OPS! Cristiano Ronaldo sender Sveits' forsvarsspiller Fabien Schar ut av banen i den avgjørende kvalik-kampen i Lisboa tirsdag. Foto: Francisco Leong AFP

Europamesteren reddet direkte VM-billett – Madonna jublet for Portugal

(Portugal-Sveits 2-0) Europamester Portugal sikret seg VM-billett med seier i gruppefinalen mot Sveits tirsdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Cristiano Ronaldo og hans lagkamerater måtte vinne mot Sveits for å unngå å måtte gå veien via playoff. Det klarte de - med selveste Madonna på tribunen i Lisboa, riktignok ikke i Portugal-farger, men jublende over scoringene.

Sveits vant sine ni første kamper, men tapet for Portugal tirsdag gjør at de – tross hele 27 poeng – må ut i playoff. Den gode nyheten for sveitserne er at de trolig blir blant de seedede lagene i trekningen.

Kommentar: Norge trenger Ødegaard

Rett før pause gikk Portugal i ledelsen 1-0. Det skjedde på et selvmål av Johan Djourou. Han snublet ballen i eget mål etter et hardt og godt innlegg fra Joao Mário på portugisernes venstrekant.

Drøyt ti minutter ut i 2.omgang ble det 2-0. Portugal kombinerte flott, og André Silva kunne sette ballen i mål fra bare et par meters hold.

Dermed var veien lang for Sveits, som måtte ha to mål om de skulle klare å gå rett til VM-sluttspillet. Det var de aldri i nærheten av.

Les også: Andersen og Nord-Korea fikk rundjuling

I stedet holdt Ronaldo på å øke til 3-0 etter 79 minutter.

Dette var altså en ren gruppefinale. Sveits ledet riktignok med tre poeng, 27 mot 24, men etter som Portugal hadde klart bedre målforskjell, ville portugisisk seier bety Russland-tur.

Portugiserne har bare tapt én kamp i gruppen - borte mot nettopp Sveits i september i fjor (0-2). Cristiano Ronaldo var på benken i 1. omgang borte mot Andorra lørdag, men scoret etter pause og var involvert i 2-0-målet. Tirsdag kveld kom ikke Portugals stjernespiller på scoringslisten.

PS: Hellas sikret seg den siste playoff-plassen takket være storseier over Gibraltar. De ender dermed på 19 poeng, mens Slovakia på 18 poeng i gruppe F er dårligste toer og ikke kommer til playoff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder