Langli langer ut mot EM-produsenten: - Gjør ikke jobben sin

VG-panelet sammenligner EM-produsenten med blinde storheter

Fotballekspert Morten Langli tordner mot EM-produsenten og mener de ikke gjør jobben sin. I VGs EM-studio sammenlignes produsenten med blinde storheter.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Når vi har Stevie Wonder (blind musiker) som produsent, så er det ikke stor sjanse for at vi får se situasjonen igjen.

Det sier Jan Åge Fjørtoft på noe spøkefullt vis i VGTVs EM-studio. Den tidligere landslagsspilleren fulgte Island mot Ungarn med blant andre VGs egen Knut Espen Svegaarden.

– Her tror jeg faktisk det var Ray Charles (avdød blind musiker) som har ansvaret, legger sistnevnte til med glimt i øyet.

VGTV: Se det morsomme klippet på Foppals facebooksider!

Men det er et litt større alvor bak de uskyldige sammenligningene. For ved å trekke paralleller mellom blinde storheter og TV-produsenten, gis det et lite spark til UEFA og deres TV-produksjon.

Da Island fikk straffe i den første omgangen, ble ikke hele situasjonen vist i reprise. Produsenten stoppet etter keeper Kiralýs inngrepen, men straffen så ut til å bli dømt på situasjonen rett etterpå, som TV-seerne altså måtte vente på.

– Det fikk vi ikke sett fordi producer ikke skjønner fotball. Vi må jo få se situasjonen, utbrøt Fjørtoft mens han prøvde å forstå hvorfor Island fikk straffe.

Slik endte Islands-kampen: Sent selvmål ødela for Eidur Gudjohnsen & Co.

Det var ikke før etter at straffen ble ekspedert i mål, at TV-seere verden over fikk med seg hele situasjonen. Det er ikke bare i VGTVs EM-studio at det murres mot UEFA.

Fotballekspert og Viasat-tilknyttede Morten Langli tok til Twitter for å få ut sin frustrasjon.

– Det er veldig svake TV-produsenter i dette EM. Viser null forståelse for spillet, skriver han på mikrobloggtjenesten. Overfor VG utdyper han.

Lurer du på hvem som er toppscorer? Stor EM-statistikkspesial her!

– Når du ikke finner frem til riktig straffesituasjon før på den tredje eller fjerde reprisen, og det etter at straffen er tatt, så er det for dårlig, sier Langli.

– Jeg har jobbet mye med dette selv, og vet hva som forventes og kreves. Det virker som om produsenten har for dårlig spilleforståelse, for her er det folk som ikke gjør jobben sin, fortsetter den rutinerte fotballkjenneren.

Det er NRK og TV 2 som sender EM i Norge, men hverken av de to kanalene kan styre hva som blir vist på skjermene. De må forholde seg til signalene de får av UEFA, som i ytterste ledd er ansvarlig for sendingene. Etter det VG forstår har ikke TV 2 opplevd en ekstraordinær klagestorm på grunn av dårlig produsent. UEFA har ikke besvart VGs henvendelse lørdag.

Morten Langli er uansett ikke imponert.

– Det var ikke bare i Island-kampen. I går for eksempel, da Wayne Rooney fikk en kjempetunnel. Ved neste reprise ble det vist et helt uinteressant frispark. De som tar avgjørelsene, har for dårlig spilleforståelse, og det er uvanlig, for det skal være toppfolk som styrer dette. Opplevelsen blir dårligere for seerne, og det har preget mesterskapet, sier Langli.

Følg EM med VG: Alt om mesterskapet her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder