BLIR AGENT: John Arne Riise har funnet en ny karriere. Foto: Tore Kristiansen VG

John Arne Riise blir fotballagent

Den tidligere fotballspilleren John Arne Riise (37) annonserte søndag ettermiddag at han blir fotballagent.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det bekrefter han på sin offisielle Twitter-konto.

– Jeg er stolt over å kunne fortelle at jeg nå er fotballagent. Jeg har vært på begge sider av bordet, og ser frem til å kunne hjelpe spillere nå sitt fulle potensial, og tilby veiledning gjennom karrieren deres, skriver den tidligere Liverpool-spilleren.

I Twitter-meldingen går det frem at han skal jobbe med Global Finest Athletes, som representerer både toppspillere og unge talenter.

Les også: Riise såret av kritikken fra Solskjær og Solbakken

Riise, som la skoene på hyllen i 2016, annonserte i juni i fjor at han skulle satse på langrenn. Nå har han funnet nok en karriereretning, denne gang i agentbransjen.

VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med John Arne Riise.

FAKSIMILE: John Arne Riises biografi. Foto:

Flere jern i ilden

Riise mottok spørsmål fra Twitter-brukeren Ole Morten Persen om «Hva skjedde med langrennskarrieren?», og til det svarer sunnmøringen at «den er 100 % på den». Videre legger han til at han blir å se på pokerturneringer.

Lillebror Bjørn Helge: Sier fra hvis John Arne går for langt

Riise har mange utvilsomt mange jern i ilden. Mannen med flest kamper for det norske landslaget (110) er for tiden aktuell med biografien «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise».

I tillegg er det ikke mer enn noen måneder siden Riise uttalte overfor VG at han ville satse på en trenerkarriere. Da hadde han store ambisjoner om å en dag lede det norske landslaget. Det ambisiøse målet høstet ros fra Norges Fotballforbund.

– Mitt hovedfokus er at jeg skal bli trener og manager. Det er den jobben jeg ser for meg å ha fremover, sa han den gang i et intervju med VG.

Så du? Riise hudfletter Aalesund

I løpet av en 20 år lang karriere som profesjonell spiller har Riise spilt for klubber som Aalesund, Monaco, Liverpool og Roma, i tillegg til å ha hatt opphold både på Kypros og i India.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder