MÅL! Christian Benteke jubler etter scoringen som senket serieleder Leicester på Anfield andre juledag. Foto: , Reuters

Bentekes svar etter Klopp-praten

City feide over Sunderland - Chelsea rotet det til hjemme mot Watford

(Liverpool - Leicester 1-0) For første gang denne sesongen gikk duoen Jamie Vardy (28) og Riyad Mahrez (24) av banen uten assist eller scoring. Da benyttet Christian Benteke (25) sjansen til å bli dagens mann.

Fem minutter på overtid misset den offsideplasserte Liverpool-spissen kampens største sjanse alene med Wes Morgan (!), og med Kasper Schmeichel i andre enden av banen, men det ødela ikke kvelden for de røde.

– Jeg snakket med Klopp for noen dager siden og han forklarte meg hva han trenger fra meg. Jeg ser fram til 2016. Vi må fortsette og jobbe hardt, sier Benteke ifølge BBC.

VG LIVE: Vi fulgte dagens kamp på Anfield direkte her!

Belgieren kom inn fra benken da landsmannen Divock Origi måtte ut med skade og ble den store helten med kampens eneste mål. 63 minutter ut i kampen kastet han seg frem og styrte Roberto Firminos innlegg i hjørnet.

– De siste ukene har vært harde for oss. I dag viste vi god karakter. Vi har en stor tropp med noen kvalitetsspillere. Vi må være tålmodige, mener Benteke.

– Etter fire kamper uten seier var dette viktig. Benteke var ikke varm da han kom inn, og det er ikke enkelt med et slikt innhopp, men vi scoret et herlig mål, sier manager Jürgen Klopp.

Så du denne? Van Gaal: – Klubben trenger ikke sparke meg - noen ganger gjør jeg det selv

Leicester-rekken brutt

Leicesters imponerende rekke stoppet dermed med ti kamper på rad uten tap. Den brennhete duoen Jamie Vardy og Riyad Mahrez ble begget byttet ut på Anfield uten å markere seg spesielt.

Boxing Day ble forøvrig første gang siden andre serierunde Vardy gikk av banen uten assist eller scoring.

Flere engelske journalister melder på Twitter at 28-åringen spilte med feber i dag, og at det var grunnen til at han gikk ut 20 minutter før slutt.

– Vi startet å spille for sent. Liverpool presset på fra start og av den grunn fortjente de seieren, sier Leicester-sjef Claudio Ranieri.

INN OG UT: Vincent Kompany. Foto: , AP

City herjet

Kevin De Bruyne hadde en solid dag på jobben for Manchester City, og den belgiske midtbanespilleren la opp til to scoringer før han selv fikk sette ballen forbi Sunderland-keeper Vito Mannone. Da ledet Manchester City 4-0, og det var 36 minutter igjen av ordinær tid på Etihad.

Men det var Sunderland og Fabio Borini som scoret kampens siste mål da italieneren reduserte til 1-4 etter 59 minutter. For hjemmelaget bommet Wilfried Bony håpløst på straffe, og Vincent Kompany måtte ut med skade bare ni minutter etter at han ble byttet inn.

Uansett var det en solid seier for hjemmelaget som nå har tre poeng opp til serieleder Leicester.

Manchester City avgjorde kampen i løpet av noen få minutter i første omgang. Raheem Sterling fikk først gult kort for filming da han gikk over ende i duell med Billy Jones inne i straffefeltet, men etter 12 minutter headet han behersket et overlegg fra De Bruyne i mål fra fem meters hold.

Fem minutter senere fikk Yaya Touré kose seg med ballen på kanten av 16-meteren før han plasserte den lavt nede i hjørnet til venstre for keeper, og halvveis ut i 1. omgang serverte De Bruyne perfekt inn i feltet til Bony som headet inn 3-0. Resten ble et pliktløp for City.

Les også: Klopp kommer til å elske denne Liverpool-spilleren

Chelsea rotet det til

SCORET IGJEN: Odion Ighalo. Foto: , Reuters

I Chelseas andre kamp etter sparkingen av José Mourinho ble en straffebom avgjørende hjemme mot Watford. Etter en halvtimes spill ga Diego Costa vertene håp om sin niende strake seier på Boxing Day, og med Guus Hiddink i førersetet fortsatte Chelsea presset mot gjestenes mål.

Like før pause fikk Watford straffe etter at ballen traff hånden til Nemanja Matic. Troy Deeney sørget for 1-1 halvveis for formlaget.

Tidligere Lyn-spiller Odion Ighalo ble spilt frem av José Manuel Jurado etter pause, tok med seg ballen på skrå innover mot mål før han avsluttet. Skuddet gikk via Gary Cahill og satte Thibaut Courtois i Chelsea-buret ut av spill.

Ighalo har så langt scoret 13 mål på 18 kamper denne sesongen, to færre enn toppscorer Jamie Vardy.

Chelsea ga ikke opp, og ni minutter etter at Watford tok ledelsen utlignet Costa med sin andre scoring for dagen. Willian la igjen inn foran mål, og et smart løp av Costa sørget for at han kom alene med keeper Heurelho Gomes. Da var det nok med en liten touch, og lagene var like langt i London.

Chelsea kunne igjen tatt ledelsen da Oscar skaffet en straffe ti minutter før slutt. Brasilianeren ville avgjøre selv, men stamfoten skled i tilløpet, og det endte 2-2.

To Kane-mål

Tottenham hentet hjem en komfortabel seier på Boxing Day da Norwich ble offer for 3-0 på White Hart Lane. Harry Kane hamret inn to mål, og fortsetter dermed sin gode form. Tre mål på to kamper, eventuelt ti mål på ni, viser at formen nå så definitivt er på plass.

Seieren ble kronet med 23 år gamle Tom Carrolls første mål for sesongen med han hamret ballen nede i hjørnet fra 20 meters hold.

Alexander Tettey spilte 90 minutter og pådro seg et gult kort - trønderens åttende for sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder