STJERNE: Andrej Arsjavin har spilt utrolig bra hittil i EM. Her fra gårsdagens trening. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Hiddink om sin største stjerne: - Arsjavin takler presset

WIEN (VG Nett) Russland-trener Guus Hiddink er ikke redd for at den enorme interessen fra publikum - og kjøpekåte klubber - skal knekke EM-kometen Andrej Arsjavin.

  • Eirik Borud

Artikkelen er over 11 år gammel


VG Nett LIVE: Russland - Spania

Russernes største stjerne er på alles lepper etter to fantastiske opptredener i mesterskapet. Sist, mot Nederland i kvartfinalen, spilte han til utrolige 10 på VG-børsen.

Hiddink mener Zenit-spilleren har stålkontroll på det som foregår mellom ørene foran dagens semifinale mot Spania.

- Interessen er bra fordi alle turneringer trenger attraktive lag, og i slike lag er det attraktive spillere. Arsjavin er en slik spiller, og han takler dette veldig bra. Det kommer ikke ut av hans kontroll, fastslår hollenderen.

Usikker fremtid

Etter å ha stått over de to første gruppespillkampene på grunn av suspensjon, tok angrepsspilleren EM med storm i 2-0-seieren over Sverige. Arsjavin imponerte stort - og kronet det hele med scoring.

Også mot Nederland i kvartfinalen var han å finne på scoringslisten. Storspillet har fått en rekke toppklubber til å melde sin interesse for russeren.

- Akkurat nå så kan jeg ikke si noe sikkert. For øyeblikket spiller jeg for det russiske landslaget og det eneste jeg tenker på er å gjøre det bra i semifinalen, sier Arsjavin selv.

Høyt nivå med Zenit

Hiddink ønsker ikke si så mye om hvilke råd han gir spissen sin.

- Jeg er ikke og vil ikke være spillernes agent, sier landslagssjefen.

- Vil Arsjavin bli en bedre spiller i England eller i Spania?

- Han er under kontrakt med en god klubb. Hvordan fremtiden ser ut, vet jeg ikke. Men Zenit skal spille Champions League, og det er alltid bra når du får spille på det høyeste nivået, sier Hiddink.

Han er sikker på at de russiske spillerne klare å holde fokus foran kveldens semifinale.

- Hvorfor velge én?

- Jeg vet ikke hva slags historier spillerne får høre, og heller ikke om agentene deres ringer. Men jeg er helt sikker på at de klarer å konsentrere seg rundt det viktigste - fotballen - og at dette ikke påvirker dem i morgen, sa han på gårsdagens pressekonferanse.

Spania-sjef Luis Aragones fikk også en del spørsmål om Russlands angrepsvåpen i går kveld. Han svarte bare kaldt og rolig:

- Arsjavin er bra, men Russland har tre-fire-fem spillere som er ekstremt gode. Dere velger alltid én spiller, men hvorfor skal én spiller bli avgjørende?
Svaret får vi i kveld.

Les også

Mer om

  1. Fotball-EM
  2. Russlands herrelandslag fotball
  3. Spanias herrelandslag fotball

Flere artikler

  1. Hiddinks russiske loppemarked

  2. Sjekk Arsjavins prislapp!

  3. Hiddink bekreftet som ny Chelsea-sjef – her er hans opp- og nedturer

  4. Arsjavin danset Nederland ut av EM

  5. - Arsjavin er Russlands Maradona

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder