Cádiz-supporterne ga blaffen i coronaviruset og tok opprykksfesten på forskudd

(Cádiz - Fuenlabrada 0–1) Cádiz-supporterne var mer enn klare for opprykk til La Liga da laget møtte Fuenlabrada på hjemmebane, men feiringen kom litt for tidlig.

 • Maria Rud Halvorsen

Bordet var dekket for at Segunda División-leder Cádiz kunne sikre opprykk til La Liga på hjemmebane lørdag. Uavgjort mot Fuenlabrada, hadde vært nok for å oppnå opprykk for første gang på 15 år, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Til tross for at hjemmelaget hadde flere sjanser, endte det med tap etter at Fuenlabradas Hugo Fragile scoret på straffe tidlig i andre omgang. Derfor må laget vente litt til før de kan feire tilbakekomsten til La Liga.

Petter Veland, fotballekspert for Viaplay og La Liga-entusiast, forteller at alt fortsatt ligger til rette for at Cádiz rykker opp til La Liga.

– De kan rykke opp allerede i kveld dersom Real Zaragoza ikke vinner sin kamp. Da er det ikke mulig for to lag å gå forbi dem, forklarer han.

Før kampen ventet store mengder Cádiz-supportere på lagene utenfor stadion. Veland tror mange så for seg at opprykksplassen skulle bli sikret i går.

– Det var kanskje det som ble litt mye å håndtere. Alle snakket om opprykksmulighetene, så rotet de det til på hjemmebane.

FEST: Stemningen sto i taket da spillerne ankom stadion lørdag. Foto: Skjermdump:

Ga blaffen i coronaretningslinjer

Kampen ble spilt bak lukkede dører, men det hindret ikke Cádiz-supporterne i å starte festen utenfor stadion. Hundrevis av fans samlet seg, mange av dem uten masker, skriver den spanske avisen El País. Reuters hevder det var tusenvis.

At bystyret i Cádiz nylig lanserte retningslinjer om å unngå folkemengder, var ingen stopper for festen. Avisen skriver videre at mange uttrykte sin misnøye på Twitter over oppførselen og hashtagen #Cádiz trendet nasjonalt.

Blant dem som reagerte på festen, er Jan Åge Fjørtoft:

Veland forteller at det har vært mye negativ omtale av feiringen utenfor stadion, og at mange fryktet at dette skulle skje i lys av den massive feiringen som tok sted da Liverpool-supportere feiret seriegullet. Ifølge ham har kommunestyret i regionen Cádiz og fotballklubben bestemt at det ikke blir noen offisiell feiring av et eventuelt opprykk.

– Når man ser bildene fra i går, ser det ikke ut som folk tar smittevern på alvor. Derfor frykter mange det kommer til å blusse opp coronasmitte i området, slik det har gjort i flere og flere spanske byer de siste ukene, sier han.

OPPRYKK: Videoer av Cádiz-supporterne fra sosiale medier viser at festen var i gang før det ble klart at opprykket ikke ble sikret lørdag. Foto: Skjermdump

To kamper igjen

Når det gjelder opprykksmulighetene til laget, forteller Veland at det i utgangspunktet kanskje kan holde med ett poeng i løpet av de siste kampene, avhengig av hvordan konkurrentene gjør det.

Cádiz har to kamper igjen å spille, mens enkelte av de andre lagene har igjen tre av de 42 kampene hvert lag spiller i løpet av Segunda División-sesongen.

Cádiz topper Segunda División med 69 poeng, og har syv poengs margin ned til tredjeplassen. Opprykket sikres dersom Cádiz vinner én av sine to siste kamper, Huesca taper poeng i én av sine to gjenværende kamper eller Real Zaragoza avgir minst tre poeng i løpet av sine tre siste kamper.

Mer om

 1. La Liga
 2. Real Zaragoza

Flere artikler

 1. Vill Leeds-feiring - uten corona-faktor

 2. Plass i Europa i fare for Ødegaard og Real Sociedad: – Spent på hvordan det spiller inn

 3. LSK-profiler om trusler, svertekampanjer og maskerte menn: – Det som skjer etterpå, er ikke greit

 4. Gamle norske Leeds-helter hyller Bielsa: – Vil bli husket for alltid

 5. LSK-sportssjefen om hetsen: – Uakseptabelt

Fra andre aviser

 1. De utfordret og slo kjempene fra Barcelona og Madrid. Nå står klubben i fare for å gå i oppløsning.

  Aftenposten
 2. Ville jubelscener i England: Tusenvis av supportere brøt politiets oppfordring

  Bergens Tidende
 3. Ville jubelscener i England: Tusenvis av supportere brøt politiets oppfordring

  Fædrelandsvennen
 4. Leeds rykker opp til Premier League etter at rivalen feilet

  Aftenposten
 5. Leeds rykker opp til Premier League etter at rivalen feilet

  Bergens Tidende
 6. Leeds rykker opp til Premier League etter at rivalen feilet

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder