Graham Hansen-scoring i Champions League-kvartfinale

Også Ada Hegerberg imponerte

(Wolfsburg - Brescia 3-0) Caroline Graham Hansen (21) scoret kampens siste mål da Wolfsburg valset over Brescia i kvartfinalen i Champions League.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Oslo-jenta stjal ballen fra gjestenes midtstopper, fosset mot målet og satte ballen til høyre for den unge Brescia-keeperen Camelia Ceasar. Da var kampen en time gammel – og i realiteten avgjort.

Før Graham Hansen-scoringen hadde nemlig belgiske Tessa Wullaert og tyske Alexandra Popp sørget for tomålsledelse til hjemmelaget. Dermed viste måltavlen 3-0 med en haltime igjen av kvartfinalen.

LES OGSÅ: Rasende Graham Hansen: – Helt latterlig

Store sjanser

Gjestene fra Italia klarte aldri å true Wolfsburg-ledelsen. I stedet var det vertene som fortsatte å presse. Ewa Pajor burde ha scoret, og Wullaert hadde også gode muligheter til å sette sitt andre for kvelden, men det endte 3-0.

Det betyr at Graham Hansen og co. har et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret neste uke. Nå skal det mye til for at ikke den norske jenta og resten av Wolfsburg tar seg til semifinalen i den gjeve klubbturneringen.

LES OGSÅ: Graham Hansen – Mange tenker at jenter ikke kan spille fotball

Hegerberg-dobbel

Også Ada Hegerberg og Lyon var i aksjon onsdag kveld. Den norske superspissen scoret to da Slavia Praha ble knust foran nesten 12.000 tilskuere i Lyon.

Kampen endte 9-1 etter to mål av både Hegerberg, Camille Abily og Griedge M'Bock Bathy, i tillegg til at Louisa Necib, Eugénie Le Sommer og Amel Majri satte ett hver.

Det var Katerina Svitková som reduserte for gjestene.

LES OGSÅ: «Alle» gir blaffen i fotballjentene

Landslagssjefen: – Kan bli en drømmefinale

Landslagssjef Rofer Finjord fikk selvsagt med seg kveldens kamper.

– Det er imponerende det begge viser i kveld. Begge lagene var store favoritter og viser det i kampen. Ada har scoret minimum to mål i alle Champions League-kampene hun har spilt denne sesongen, forteller han VG.

Han trekker frem at begge er unge, og at de allerede har opplevd mye i sitt fotballiv.

– De preger også i kveld kampene og scorer mål. Det kan bli en drømmefinale med to norske jenter. Det vil bli en stor kveld for norsk fotball, fortsetter Finjord, før han legger til at jobben må gjøres i de eventuelle semifinalene, før den tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder