DUOEN: FIFAs president Sepp Blatter (t.h.) og generalsekretær Jerome Valcke har jobbet sammen siden 2007. Valcke har i følge nyhetsbyråene fått sparken som FIFAs øverste administrative sjef. Foto: Pilar Olivares , Reuters

FIFA-topp har fått sparken

FIFAs toppbyråkrat Jérôme Valcke har fått sparken, heter det i en melding fra det internasjonale fotballforbundet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

55-åringen har vært suspendert fra stillingen som generalsekretær i det internasjonale fotballforbundet, og har nå altså fått fyken.

Ifølge FIFA-meldingen ble avgjørelsen om å avsette Valcke tatt lørdag - av FIFAs krisekomité. Avskjedigelsen skjer med umiddelbar virkning.

Les også: Dette må du vite om FIFA-skandalen

Generalsekretæren har vært suspendert fra jobben siden 17. september.

Les også: FIFAs etiske komite: Blatter og Platini utestengt i åtte år.

Valcke er anklaget for blant annet ulovlig billettsalg. Franskmannen har hele tiden hevdet sin uskyld, melder NTB.

Forrige uke ble det kjent at det etterforskende kammeret i FIFAs etiske komité anbefalte å utestenge Valcke fra fotballen i ni år.

Valcke er anklaget for uetisk oppførsel etter påstander om at han skal ha profittert på en avtale om å selge VM-billetter til overpris i forbindelse med mesterskapet i Brasil i 2014.

Kommentar: Fotballen bryr seg ikke om at Blatters troverdighet er tapt

Å selge billetter til en høyere pris enn de er kjøpt for, er i seg selv ikke ulovlig i de fleste land. Det er imidlertid etisk problematisk for en organisasjon som FIFA å bli knyttet til noe som kan mistenkes for å være svartebørsvirksomhet.

Den amerikanske påtalemyndigheten har tidligere hevdet at Jérôme Valcke gjennomførte millionutbetalingen som er sentral i korrupsjonsetterforskningen mot FIFA.

Putin om Blatter: - Han burde få Nobels fredspris

I en anklage til en føderal domstol i New York ble det beskrevet at en uidentifisert «høytstående tjenestemann i FIFA» i 2008 overførte 10 millioner dollar til daværende CONCACAF-leder Jack Warner.

Det antas at denne personen er Valcke, som har vært generalsekretær og FIFA-president Sepp Blatters høyre hånd siden 2007.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder