Mourinho vraket Zlatan – United senket Chelsea

(Manchester United - Chelsea 2-0) Med Zlatan Ibrahimovic borte, stjal Marcus Rashford showet. Plutselig er det full fyr i gullkampen i Premier League igjen.

Artikkelen er over to år gammel

Med seks kamper igjen er det bare fire poeng som skiller London-klubbene Chelsea og Tottenham. De to møtes også i semifinalen i FA-cupen neste helg.

Chelsea har hatt en suveren ledelse i en lang periode, men med tre poeng for seier kan ting snu fort. Og det har det gjort; med tapene for Crystal Palace og Manchester United er det plutselig et helt annet press på Chelsea, som leverte en meget tam forestilling på Old Trafford.

Den ankelskadde keeperkjempen Thibaut Courtois manglet for første gang denne sesongen, og under oppvarmingen forsvant venstreflanken Marcos Alonso. På motsatt side hadde United-sjef José Mourinho valgt å vrake superstjernen, anføreren, toppscoreren Zlatan Ibrahimovic. Han forklarte det med trøtte bein, men kanskje var det også slik at den portugisiske manageren ville ha mer løpssterke spisser mot klubben han har ledet til tre seriegull.

UKJENT ROLLE: I en av sesongens største kamper ble Zlatan Ibrahimovic satt på benken. Foto: AFP

Uansett lyktes han ekstremt godt, og etterpå sto da også Mourinho der med et lurt smil i Sky Sports-intervjuet:

– Kanskje var det ikke slik at vi sparte noen. Kanskje var dette planen vår, halvveis spurte han, samtidig som han ga svaret selv.

Dermed har tabellfemmer Manchester United for fullt heng på en «topp fire»-plass og Champions League-spill neste høst. Det er bare fire poeng opp til Manchester City på fjerde, med en United-kamp til gode. Og det er seks poeng opp til Liverpool på tredje, som har to kamper mer spilt enn United.

– Vi spilte på samme måte i cupkampen på Stamford Bridge (da var Ibrahimovic suspendert), og vi hadde full kontroll så lenge vi spilte med elleve mann, forklarte Mourinho, åpenbart fortsatt irritert på at Ander Herrera ble utvist etter 35 minutter i FA-cupkvartfinalen. N'Golo Kanté scoret kampens eneste mål da Chelsea vant 1-0.

På Old Trafford slo Herrera og United tilbake. Etter bare syv minutter viste unge Marcus Rashford at han var et meget godt spissvalg:

Ander Herrera var først heldig som ikke ble avblåst for hands, men han fikk snappet ballen fra Nemanja Matic', forserte noen meter og vektet pasningen perfekt bak ryggen på Chelsea-stopper David Luiz. Der dukket Marcus Rashford opp, tok den med seg med to touch før han sendte ballen forbi en utrusende Asmir Begovic i Chelsea-målet med det tredje.

Begovic spilte sin første seriekamp for sesongen, og kanskje, kanskje valgte han å gå ut noen små tideler for tidlig da Rashford kom på skrått hold, ganske langt ute.

– Han så opp og vi hadde øyekontakt. Jeg fikk pasningen akkurat der jeg trengte den, sier Marcus Rashford til Sky Sports, og snakker om baskerens deilige fremspill.

Les også: Liverpool med stø Champions League-kurs

TAKTISK VRI: José Mourinho skyldte på slitne spillere da han valgte å droppe folk som Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan. Foto: REUTERS Foto: Phil Noble Reuters

Chelsea var sjeldne skumle, sånn rent bortsett fra at Diego Costa i kjent stil drev på med sine triks i duellene. Manchester United skapte heller ikke all verden, selv om Marcus Rashford hele tiden var et uromoment. Men United bestemte.

Antonio Contes lag har vært kjent for sin jagende, aggressive fotball, men før pause var ikke Chelsea til å kjenne igjen. Det var heller ikke mannen som veldig ofte har vært den store forskjellen for Chelsea, Eden Hazard.

Les også: Spiller ikke – får masse penger

Det måtte da bli bedre i 2. omgang?

Isteden startet det enda verre enn i 1. omgang. Bare fire minutter var spilt da Ashley Young rev til seg ballen fra han som alltid rapper den fra andre, N'Golo Kanté. Young drev inn straffefeltet, ballen endte ute hos Ander Herrera, som feide inn 2-0-målet, via Kurt Zouma, forbi en sjanseløs Asmir Begovic.

Chelsea kom seg litt høyere i banen utover i omgangen, men United-keeper David De Gea hadde minimalt å gjøre. Chelsea hadde ikke én avslutning på mål.

Zlatan Ibrahimovic fikk noen minutter mot slutten, da det hele var avgjort, men denne dagen handlet ikke lenger om svensken. Den handlet om Ander Herrera og Marcus Rashford, og den handlet om dette spørsmålet: Er Chelsea virkelig i ferd med å gå på en «gullsprekk»?

Manager Antonio Conte så ikke veldig seierssikker ut, der han sto og tok på seg skylden for at spillerne ikke var mentalt klare:

– Vi trenger den samme motivasjonen i alle kampene. Den hadde vi ikke i dag, og det er min skyld, sier mannen, som mener at ingen kunne forvente at laget som ble nummer ti i forrige sesong skulle bli mestere denne sesongen.

– Ingen må tro at det normale er at Chelsea skal vinne serien. Vi må bygge opp den samme mentaliteten, dag etter dag. Og fortsatt er vi i en veldig god posisjon, påpeker Antonio Conte.

PS! Av de seks siste seriekampene (se egen faktaboks) så har Chelsea fire hjemmekamper, mens Tottenham har fire bortekamper.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder