PÅ VEI MOT FORMEN?: Harry Kane har hatt en treg start på årets sesong, men scoret tre mål mot Bournemouth i helgen. Foto: Toby Melville , Reuters

Kane foran eget toppscorer-skjema

Nøyaktig ett år siden vendepunktet i spissens karriere

VGs oddstips: Kane og Tottenham fosser videre

Det har vært enorme forventninger til Harry Kane (22) denne sesongen. Spissen står «bare» med fire mål etter ti seriekamper. På samme tidspunkt i fjor sto spissen med ett mål i Premier League.

Publisert:

Tottenhams wonderboy endte sist sesong med 21 Premier League-mål, og hadde bare Sergio Agüero foran seg på toppscorerlisten. Dermed var forventningene store foran årets sesong, men med kun én scoring på de første ni seriekampene, har han ikke helt innfridd fansens skyhøye krav. Så smalt det tre ganger mot Bournemouth i den tiende serierunden.

Det sendte 22-åringen foran skjema til fjorårets suksessesong. Forrige sesong scoret Kane sitt første seriemål for nøyaktig ett år siden – mot kveldens motstander Aston Villa – i den tiende serierunden.

Kane bøttet riktignok inn mål i Europa League forrige sesong, og sto med syv scoringer på de fem første kampene i gruppespillet. Denne sesongen står han uten scoring på tre kamper i Europa League.

Vendepunktet

Denne sesongen har Kane riktignok spilt samtlige kamper, mens han forrige sesong kun hadde kommet inn som innbytter i seks kamper da han ble matchvinner mot Aston Villa.

For det var etter den kampen – for nøyaktig ett år siden – ting begynte å snu for Kane. Etter den avgjørende scoringen fikk spissen tillit fra start, men også da startet det litt trått for storscoreren. Én scoring etter de fem første startene var fasiten.

Men fra midten av desember var spissen nesten ustoppelig i fire måneder, der han blant annet ble kåret til månedens spiller i Premier League to ganger. 17 ganger scoret han på de neste 15 Premier League-kampene.

Ikke like effektiv

Grunnen til Kanes suksess forrige sesong var effektiviteten til spissen. Han scoret på omtrent hver femte avslutning, og i snitt hvert 123. minutt ifølge statistikktjenesten Opta.

Denne sesongen er ikke statistikken like god. Selv om han treffer mål noe oftere enn han gjorde forrige sesong, går ikke ballen like ofte i mål. Denne sesongen har Kane scoret på hver niende avslutning, og hvert 215. minutt.

Men med en Kane på vei mot toppformen, kan Tottenham kanskje ha spilleren som kan avgjøre kampene som tidligere denne sesongen har endt uavgjort. For vertene har ikke tapt siden den første serierunden.

Hjemme er de ubeseiret før Aston Villa kommer på besøk. Gjestene har tapt åtte av ni kamper etter seieren i serieåpningen, og så langt er ikke en manager hentet inn for å erstatte Tim Sherwood.

Tottenham-seier gir 1,40 i odds, det er noe marginalt. Da er handikapspillet med 0–1 som utgangspunkt mer spennende. Det gir 2,00 i odds, mens man får 3,70 med 0–3 som utgangspunkt. Med usikkerheten rundt managerplassen, og en Kane på vei mot storformen kan det friste. Kampen har spillestopp 20.55 og vises på TV 2 Sport Premium.

Her kan du lese vurderingene av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder