøy derfor ikke valgbar.

Ifølge høyskolelektor Frode Solberg ved institutt for rettsvitenskap og styring ved BI, som Adressa har snakket med, bør imidlertid ikke det ha noe å si.

– Årsmøtet er virksomhetens øverste myndighet, og det er opp til årsmøtet å fortolke vedtektene og eventuelt godkjenne Strømøy som kandidat til vervet som styreleder. Det scenarioet er mulig, og bør ikke være noe problem. At han ikke har vært medlem sammenhengende i en måned, er flisespikkeri, sier Solberg til lokalavisen.

Strømøy var styreleder i håndballklubben Byåsen i en fireårsperiode midt på 2000-tallet.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder