181 DAGER SIDEN: Her skjelles Tom Henning Øvrebø ut av Didier Drogba. - Jeg vet ikke navnet på dommeren, sier UEFA-topp Michel Platini. Foto: AP

Drogba tilbake etter Øvrebø-karantene

Frank Lampard: - En skikkelig vitamininnsprøytning

(VG Nett) Et halvt år etter at han jaget Tom Henning Øvrebø, er Didier Drogba tilbake på banen i Champions League i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE:Følg Champions League kl. 20.45

- Det er en skikkelig vitamininnsprøytning for oss å få ham tilbake. Didier er en spiller i verdensklassen, og han er i god form. Alle ønsker å få ham tilbake igjen, selv om vi har klart oss bra uten ham også, sier Frank Lampard foran kveldens kamp mot Atletico Madrid.

Det har gått 181 dager siden Drogba gikk av hengslene da Chelsea tapte Champions League-semifinalen mot Barcelona. Spissen gikk til voldsomme verbale angrep på den norske dommeren Tom Henning Øvrebø.

Senere ble han belønnet med en saftig straff av Det europeiske fotballforbundet. Men i kveld er han altså tilbake igjen.

Øvrebø ukjent for Platini

UEFA-sjef Michel Platini tror ivorianeren kommer styrket ut av den mye omtalte skandalen.

- Han tok en avgjørelse som var fornuftig for ham der og da. Han var den eneste som tenkte sånn. Drogba er en bra fyr. Jeg kjenner ham godt. Han forstår at han gjorde en tabbe. Det gjør alle. Men han kommer tilbake sterkere og bedre, sier den franske fotballbossen.

Han var ikke på stadion da dramaet utspilte seg 6. mai. Platini hevder også hardnakket at han ikke kjenner navnet til Tom Henning Øvrebø.

- Jeg visste ikke navnet på dommeren i vår, og det gjør jeg fortsatt ikke.

GLAD FOR DROGBA-RETUR: Frank Lampard. Foto: Bjørn S. Delebekk

- Jeg vet ikke om dommeren gjorde en feil eller ikke. Dersom det var en feil, så hadde jeg benektet det, siden jeg må forsvare dommerne, sier Platini ifølge flere engelske medier i dag.

Kan sende Chelsea videre

Mye tyder på at Drogba går rett inn på laget til Chelsea og Carlo Ancelotti i kveld. Da møter «engelskmennene» Atletico Madrid på spansk jord. Seier betyr at Chelsea er sikret avansement i Champions League.

VG LIVE:Man. Utd-CSKA MoskvaVG LIVE:AC Milan-Real MadridVG LIVE:Atl. Madrid-Chelsea

Dermed kan Didier Drogba, som har scoret ni ganger på elleve kamper i serien, bli den store helten i kveld.

- Det er viktig å ha Didier tilbake. Laget har klart seg bra uten ham, men nå kan han hjelpe oss i Champions League igjen, sier Ancelotti.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder