STJERNE: Mix Diskerud feirer scoring under vennskapskampen mellom USA og Tyskland i sommer. Foto:Martin Meissner,Ap

Solskjær kobles til Toronto: Diskerud: – En dårlig match

New York City-spiller Mikkel Diskerud (24) tror ikke det vil være smart av Ole Gunnar Solskjær (42) å ta over MLS-klubben Toronto FC.

  • Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Diskerud, bedre kjent som Mix, forlot Rosenborg til fordel for MLS-laget New York City i januar. Norsk-amerikaneren kjenner ligaen godt, og han mener at Solskjær bør se seg om etter jobb andre steder enn i den kanadiske storbyen.

– Solskjær har hatt en høy stjerne hos meg siden jeg var liten. Jeg beundrer ham, åpner 24-åringen med, før han fortsetter:

– Men Toronto og han ville vært en dårlig match. For trenere og managere er MLS et helt annet spill enn europeisk fotball. Reglene er fullstendig annerledes. Skal trenere lykkes her tar, det tid, tror Mix.

Han er overbevist om at en trenerjobb i en MLS-klubb ikke bør satses på som kun et karrieresteg.

– Da går det galt, mener den tidligere Stabæk- og Rosenborg-spilleren.

LES OGSÅ: Mix med tidenes første seriemål for nystartet lag

– Ikke noe utstillingsvindu

Solskjær kobles til MLS-klubben Toronto FC, ettersom hans rådgiver, venn og støttespiller, Jim Solbakken, tidligere denne uken bekreftet at 42-åringen er i samtaler med den kanadiske klubben.

– Ja, var Solbakkens svar på Dagbladets spørsmål om det pågår samtaler mellom partene.

– MLS er ikke en liga å vise seg frem i, sa tidligere New York Red Bulls-direktør, Erik Solér, da han hørte om Solskjærs mulige planer.

Mix, som har gjort sakene sine bra etter overgangen fra Tippeligaen, snakker fra et spillerperspektiv, og han er delvis enig med Solér.

– MLS er ikke noe utstillingsvindu for de spillere som kommer fra Europa. Vi vil gjerne være her til evig tid. Det er rammer rundt kampene og en livsrytme som er helt i toppklasse. Men for de som kommer rett fra amerikanske skoler og colleges, er det også et utstillingsvindu. Det er større forskjell på lavest og høyest betalt spiller her enn i noen annen liga jeg har vurdert å signere for. Så et utstillingsvindu er det egentlig kun for dem som nesten ikke har råd til å være her, forklarer han.

– Bedre enn Tippeligaen

MLS er i vekst. Det blir flere og flere lag, og ligaen tiltrekker seg stadig flere profiler. Andrea Pirlo, David Villa, Kaka og Steven Gerrard er der nå. Tidligere har navn som Thierry Henry og David Beckham stått på lønningslisten til MLS-klubber.

Mix tror han vet hvorfor.

– Det er utrolig kule fans å spille for her. Entusiastiske, morsomme, positive - lite vold og lite negative episoder generelt. Og så føler vi at vi bygger noe hele tiden. Fotballen er på vei oppover, slår han fast, samtidig som han hevder at nivået på den amerikanske ligaen er høyere enn Tippeligaen.

– Lagene er bedre her, men den dårligste spilleren på et lag er ofte dårligere enn den dårligste på et Tippeliga-lag, vurderer han.

I tillegg til Mix, er også nordmennene Pa-Modou Kah (Vancouver Whitecaps), Eirik Holmen Johansen (New York City) og Adam Larsen Kwarasey (Portland Timbers) MLS-spillere. Nå kan det altså også hende at det blir en norsk trener.

LES OGSÅ: Solér om MLS: – Ikke en liga å vise seg frem i

Ettertraktet

MLS-AKTUELL: Ole Gunnar Solskjær på St. James' Park i fjor vår. Cardiff har nettopp tapt 0-3, og nedrykket er et faktum. Noen måneder senere var nordmannen arbeidsledig. Nå kobles han til ny trenerjobb. Foto:Fredrik Solstad,VG

Etter å ha ledet Molde til tre titler på tre sesonger, overtok Solskjær den daværende Premier League-klubben Cardiff i januar 2014. Klubben rykket ned, og da Cardiff hadde tapt tre kamper, spilt to uavgjorte og vunnet to i Championship i september i fjor, ble partene enige om å avslutte samarbeidet.

For tiden er han med som trener for Kristiansund i hjembyen - én gang i uken. Nylig fortalte kilder i Kristiansund til VG at Solskjær selv har fortalt at han får jobbtilbud hver dag. Det er kjent Aalesund tok kontakt i vår og at Solskjær er nevnt i forbindelse med Rikard Norlings fall i Brann. Utenlandske medier har nevnt ham i forbindelse med trenerjobbene i sveitsiske Basel og danske FC Midtjylland og Brøndby, og fotballekspertene her til lands har oppfordret Molde om å hente tilbake Solskjær.

Ifølge agenten kan det nå hende han i stedet forsvinner over Atlanterhavet, men i Canada tilbakeviser flere at Solskjær er aktuell. Fotballskribent i Toronto Sun, Kurtis Larson, skriver på Twitter at han velger å ignorere ryktene om nordmannen. Deretter følger han opp med: «Ole Gunnar-ryktene er fullstendig usanne».

– 100 prosent usant, sier en kilde til mlssoccer.com.

PS: VG har uten hell forsøkt å komme i kontakt med Jim Solbakken de siste dagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder