Norsk United-redaktør: – Fatter ikke at ledelsen kan sitte og se på det her

Publisert: Oppdatert: 18.05.16 20:55
FOTBALL

Og her er oversikten over flere skrekkaftener i Europa for Manchester United

Daily Mails anerkjente sportsjournalist Martin Samuel (51) mener Manchester Uniteds tap mot FC Midtjylland er det kanskje mørkeste kapitlet i klubbens europacup-historie. «United-Supporteren»-redaktør Lars Morten Olsen er ikke
uenig.

«Dette vil stå igjen som en av de største ydmykelsene i Europa. Rotor Volgograd, Olympiakos, Galatasaray. Det har vært noen. Men ikke så mange på nivå med denne. Midtjylland, til tross for alle sine prestasjoner de siste årene, er en dårlig Scrabble-hånd av et lag i forhold til aristokratene i europeisk fotball» skriver Samuel etter skrekktapet i Herning i går kveld.

– Tapet mot Midtjylland var bare en bekreftelse på elendigheten. På meg virker det som om spillerne vil at van Gaal skal få sparken, sier Olsen til VG.

– Jeg fatter ikke at ledelsen kan sitte å se på det her, legger han til.

KREVER VAN GAAL SPARKET: «United gjort til latter i hele Europa»

Memphis Depay ga Manchester United ledelsen i Herning i går kveld. Det danske laget, som ikke hadde spilt en obligatorisk kamp siden 10. desember i fjor, sto med én seier på sine siste ti kamper. Likevel snudde de ti 2-1-seier, og har et godt utgangspunkt før returmøtet i 16-delsfinalen i Europa League neste uke.

– Det er klart dette er et av klubbens verste tap i Europa i historien, men jeg tror noe av grunnen til at jeg personlig ikke tar det så tungt er at jeg ikke rangerer denne turneringen så høyt. Dessuten var det ikke så veldig overraskende fordi tilstanden i klubben er så dårlig nå, sier Olsen.

Solbakken imponert over rivalens seier mot United

Han trekker frem semifinaletapet mot Bayer Leverkusen i 2002 som det kanskje verste minnet.

– Da mistet jeg jo nattesøvnen, men det var jo ikke fordi klubben var i så dårlig forfatning - det handlet om at det var så nærme finalen, mimrer Olsen.

Fått med deg denne? Ronaldo om tiden i United: Snakket nesten ikke med lagkameratene

Martin Samuel trekker frem følgende kamper som beskrives som «other horror nights in Europe»:

Videoton - Manchester United 1-0, UEFA-cupen i 1985:

Manchester United hadde vunnet hjemme 1-0 i første kamp, men tapte med samme sifre i Ungarn og tapte kvartfinalen på straffer.

– Den kampen husker jeg godt. Det var jo i god tid før internett, men det var et lag vi aldri hadde hørt om og tanken på at laget skulle ryke ut mot dem var ikke der i det hele tatt, sier Olsen.

IFK Göteborg - Manchester United 3-1, gruppespillet i Champions League 1994:

Et lag med profiler som Paul Ince, Eric Cantona og Mark Hughes ble rundspilt av det svenske laget der den fremtidige United-spilleren Jesper Blomqvist sto frem som den store stjernen. United røk ut av gruppespillet.

– Jeg var på kampen i Göteborg, og det var et surt tap. På den tiden var jo Manchester United virkelig gode også, sier Olsen.

Manchester United - Rotor Volgograd, UEFA-cupen 1995:

Etter 0-0 i Russland i den første kampen sjokkerte bortelaget ved å ta ledelsen 2-0 på Old Trafford. Paul Scholes reduserte, og keeper Peter Schmeichel headet inn utligningen i det 89. minutt. Laget røk ut av UEFA-cupen på bortemål.

Zalaegerszeg - Manchester United 1-0, Champions League-kvalifisering i 2002:

Tapet i Ungarn var et voldsomt sjokk, men det ble rettet opp da Alex Fergusons mannskap vant 5-0 i returmøtet og kom seg til gruppespillet. Ole Gunnar Solskjær scoret for øvrig det siste målet.

– Jeg husker jeg snakket med Solskjær mellom de to kampene, og han beroliget meg med at de ikke kunne ryke ut for dem. Han hadde heldigvis rett, sier Olsen.

Lille - Manchester United 1-0, gruppespillet i Champions League i 2005:

Den fjerde gruppespillkampen endte med tap i Frankrike, og Manchester United endte til slutt helt sist i gruppa.

– Den kampen var jeg på i Paris. Den var lei, fordi det på en måte var en av de første nedturene. Det så veldig mørkt ut, men det vi ikke visste var at det var starten på Fergusons jobb med å bygge opp et nytt lag rundt Ronaldo og Rooney.

Basel - Manchester United 2-1, gruppespillet i Champions League 2011:

Tapet i Sveits førte til at laget ble slåttut av turneringen i gruppespillet. Det var et sjokk etter at storlaget hadde kommet seg til tre av fire finaler mellom 2008 og 2011.

– Det var et begredelig tap, først og fremst fordi det kom i en periode der laget var så bra, mimrer Olsen.

Olympiakos - Manchester United 2-0, åttedelsfinalen i Champions League 2014:

Et meget tafatt United-lag hadde sin første avslutning på mål etter 82. minutter. Da hadde allerede Alejandri Dominguez ogJoel Campbell, på lån fra Arsenal, scoret for hjemmelaget. Men i returkampen scoret Robin van Persie hat trick og sendte United til kvartfinale.

Spiller FA-cup mandag

Nå må det en ny snuoperasjon til, men før Manchester United nå skal ut i returkampen mot FC Midtjylland, så skal de spille borte mot League One-laget (tredje nivå) Shrewsbury i FA-cupen.

– Shrewsbury må tenke at de har tidenes mulighet til å slå Manchester United, og spiller de slik som de gjorde mot Midtjylland kan det gå virkelig galt. Når van Gaal ikke fikk sparken etter rekken på åtte kamper uten seier før jul, så tror jeg ikke det skjer noe før til sommeren.

– Men jeg håper jeg tar feil, og at du ringer meg om et kvarter og spør om en kommentar til at han er ferdig i klubben, avslutter Olsen.

Her kan du lese mer om