OPERERT: Martin Andresen. Foto: Scanpix

Andresen om utvisningen: - Helt vilt!

BODØ (VG Nett) (Glimt - VIF 1-2) Martin Andresen rasende på dommeren etter at Harmeet Singh ble utvist.

  • Marius Iversen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Les også:Snudde med ti menn

- Det er helt vilt at han klarer å dra opp det røde kortet. Helt uforståelig, mener Vålerengas spillende manager.

Han ledet VIF til lagets første serier i eliteserien siden 13. juli, da de slo Strømsgodset i Drammen. Takket være scoringen til Freddy dos Santos tre minutter på overtid er det hardt pressede Oslo-laget trolig ute av nedrykksstriden for godt.

Men den etterlengtede triumfen kom i skyggen i pressesonen etter kampen. For der handlet det meste om den strenge utvisningen av Harmeet Singh etter 70 minutter.

Singh fikk marsjordre av dommer Svein-Erik Edvartsen etter å ha stemplet Glimts Birkir Bjarnason i en duell midt på banen. Den kontroversielle utvisningen utløste voldsomme protester fra VIF-spillerne.

- Fra min vinkel og fra min posisjon er taklingen voldsom og av en slik karakter at den setter sikkerheten til motspiller i fare. Derfor gir jeg rødt kort i henhold til retningslinjene og regel 12, sier Edvartsen selv etter matchen.

Kontroversiell igjen

- Ballen er fri og han (Singh) kommer inn med knottene. Det er kanskje gult kort, men aldri rødt, hevder Andresen.

Tidligere i sesongen fikk Edvartsen selv karantene av fotballforbundet, etter feilaktig å ha vist ut Vålerengas Bojan Zajic. I går ble dommeren, som ligger nede på 11. plass på VGs dommerbørs med et børssnitt på 4,82, igjen upopulær i VIF-leiren.

- Opplever du at Edvartsen har noe imot Vålerenga?

- Jeg kommer ikke til å bruke slike ord, sier VIF-sjefen etter en liten tenkepause.

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen forstår Andresens frustrasjon - og mener gult kort ville vært riktig straff for 17-åringen Singh.

- Fra der jeg står, ser det slik ut. Jeg tror ikke han gjør det med vilje og jeg synes gult kort hadde vært nok, sier Ingebrigtsen - som imidlertid mente Glimt ble snytt for et straffespark og at Martin Andresen selv fikk vel god behandling av dommertrioen.

- Martin kunne hatt fire gule kort for taklinger og kjeftbruk. Men det skal mer til før dommerne straffer de såkalte stjernene i eliteserien, hevder Glimt-treneren.

Drama på tampen

I vindkastene på Aspmyra tok den ikke spesielt velspilt kampen mellom Glimt og Vålerenga tok virkelig fyr de siste 20 minuttene.

Først utvisningen. Så gikk Glimt opp i 1-0-ledelse etter et vakkert langskudd fra midtbanekrigeren Christian Berg, snaue ti minutter før slutt.

Der og da nådde VIF-krisen sitt foreløpige høydepunkt. Men med ti mann klarte de mirakuløst nok å komme tilbake.

Kjetil Wæhler headet først inn 1-1-målet. Deretter satte Freddy dos Santos inn seiersmålet etter et hjørnespark, i hans eliteseriekamp nummer 300.

- Etter det vi har vært igjennom var dette en utrolig viktig seier. Vi viser moral med tanke på utvisningen og at de går opp til 1-0, mener Andresen.

Svein-Erik Edvartsen besvarte ikke henvendelsene fra VG Nett søndag kveld.

PS! Landslagsuttatte Mohammed Abdellaoue hinket av banen med skade, men det var i går kveld uklart hvor alvorlig VIF-spissens skade er.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder