LA INN BUD PÅ SELNÆS, KJØPTE JOHANSEN: Stefan Johansen t.v) skrev i forrige uke under for Fulham. Før det forsøkte samme klubb å kjøpe Ole Selnæs (t.h). I kveld starter trolig begge for Norge mot Hviterussland. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Tror Selnæs snart blir solgt for 250 millioner kroner

RBK-sjefene om pengegaloppen i England: «Stein, hakke toillat»

ULLEVAAL (VG) Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er glad for at Ole Selnæs ikke ble kjøpt av Championship-klubben Fulham. Han tror trønderen selges til en Premier League-klubb for enda mer svimlende summer.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

VG kunne i går avsløre at Fulham for noen uker siden la inn flere bud på den norske landslagsspilleren. St. Etienne avslo samtlige – det siste på rundt 100 millioner kroner.

Av norske fotballspillere har kun Tore André Flo blitt solgt for en høyere overgangssum. Rangers betalte Chelsea i overkant av 160 millioner kroner for den tidligerelandslagsspissen i 2000.

Les også: Fulham ville kjøpe Selnæs for 100 millioner kroner

Tror prisen er 250 millioner om et par år

Ingebrigtsen synes det er fornuftig at hans tidligere elev blir i den franske toppklubben fremfor at han lot seg lokke av større penger i Englands nest beste liga.

RYSTET: – Helt galimatias, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen om pengegaloppen i engelsk fotball. Foto: Ned Alley NTB scanpix

– Det tror jeg er smart. St. Etienne har en klar plan med Ole, og han kommer til å ta nye steg. Om et par år og kommer han til å bli solgt til en Premier League-klubb for 250 millioner kroner i stedet. Det er jo det som skjer med gode spillere i Frankrike, sier RBK-treneren til VG

Norges beste lag solgte Selnæs for i overkant av 30 millioner kroner til St. Etienne i vinter. Både Ingebrigtsen og styreleder Ivar Koteng er nesten rystet over den vanvittige pengegaloppen som pågår i England. Ikke bare i Premier League, men også på nivå to i Championship.

– Engelsk fotball er stein, hakke toillat, sier Koteng til VG.

– De kaster rundt seg med penger, men kommer ikke til å få til noe. De går jo på treski alle sammen. Men heldigvis er Ole mer opptatt av sportslig utvikling enn penger. Penger gjør deg ikke lykkelig. Det vet jeg, tillegger den søkkrike trønderen.

Les også: Høgmo drømmer om England og Tyskland etter Norge-jobben

– Nå holder det å være agenten til Ole Selnæs...

Kåre Ingebrigtsen forteller at Fulham var på banen også da Selnæs spilte i Rosenborg.

– De ønsket å låne Ole med opsjon på kjøp. Men det var ikke interessant for oss, sier «Brutter’n».

RYSTET: – Engelsk fotball er stein, hakke toillat, sier RBK-styreleder Ivar Koteng. Foto: Therese Alice Sanne VG

– Hva tenker du om at en klubb på nivå to i England legger inn et bud på rundt 100 millioner kroner?

– Jeg er ikke overrasket over det når engelske klubber kommer på banen. Der er det helt galimatias.

Han tjente selv 1,2 millioner kroner netto i året i Manchester City-kontrakten for litt over 20 år siden. Utviklingen har vært, mildt sagt, eksplosiv.

– Nå holder det å være agenten til Ole Selnæs for at man kunne ha sluttet å jobbe, illustrerer Kåre Ingebrigtsen.

– Det er utrolig vanskelig for oss å nå opp på det nivået vi ønsker å være på når det er så mye penger i enkelte ligaer der ute. Vi må være smartere, bedre på trening og flinkere på samhandling, mener Ivar Koteng.

Mot Hviterussland i kveld får Selnæs trolig sjansen som midtbanedirigent, drømmeposisjonen han også har i det franske klubblaget. Før Fulham kjøpte Stefen Johansen fra Celtic skal London-klubben etter det VG kjenner til ha lagt inn flere bud på 22-åringen. Det siste på rundt 100 millioner kroner.

Les også: Henriksen forhandler videre med Hull

Selnæs: – Vet at det var stor interesse

Konfrontert med VGs opplysninger er den tidligere Rosenborg-spilleren lite snakkesalig.

– Jeg vet veldig mye, sier Selnæs.

– Hva vet du?

– Nei… Jeg vet at det var stor interesse fra spesielt en klubb. Men jeg føler at jeg er på rett plass nå.

– Vet du noe om størrelsen på budet fra Fulham?

– Det kan jeg ikke jeg si noe om, svarer trønderen

Han får masse tillit i sin franske klubb og håper å hjelpe laget til en topp 5-plassering i Ligue 1 denne sesongen. Med maks flyt kan det kanskje også bli en plass blant de tre beste og Champions League-kvalifisering neste år.

– Jeg har det bra der jeg er nå. Jeg tror at jeg er på rett plass. Jeg får tillit, er i en utrolig bra liga og spiller på et utrolig bra lag. Det er bra for min utvikling. Jeg tror det er bra for meg å være i St. Etienne.

Ifølge klubbkamerat Alexander Søderlund spilte han som en Gud i søndagens 0-0-kamp mot Toulouse, i hvert fall i første omgang.

– Njaaaa. Jesus, kanskje. Neida. Men det gikk bra, sier Selnæs til VG og ler.

Les også: Johansen bobler over av energi etter Fulham-avtalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder