GULLBALLEN? Cristiano Ronaldo vant Gullballen for 2013, men vinner han den for 2014 også? Foto:Fabrice Coffrini,Afp

Real Madrid i strupen på UEFA-president Michel Platini

UEFA-president Michel Platini mener at prisen for verdens beste fotballspiller bør gå til en verdensmester. Det får den spanske fotballgiganten til å se rødt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er ikke riktig av Platini å ha en mening om Gullballen, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti overfor den spanske sportsavisen AS i dag.

Med seg i ryggen har han hele Real Madrid, som på sine hjemmesider offentlig går ut mot UEFA-president Michel Platini og det de mener er uprofesjonelle uttalelser.

Platini: - Burde gis til en verdensmester

– Først og fremst er vi overrasket over at Platini gjentatte ganger offentliggjør sine personlige referanser rundt hvem som skal vinne Gullballen, spesielt ettersom Platini er den øverste lederen i europeisk fotball. Vi er av den forståelse at man der bør opptre så nøytral som overhodet mulig, skriver klubben i en pressemelding.

Det er på grunn av Michel Platinis uttalelser for to dager siden at den spanske hovedstadsklubben «går til krig mot Platini for å forsvare Cristiano», slik AS beskriver det.

– Det er mange fotballspillere som fortjener utmerkelsen, men jeg er av den oppfatning at de årene det spilles VM, så bør vinneren være en av verdensmestrene, sa Platini da.

Real Madrid: - Ronaldo fortjener den

Det utelukker som kjent Real Madrids portugisiske stjerne, Cristiano Ronaldo, og klubben lar seg fyre opp av at Platini mener han ikke bør vinne Gullballen, prisen for verdens beste fotballspiller.

FOTBALLTOPP: UEFA-president Michel Platini er ikke redd for å ha meninger om mangt, men gikk han over streken i dette tilfellet? Real Madrid mener i hvert fall så. Foto:Michal Cizek,Afp

– Gullballen er en individuell pris, ikke en kollektiv pris, og vi mener at man eksklusivt bør forholde seg til individuelle prestasjoner når prisen skal kåres, skriver Real Madrid, og fortsetter:

– Cristiano Ronaldo har uten tvil gjennomført sitt livs beste profesjonelle år, og han burde være mer aktuell for Gullballen enn noensinne.

Det er fortsatt godt over én måned til de aktuelle kandidatene offentliggjøres, og enda lenger til vinneren skal kåres, men debatten om hvem om bør stikke av med det gjeve troféet, er i full gang.

Fjorårsvinner Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, som vant de fire foregående årene, er storfavoritter, men det snakkes også om Manuel Neuer. Som verdensmester vil keeperen passe inn i Platinis tankegang.

PS:Hverken Lionel Messis lag, Barcelona, eller Neuer sitt, Bayern München, har uttalt seg om Michel Platinis uttalelser.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder