FORNØYD: Det er to uker siden Tor Ole Skullerud ble presentert som ny trener i Molde FK. Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix

Molde ble for fristende for Skullerud

Derfor vraket han landslag og valgte cupmesteren

LA MANGA (VG) (Molde - AIK 4-1) Tor Ole Skullerud følte seg så ønsket, og ble så fristet, av Molde-ledernes invitasjon til jobb at han følte han måtte vrake landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det forteller Skullerud til VG etter at han har sett Molde, komfortabelt, vinne 4-1 over en vanskelig motstander i AIK fra Sverige.

Molde scoret på sine to første sjanser, begge i 1. omgang, og ledet 2-0 ved pause. Daniel Chima Chukwu stusset inn ballen med hodet etter frispark, før Joona Toivo skjøt et frispark kontant og sikkert rett i mål.

Enkel seier

Erik Hestad (18) tok regien selv, både startet og avsluttet angrepet som ga Molde 3-0, før Vegard Forrens raid - da AIK var redusert til ni mann - ga en enkel tap-in for Tommy Høiland til 4-1.

Forren tok ut sine siste krefter, og fikk spilt ballen inn fra dødlinja, med høyrefoten.

- Løpet var tungt - på slutten, gliste Forren etter kampen. På sidelinjen sto den nye sjefen, Tor Ole Skullerud, og likte mye av det han så. Han kunne både fortsatt som sjef for U-landslaget, og trolig blitt Per-Mathias Høgmos assistent på A-landslaget, om han hadde villet.

- Det åpnet seg plutselig flere muligheter. Men etter samtaler med ledelsen i Molde, kom jeg til at dette måtte jeg bare si ja til. Det er veldig motiverende, sier Skullerud.

Få endringer

Han har mistet to spillere, og det kommer trolig en eller to erstattere til Molde. Men som Skullerud sier: - Det er ikke lett å finne de som er bedre enn de vi allerede har her. I tillegg er det mange, gode unggutter her. Og vi kan ikke sperre for alle de heller.

Vegard Forren har ikke sett de store endringene i Molde, under Tor Ole Skullerud.

- Han vil ha kanter som går litt mer innover, litt som landslaget øver på nå. Det er en liten forskjell. Ellers er det veldig likt i måten å tenke og spille på, mener Forren.

Skullerud mener han er kommet til en så veldreven klubb, at han har alle forutsetninger for å lykkes.

Men de store lovnadene om hvordan sesongen vil bli, det kommer han ikke med.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder