Hva er dette?

LEI SKADE: Allison ble skadet i første serierunde og er ute til oktober. Her sammen med midtstopper Virgil van Dijk. Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN

Bekymret over Liverpool-forsvaret: – Ikke så bra som forrige sesong

Liverpool har lagt bak seg en sommer med mange baklengsmål og trenden har fortsatt inn i den nye sesongen. Erik Thorstvedt mener de ikke ser like stødige ut som forrige sesong.

 • Jens Friberg
 • Rolf Brown

Her er lørdagens oddstips!

– Forsvaret til Liverpool ser ikke så bra ut som forrige sesong. Da slapp de inn litt over et halvt mål i snitt per kamp, (22 på 38 i Premier League), mens nå ser de ikke ut som et lag som er like solide, sier Thorstvedt, tidligere Premier League-målvakt for Tottenham og nåværende TV 2-ekspert.

Lørdag er Lotto-dag. Husk å levere spillet ditt her før kl. 18.00!

Liverpool hadde seriens beste forsvar forrige sesong, men har lagt bak seg en sommer med mange baklengsmål og har heller ikke holdt nullen i noen av sesongens første fire tellende kamper. Det ble ikke bedre av at førstevalget mellom stengene, brasilianske Allison, ble skadet i serieåpningen mot Norwich og mister de neste to månedene.

les også

Liverpool-seier tross gigatabbe av Adrian – King med sesongens første mål

– Adrián er en bra erstatter for skadde Allison. Det han ikke gjorde så godt sist, var at han var ukomfortabel med ballen i beina. Hvis det blir noe motstanderne legger merke til og legger press på, kan det bli ekkelt, påpeker Thorstvedt.

Han tror at de nedgraderte ballkunstene til Liverpools sisteskanse kan føre til at Liverpool ikke får spille seg ut bakfra i sedvanlig stil, at de kan bli forstyrret i sin rytme. Adrián må også reise seg etter tabben mot Southampton, da han skjøt rett i Danny Ings og forårsaket et baklengsmål.

Thorstvedt roser uttalelsene til manager Jürgen Klopp etter kampen. Tyskeren trakk frem at Allison hadde gjort en helt lik tabbe forrige sesong, og bidro dermed til å ta vekk litt av fokuset på Adrián, mener Thorstvedt.

Tom Williams i den anerkjente podcasten «The Totally Football Show» tegner et mer dystert bilde av situasjonen i de bakre rekker for Liverpool.

– Det er svært bekymringsverdig at de ikke har den samme tryggheten mellom stengene. Du kan se at forsvarsspillerne ikke stoler like mye på Adrián, mener Williams.

VGs-tips: Liverpool-seier

Liverpool har full pott på sine to åpningskamper - med klar 4–1-hjemmetriumf over Norwich og en noe mer seig 2–1-borteseier over Southampton.

Arsenal har sikret seg to ettmålsseirer over henholdvis Newcastle og Burnley. Noen spennende nye spillere kom til i sommerovergangsvinduet, og slik er det grunn til optimisme i Gunners-leiren.

Men dette føles som Nord-London-klubbens første virkelig test denne sommeren - mot et veldig solid hjemmelag.

Hjemmeseier står til 1,48 i odds. Spillestopp er kl. 18.25 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League
 3. Jürgen Klopp
 4. Liverpool FC

Flere artikler

 1. Klopp kritiserer banestormere: – Hvem vil se en mann som svinger med tissen?

 2. Liverpool-seier tross gigatabbe av Adrian – King med sesongens første mål

 3. Fansen blir advart: Bruk ikke Liverpool-farger

 4. Tabbe-keeperen redder mer enn noen andre: – Han er undervurdert

 5. Pluss content

  Fantasy Premier League Gameweek 23: Derfor er Brandon (19) nøkkelen nå

 6. Han tror Liverpool kan dominere som United gjorde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder