Franske medier: Fire alvorlig skadd i Marseille

Fotballbråk også i Nice

Voldelige supporter-sammenstøt i flere franske byer

Marseille er ikke den eneste franske byen som preges av EM-relatert vold. Også i Nice brøt det ut opptøyer sendt lørdag kveld.

Artikkelen er over tre år gammel

De siste tallene fra de voldsomme opptøyene i Marseille er på 35 skadde, deriblant fire i alvorlig tilstand, melder La Provence. Flesteparten av de skadde har allerede kommet seg ut av sykehus, skriver avisen.

Men fotballbråket i Frankrike begrenser seg ikke bare til byen der England og Russland spilte uavgjort lørdag kveld.

Bakgrunn: Tribunebråk etter kampslutt
Bakgrunn: Krigsscener før Englands EM-åpning

Den franske avisen Le Monde skriver at syv mennesker er skadd etter voldelige sammenstøt i Nice, der Polen skal møte Nord-Irland søndag klokken 18.00.

Avisen skriver at det ifølge myndighetene var lokale Nice-fans som provoserte de nordirske supporterne rundt klokken elleve lørdag kveld. En stor slåsskamp brøt ut, og det ble utvekslet slag og kastet flasker.

Ifølge lokalavisen Nice-Matin var det først bare harmoniske festscener i gatene, mellom nordirske og polske fans. Men så skal et tjuetalls lokale Nice-fans ha provosert fram voldelige scener. Det som skal ha provosert fram opptøyene, var ifølge Nice-Matin at noen kastet enn glassflaske. Flere hundre mennesker skal ha vært involvert.

Christian Estrosi, som er regionspresident, fordømmer hendelsene på sin Twitter-konto:

– Voldelige opptøyer i Nice i kveld. Oppførselen til disse hooligans er uakseptabel og må bli straffet svært strengt, skrev Estrosi klokken 23.43 lørdag kveld.

Fem minutter senere opplyste han om roligere tilstander i kystbyen.

– Én pågripelse i gamlebyen i Nice etter slåsskamp. Situasjonen er nå roligere. Takk til politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder