Hva er dette?

VG tipper søndagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

Rosenborg og Odd har hver sin tøffe bortekamp, mens det fort kan bli enda tettere i bunnen av 1. divisjon. Vi tipper dagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

Slik tror vi dagens kamper ender:

Sarpsborg 08 – Strømsgodset H

Sarpsborg står med to kamper uten scoring, men laget bør likevel ha bra med selvtillit. 0–0 borte mot Odd er sterkt, og før tapet mot Vålerenga nest sist sto laget med fem seirer på sine seks siste kamper. Strømsgodset virker å ha en liten formdupp med fire kamper uten seier. Mot Sarpsborg har de riktignok god statistikk, og står uten tap etter at klubben fikk navnet 08. Men denne sesongen har de vært svake på bortebane, og fire av de fem siste er tapt. Sarpsborg har vært gode hjemme i år, og får tipset til 2,20 i odds.

Brann – Rosenborg U

Brann er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og har kun sluppet inn ett mål på sesongens første ni kamper på eget gress. Nå venter sesongens tøffeste og viktigste hjemmekamp. Mot rivalene fra Trondheim, og suverene RBK. De er det eneste laget med bedre hjemmestatistikk enn Brann, og er ligaens beste bortelag. Brann vant sist RBK gjestet Bergen, og trønderne var i tillegg ute i Europa League-kvalifisering i midtuken, og står foran en tøff retur torsdag. Vi tror dette blir tett og jevnt, og blir ikke overrasket om RBK taper poeng.

Molde – Odd H

Molde har kommet seg tilbake på vinnersporet etter en svært svak periode. Nå har laget vunnet sine to siste kamper. Odd på sin side har kun vunnet én av sine fem siste kamper – mot tabelljumbo Start. Laget har riktignok god statistikk mot Molde den siste tiden med tre kamper uten tap. Nå virker riktignok Solskjær å få stell på mannskapet sitt, og vi gir vertene et knepent tips.

Start – Sogndal B

Sogndal tapte sin første seriekamp siden april, da Viking ble for sterke for to uker siden. Så ble det tap mot Rosenborg, men etter to tøffe kamper venter et Start-lag som ikke har vunnet siden juli i 2015. Det motsatte oppgjøret denne sesongen endte 2-2, men i Kristiansand har Start vunnet de to siste gangene Sogndal har vært på besøk. Her tror vi riktignok Sogndal pynter på den statistikken, de har vist seg som et meget solid lag denne sesongen, mens vertene har tapt sine fem siste hjemmekamper.

Stabæk – Aalesund U

Stabæk har ikke slått AaFK siden 2010, siden den gang er ni av 12 kamper tapt. Dette er et viktig oppgjør ettersom kun to poeng skiller lagene i favør gjestene på kvalifiseringsplass og Stabæk på nedrykk. Ingen av lagene har råd til å tape dette når et svakt hjemmelag møter et svakt bortelag. Vi prøver oss med et uavgjortspill til 3,50 i odds.

Tromsø – Viking H

Tromsø har ikke vunnet på fem hjemmekamper, og har kun vunnet to kamper på eget gress denne sesongen. I tillegg kommer laget fra to strake tap. Viking har heller ikke noen spesielt god form å vise til, med kun én seier på sine siste fem kamper. Vi velger likevel å gi tipset til Tromsø. Vertene har vunnet sine fem siste hjemmekamper mot Viking – 2,30 er i alle fall spennende her.

KFUM Oslo – Fredrikstad B

KFUM og Fredrikstad er for øyeblikket lagene som skiller nedrykk og trygg plass i favør vertene. Men gjestene fra Østfold fikk en drømmestart med Mons Ivar Mjelde i sjefsstolen, og leiesoldaten Ulrik Flo viste seg frem med en scoring i debuten. Da lagene møttes i Fredrikstad tidligere i sesongen endte det 1–1. FFK ble tippet som en opprykkskandidat, men skuffet stort. Men det er potensial i laget, og det virker Mjelde å ha funnet. Vi gir gjestene tipset her.

Sandnes Ulf – Bryne H

Nabooppgjør på vestlandet, der vertene blir klare favoritter. Sandnes Ulf har vist fin form med tre seirer på de fire siste kampene sine, og er oppe på en kvalifiseringsplass. Bryne ligger helt sist i 1. divisjon, og står med ni kamper uten seier. Borte har de tapt sine fem siste kamper, og har ikke vunnet denne sesongen. Dette tror vi vertene vinner greit.

Ranheim – Kristiansund B

Som Sandefjord har serieleder Kristiansund hatt en liten formdupp. Tre av de fem siste kampene er tapt. Nå skal de gjeste Ranheim, som heller ikke er i kanonform. Laget har tapt sine to siste kamper, og har ikke slått Kristiansund på fem seriekamper. Kristiansand har vunnet de tre siste, og vi blir ikke overrasket om de vinner igjen.

Ull/Kisa – Åsane H

Ull/Kisa har tatt 15 av 19 poeng på hjemmebane denne sesongen, og står nå med tre strake seirer på eget gress. Vertene har seks kamper uten tap hjemme, fire av dem er vunnet. Åsane er også et lag som er bedre hjemme – enn borte. Før seieren borte mot Raufoss sist sto laget med fem strake tapt på fremmed gress. Et åpent oppgjør, men vi tror selvtilliten Ull/Kisa har på eget gress blir avgjørende i dette oppgjøret.

Raufoss – Hødd H

Raufoss har tatt tolv av 15 poeng på hjemmebane, og to av de tre siste hjemmekampene er vunnet. Hødd på sin side har ikke vunnet en eneste bortekamp denne sesongen, og tapt åtte av ni. Raufoss har tre strake tap, og tapte også det motsatte oppgjøret. Hødd tok en sterk seier hjemme mot Levanger sist, men har et bortekompleks denne sesongen. Det er så tett og jevnt i bunnen av OBOS-ligaen, og med en seier her vil Raufoss for alvor være med i kampen om å redde plassen. Det åpent oppgjør, men vi tror vertene vil mest og utnytter Hødds problemer på bortebane.

Kongsvinger – Strømmen H

Kongsvinger skuffet noe borte mot tabelljumbo Bryne sist, men har ellers vist fin form med tre seirer på de fire siste. Hjemme har de vunnet fem av sine seks siste. Laget slo også Strømmen ut av NM på eget gress tidligere i sesongen, mens Strømmen vant det motsatte oppgjøret. Strømmen har tapt fire av sine seks siste bortekamper, og kun vunnet én. Begge lagene kjemper om en kvalifiseringsplass, her tror vi vertene trekker det lengste strået.

Levanger – Jerv U

Levanger og Jerv kjemper om en direkte opprykksplass, og ligger henholdsvis to og tre poeng bak Sandefjord. I tillegg har de flere lag jagende bak seg i kampen om kvalifiseringsplassene. Sånn sett er dette et oppgjør ingen av lagene har råd til å tape. Jerv har ikke tapt på seks kamper, mens Levanger som varierer litt borte står med fem hjemmekamper uten tap – hvorav de tre siste er vunnet. Åpent – og viktigere ikke å tape enn å vine. Vi satser på uavgjort til 3,15 i odds.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Tippeligaen
 3. OBOS-ligaen

Flere artikler

 1. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 2. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 3. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 4. VG tipper søndagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

 5. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon

 6. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

Fra andre aviser

 1. Alt kan skje i opprykkskampen: - Helt umulig å spå

  Aftenposten
 2. Bryne møter Viking i cupen

  Aftenposten
 3. Jerv på direkte opprykk etter sterk seier

  Aftenposten
 4. Nedturen fortsatte for Sandnes Ulf

  Aftenposten
 5. Reservepreget Jerv tapte - kvalik mot Mjøndalen neste

  Aftenposten
 6. Ny nedtur for Jerv

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder