Hva er dette?

Her er lørdagens oddstips

SLITER: Claudio Bravo har ikke helt tatt overgangen fra spansk toppfotball. Her er chileneren avbildet i hjemmekampen mot Watford i desember. Foto: Anthony Devlin AFP

Derfor er Bravo Premier Leagues svakeste keeper

Claudio Bravo (33) ble handlet inn med brask og bram i sommer av Man.City-manager Pep Guardiola. Men sisteskansen har langtfra innfridd.

 • Rolf Brown

Artikkelen er over tre år gammel

Borte mot Everton forrige helg hadde den erfarne keeperen fire skudd på mål. Uten å redde noen av dem. Tall fra kampene i vinter viser at dette er en del av en vedvarende trend.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

Analyseverkstedet Opta var ute allerede under Everton-kampen med lite fordelaktig statistikk. Nemlig at Bravo har sluppet inn 13 av sine 21 siste skudd på mål i Premier League. Den twitter-meldingen kom før Evertons fjerde nettkjenning, hvilket betyr at de reelle tall viser 14 innslupne mål på 22 skudd.

Setter man tallene opp mot de øvrige PL-keeperne på de respektive 22 siste skuddene på mål topper Bravo listen, ifølge nettstedet 90min.com. Foran Bournemouths Artur Boruc, WBAs Fraser Forster, Stokes Lee Grant, Swanseas Lukasz Fabianski og Leicesters Ron-Robert Zieler - som alle står med elleve baklengsmål. Best er Middlesbroughs Victor Valdés med bare tre innslupne mål på 22 skudd på mål.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Etter ti års erfaring med Real Sociedad og Barcelona, samt 110 A-landskamper for Chile skulle man kanskje tro at ting burde ha kommet på plass etter litt over fire måneders fartstid hos Manchester City. TV2-ekspert Petter Myhre tror at årsaken til at det har gått så galt er sammensatt.

EKSPERT: Petter Myhre mener at City-keeper Claudio Bravo er en vesentlig bedre keeper enn det han har vist hittil denne sesongen. Foto: Frode Hansen VG

– Han ble hentet inn som en erstatter for Joe Hart (29), spilleren som var blant de topp fem beste Premier League-keeperne i de siste årene og som Manchester City-fansen så på som en av sine egne. Det var ikke lett å komme rett inn etter den populære forgjengeren. Og så fikk han en dårlig start i bortematchen mot Manchester United, og for meg virker det som at det har forplantet seg, sier Myhre, som utdyper:

– Bravo har unnlatt å ta en del skudd han etter min mening bør kunne ta. Det dreier seg om mangel på selvtillit og videre at laget og spesielt forsvaret har underprestert. Jeg mener at utfordringen hans er manglende rekkevidde i feltet og på strek. Til det første er det en del tøffe dueller i engelsk fotball hvor det generelt tillates mer enn i de andre ligaene. Og hvor Bravo kommer til kort.

Les også: Mourinho: - Det burde vært rødt kort og straffe på Bravo

Bravo var godt kjent med rollen som spillende keeper fra tiden i Barcelona - et spillesystem som City-sjef Guardiola foretrekker og har hatt suksess med. Spørsmålet er hvor lang tid chileneren får på å overbevise.

– Det er de som har sammenlignet Bravo med Manchester Uniteds David De Gea. For også United-keeperen hadde trøbbel med å styre feltet i starten. Forskjellen er at De Gea var unggutt og kunne få tid på seg, mens Bravo er ferdigvare. Det var forventet at han skulle levere umiddelbart. Bravo vil ikke få mye mer tid på å utvikle seg. Blir det ikke en bedring snart vil det bli en betent situasjon for ham, Guardiola og City fremover, avslutter Myhre.

Husker du?: Bravo utvist mot Barcelona

En eventuell City-seier over Tottenham i kveld vil være et steg fremover. Ikke bare er City da likt poengmessig med London-laget, men det kan fungere som en påminnelse om at City er gode i storkampene. Akkurat det har nemlig vært en motbakke for City i en 18 måneders tid.

Tottenham med seks strake seirer

Brasilianeren Fernando (mb) kan rekke kampen, og den unge landsmannen Gabriel Jesus (a) er endelig debutklar. Men Fernandinho (mb) er utestengt.

Tottenham har tangert sin PL-rekord med seks strake seirer, og har med bare 14 baklengsmål det tetteste forsvaret i toppserien. London-laget er dyktige på høyt press og på å utnytte motstanderens svakheter. Og ikke minst overganger, noe vi så City slet med mot Everton. Jan Vertonghen (f) og Erik Lamela (mb) mangler.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

Nå har City bokført fem triumfer på syv seneste oppgjør (liga og FA-cup), så helt krise er det ikke i Manchester-klubben. Og vi forventer en skjerping fra sist. Men Tottenham kommer til å skape målsjanser, og slik det står er en borteseier til 3,25 i odds mest aktuelt. Spillefristen er kl. 18.25 og TV2 Sport Premium viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool34302275264992
2Manchester City34223986345269
3Chelsea341861063461760
4Leicester City34178964323259
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League
 3. Manchester City
 4. Tottenham Hotspur FC

Flere artikler

 1. Thomas Myhre: – Guardiola har innsett at han bommet med Bravo

 2. Guardiola vant duellen mot Ancelotti - gikk på sitt første tap som Everton-sjef

 3. Stor VG-kåring: Ringreven Buffon (38) knuser ungguttene

 4. Manchester City reddet uavgjort med Kyle Walker i mål

 5. Utskjelte Bravo reddet tre straffer og sendte Chile til finale

 6. Citys suksess-keeper startet som utespiller – tok radikalt grep

Fra andre aviser

 1. City rundspilt av Everton - to unggutter fullførte ydmykelsen

  Aftenposten
 2. Schmeichel kritiserer Guardiola: - City blir ikke topp fire i år

  Aftenposten
 3. Manchester City til semifinale etter straffedrama

  Aftenposten
 4. Manchester City til semifinale etter straffedrama

  Bergens Tidende
 5. Schmeichel kritiserer Guardiola: - City blir ikke topp fire i år

  Fædrelandsvennen
 6. Manchester Uniteds fadese gjorde Manchester City til ligamestere: – Pinlig

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder