John Arne Riise legger opp: – Det blir ikke flere kamper eller treninger

FOTBALL

John Arne Riise (35) har bestemt seg for å legge opp som fotballspiller med umiddelbar virkning.

Publisert: Oppdatert: 13.06.16 10:49

Nyheten kommer bare tre måneder etter at den tidligere norske landslagsspilleren signerte for Aalesund og gjorde en sen debut i Tippeligaen.

– Jeg har nemlig bestemt meg for å si opp jobben min. Avbryte kontrakten med Aalesund. Og det skjer ikke etter neste sesong, eller etter denne. Det skjer nå, i dag, midt i sesongen. Det blir ikke flere kamper eller treninger for meg, skriver Riise i sin blogg i dag.

VGTV: Livesending om Riises karrierestopp

Riise er en av de mest meritterte norske fotballspillerne i historien. Han har hatt en lang og suksessrik utlandskarriere, som startet i Monaco da han var 17 år, og endte med korte opphold i kypriotiske APOEL og indiske Delhi Dynamos.

Kommentar: En av de aller, aller største

Den mye omtalte 35-åringen er den fotballspilleren med flest norske A-landskamper i historien. Mange kamper fikk han også for Liverpool, som han blant annet hjalp til Champions League-seier i 2005 og FA-cupseier i 2006.

Like idylliske har ikke de siste månedene i Riises fotballkarriere vært. Han har blitt straffet av NFF for et raseriutbrudd som inneholdt grove gloser, fått oppmerksomhet for svake tall i sine Aalesund-kamper, og til slutt fikk lillebror Bjørn Helge nok.

Den utrolige hjemkomsten - 17 år med Riise vs Aalesund

Ville ikke snakke med journalister

Etter tapet borte mot Sarpsborg 12. mai varslet John Arne Riise at han ikke lenger ville snakke med journalistene. Det ble for mye negativ oppmerksomhet rundt 35-åringen. På sin egen blogg kom forklaringen på det broren Bjørn Helge Riise kalte mobbing og trakassering.

– Jeg skal ikke være en sutrekopp som legger meg ned og griner, men bare fortelle at jeg synes det er nok nå. Jeg takler saklig kritikk. Jeg har stått i mot slike tider før og vil sikkert gjøre det igjen. Jeg har gode nerver i kroppen før en kamp. Nå er de vonde. Men hvorfor er jeg nervøs? Kanskje fordi jeg er redd.

I innlegget beskrev han også redselen for å holde på med det han elsker - å spille fotball.

Sett denne? Lillebroren om fokuset på John Arne Riise: - Trakassering og mobbing

– Det som gjør meg redd når jeg løper innpå banen er angsten for at dagen kommer hvor det ikke lenger er gøy å spille - det skremmer meg. I det siste har jeg lurt på om det er verdt å bli slaktet i media hver gang. Hva har jeg igjen for å fortsette? For selv om jeg vet jeg må tåle mer fokus enn mange andre, så går det en grense.

Ville ha fred

– Det eneste jeg kan gjøre nå er å gi meg selv litt fred, skrev Riise og innrømmet at «siden jeg flyttet hjem har jeg hatt det mye vondt».

VGTV Her renner det over for Riise

Mediepausen, som nå har vart i over én måned, tok han sammen med Aalesund-trener Trond Fredriksen. Han rådet 35-åringen til å ta en pause fra media på grunn av for mye negativ oppmerksomhet.

Denne sesongen har John Arne Riise startet syv kamper for Aalesund. Selv føler 35-åringen at han har fått skylden når AaFK har tapt.

Saken fortsetter under bildet

– Fikk skylden for alt

– Jeg har blitt selve hovedgrunnen til de dårlige tidene. Hver eneste gang har det vært John Arne Riise, John Arne Riise, John Arne Riise. Når jeg har vært på banen har jeg vært grunnen til at AaFK har tapt. Når jeg ikke har vært på banen har det vært bra for laget. Når jeg har kommet inn som innbytter (tre kamper) har jeg bare ødelagt kampen for AaFK, beskriver Riise.

PS!VG-børsen har John Arne Riise 4,4 poeng. Men i de tre siste kampene hvor Aalesund har tatt fem av ni mulige poeng, har han fått 5 på børsen i alle kampene.

Her kan du lese mer om