Spansk journalist tror nordmannen spiller cupkamp for førstelaget i desember

Martin Ødegaard, her fra kampen mot Athletic Cluv B, hvor han fikk tjue minutter for Castilla. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Fantastisk lobb reddet Castilla: Stolpen hindret Ødegaard i å bli matchvinner

(Gernika - Real Madrid Castilla 1-1) Martin Ødegaard (16) strålte mot ligalederen sist helg. I dag ble han og Castilla berget av et fantastisk mål signert lagets toppscorer.

 • Mikal Aaserud
 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fire år gammel

For på en ellers begredelig dag på jobben for Castilla-trener Zinedine Zidane og resten av laget, var det innbytter og Segunda B-toppscorer Mariano som ble lyspunktet.

Fantastisk lobb

Det så nemlig bekmørkt ut før Zidane valgte å sette inn sin toppscorer med kort tid igjen. Castilla lå under 1-0 for sjette beste plasserte Gernika og beholdningen var før innbyttet kun ett eneste skudd på mål - fra 30 meters hold. Da hjalp det å sette inn kraftspissen.

Etter å ha blitt satt opp av en annen innbytter, Borja Mayoral, viste Mariano ingen nåde. Fra 16 meter lobbet han inn utligningen bak en keeper på halvdistanse og berget ett poeng for Castilla.

Les også: Slik hjalp pappa Ødegaard Martin (16) til å bli supertalent

Ødegaard nær matchvinner

Før dommeren blåste av oppgjøret glimtet imidlertid Martin Ødegaard til. Han hadde hatt en tam dag på jobben sammenlignet med sist helg, hvor han strålte en uke etter landslagsskuffelsen mot Ungarn, men med to minutter igjen på kampuret mottok han ballen på rundt 17 meter.

Det påfølgende skuddet var knallhardt og føk mot lengste hjørne. Keeper Altamira rakk ikke en gang å røre på seg, men pustet nok lettet ut da ballen traff metallet i stedet for nettmaskene.

Til tross for en liten sluttspurt ble det bare ett poeng for Castilla på en dag der serieleder Barakaldo slo Real Sociedads andrelag. Det skiller nå fem poeng mellom de to tetlagene i Segunda Bs gruppe to.

– Utviklingen ikke som forventet

Helt siden i sommer har det blitt spekulert i om Martin Ødegaard kom til å bli lånt ut til en annen klubb. 16-åringen har selv bedyret at han er fornøyd med tingenes tilstand og ikke stresser.

Etter flere kamper der han ble byttet ut av Zinedine Zidane har det blitt to fulle kamper på rad for nordmannen. Så er spørsmålet om det er nok nå som overgangsvinduet nærmer seg med stormskritt.

– Ødegaards utvikling har ikke eksplodert slik Madrid kanskje har forventet, tror jeg. Det er fortsatt tidlig og han er ung, men ut fra forventningene skal han være den som skiller seg mest ut på Castilla. Det er ikke tilfellet. Det er ikke det at han gjør det dårlig, men jeg tror de forventer mer, sier AS-journalist Carlos Forjanes til VG.

Kan spille cupkamp for førstelaget

AS er kjent for å være noe kritisk til Florentino Pérez og hans spillerkjøp, men følger det spanske hovedstadslaget og dets andrelag, Real Madrid Castilla, tett.

– Tror du Ødegaard blir lånt ut i januar?

- Idéen er at han blir. Jeg forstår det også slik at Benítez har tenkt å gi ham minutter i Copa del Rey-kampen mot Cádiz for at han skal fortsette å få førstelagserfaring. Det skal i tillegg være med på å legge en midlertidig demper for hans ønske om å spille på et høyere nivå, sier Forjanes.

– I tillegg kom ikke Norge seg til EM, så hans behov for førstelagserfaring er nok ikke like stort som det kunne vært. Jeg tror han blir, men at det er større sjanse for at han drar til sommeren, sier Forjanes.

PS: Real Madrid møter Cadiz borte i cupen den 2. desember. Returoppgjøret spilles 16. desember på Santiago Bernabeu.

Les også: Ødegaard på prestisjetung Time-liste

Flere artikler

 1. Ødegaard-storspill sendte Castilla til topps

 2. Ødegaards Castilla snudde til seier

 3. Real Madrid møter Cádiz i cupen onsdag: Benítez om Ødegaard: - Han er en av de som kan være med

 4. Zidane om Ødegaard: – Han kan bidra i større grad

 5. Ødegaard med assist da Castilla vant

Fra andre aviser

 1. Ødegaard briljerte i Castilla-seier

  Bergens Tidende
 2. Ødegaard med lekker målgivende da Castilla inntok tabelltopp: - Glimrende gjort

  Aftenposten
 3. Ødegaard nær scoring

  Bergens Tidende
 4. Ødegaard med lekker målgivende da Castilla inntok tabelltopp: - Glimrende gjort

  Fædrelandsvennen
 5. Ødegaard nær scoring

  Aftenposten
 6. Ødegaard nær scoring for Castilla

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder