HYLLET: I pausen under årets cupfinale fikk Martin Ødegaard prisen som årets fotballtalent. 15-åringen er koblet til de fleste storklubbene i Europa. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB Scanpix

Avis: Ødegaard trener med Ajax i januar

Martin Ødegaard (15) er på rundttur i Europa. Nå skal han være klar for Ajax-trening etter nyttår.

  • Øyvind Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Det skriver den nederlandske fotballnettsiden Voetbal International. Som VG tidligere har skrevet, ligger Ajax langflate etter det norske supertalentet.

Derfor ble også akademi-manager Wim Jonk sendt til Norge tidligere i høst i et forsøk på å overbevise Ødegaard-familien om å velge Nederland. I utgangspunktet skal den nederlandske fotballklubben ha ønsket å få Ødegaard ned til Amsterdam til onsdagens Champions League-kamp mot APOEL, men nå later det til at besøket drøyer.

VG Direkte:Følg kveldens Champions League-kamper her

Strømsgodset-spilleren er nå ventet til Ajax-besøk i midten av januar ifølge den anerkjente sportsjournalisten Simon Zwartkruis i Voetbal International.

Da vil Ødegaard få sjansen til å vise seg frem på flere treninger for manager Frank de Boer.

Ajax-sjanse: 33 prosent

Overfor VG bekreftet de Boer allerede i oktober at han har et sterkt ønske om å signere den talentfulle midtbanespilleren. Det samme har 44-åringen gjentatt en rekke ganger i løpet av høsten. De Boer mener det er 33 prosent sjanse for at Ødegaard velger Amsterdam som sitt neste stoppested.

– Om han må velge, bør han velge Ajax. Her vil en spiller som ham få sjansen. Velger han et annet sted, som England, vil han ikke få mange muligheter. Hos oss kan han få prøve seg på førstelaget, sa de Boer i oktober.

– Vi prøver å overbevise ham og foreldrene om at det er best for hans utvikling. Det virker som han har kloke foreldre, fortsatte Ajax-manageren overfor TV-kanalen AT5 for en snau uke siden.

På Liverpool-trening

Ødegaard var senest i forrige uke på Liverpools treningsfelt Melwood for å vise seg frem for manager Brendan Rodgers. Det var også ryktet at Ødegaard skulle på Arsenal-trening i London.

Mandag sa Liverpools manager til VG at «alle» vet hvor god 15-åringen er.

– Jeg tror verden vet at Martin er et talent, men han er ikke en Liverpool-spiller, så jeg trenger ikke å si noe om ham.

Også Real Madrid har gjort en stor jobb for å forsøke å kapre Martin Ødegaard.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SNAKKET MED RODGERS: Etter treningen i Liverpool i forrige uke, slo Martin Ødegaard (til venstre) av en prat med manager Brendan Rodgers. Foto:Tage Herstad,

Frarådet å velge Real Madrid

Mens manager Carlo Ancelotti har nektet å snakke om unggutten, har de Boer valgt en annen strategi. Ajax-sjefen mener Real Madrid er et dårlig valg for Ødegaard.

– I Madrid venter de ikke på en gutt som ham. Der blir han kanskje sendt på lån og det vil ta lang tid før han eventuelt får prøve seg. Om jeg var ham ville jeg valgt Ajax på grunn av det gode akademiet og at han kan ta neste skritt her. Kanskje blir han klar for større oppgaver allerede som 20-21-åring, har de Boer sagt.

Mens ryktene rundt Martin Ødegaards fremtid svirrer, har pappa Hans Erik Ødegaard vært ordknapp om sønnens forestående klubbvalg. 15-åringen, som fyller 16 om en uke, har ett år igjen av Strømsgodset-kontrakten.

Da VG spurte Hans Erik Ødegaard om han kunne si noe om hvilke klubber som er aktuelle og hvordan det var å besøke Liverpool, svarte han følgende i en sms:

– Det er ikke noe nytt i forhold til det vi har sagt tidligere, og vi kommer ikke til å kommentere noe rundt det heller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder