Har vært i møte med Røkke og Gjelsten

Bradley om MFK er et alternativ: - Jeg vet ikke

TAKKER FOR SAMARBEIDET? Inge André Olsen (t.h.) tror Bob Bradley vil svare på Stabæks tilbud i løpet av et par uker. I går festet bæringene grepet om seriesølvet etter seieren over Molde – klubben som er svært ivrig på å sikre seg Bradley på en langtidskontrakt. Til venstre: Ernest Asante. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Bradley har fått tilbud om å bli Molde-trener

NADDERUD (VG) (Stabæk – Molde 1-0) Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har personlig møtt Bob Bradley (57) i håp om å få amerikaneren til Molde neste sesong.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Molde har fortsatt ikke fått på plass den langsiktige trenerløsningen halvannen måned etter at Tor Ole Skullerud fikk sparken. Etter det VG erfarer er én mann det soleklare førstevalget til både klubben og støttespillerne Røkke og Gjelsten:

Bob Bradley.

Les også: Keita-kanon knuste Moldes Europa-drøm

«Vet ikke» om han overtar Molde

Stabæks suksesstrener, som i går sendte MFK ut av kampen om en plass i Europa League neste år, har etter det VG kjenner til fått et lukrativt tilbud om å overta fjorårets serie- og cupmester. I et møte med de rike onklene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten skal han ha blitt forespeilet gode rammebetingelser både i forhold til egen lønn og mulige spillerinvesteringer.

STØTTESPILLERE: Bjørn Rune Gjelsten (t.v) og Kjell Inge Røkke har bidratt med flere 100 millioner kroner tli Molde. Her med tidligere trener Ole Gunnar Solskjær i 2012. Foto: Espen Braata , VG

Romsdalingenes plan er at Bob Bradley skal sørge for at Molde vipper Rosenborg ned fra den norske fotballtronen i 2016.

Men etter gårsdagens 1-0-seier over nettopp MFK var ikke amerikaneren så ivrig på å snakke om hvilke muligheter han har når kontrakten med Stabæk går ut etter sesongslutt.

– Vi får se. Du vet ikke hva som skjer, for dette er fotball. Du hører rykter at noen er interessert, men du vet ikke hvor seriøst det er, sier Bradley.

– Er Molde et alternativ for deg neste år?

– Jeg vet ikke. Mitt fokus nå er det som skjer her, svarer han.

Stabæk vil ha snarlig svar

– Molde kan sikkert slenge de pengene de vil på bordet. Vi må strekke oss etter beste evne ut fra hvilke økonomiske muligheter vi har, sier Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

Han håper å få et svar fra Bradley i løpet av kort tid.

– Vi holder på å forhandle for å se om vi kan komme i mål eller nærme oss. Nå er det intensivt. I løpet av et par uker bør vi ha avklart det. Vi har gitt Bob tilbud en stund, så jeg håper han blir.

– Frykter du at han går til Molde?

– Nei. Det frykter jeg ikke. Det er han som sitter på fasiten, men hvis han skal gå så håper jeg han får noe som er veldig bra utenlands. Det hadde vært litt kjipt å møte ham i Tippeligaen neste år, svarer Stabæk-lederen.

Les også: Advarer Bradley mot å overta Molde

MFKs sjanser svekkes uten E-cup

Det som kan svekke Moldes sjanser for å få kloa i byggmesteren på Nadderud, er at klubben nå må se langt etter deltagelse i Europa League neste år. Fem serierunder før slutt er det hele åtte poeng opp til Odd på fjerdeplass.

Etter det VG forstår er spill i Europa noe Bob Bradley setter høyt når han skal bestemme seg for hvilken klubb han skriver kontrakt med.

– Ja, så klart det er viktig, sier han.

– Hvis vi vinner Europa League, så får vi være med neste år også, fleiper vikartrener Erling Moe til VG.

Han ledet Molde til en sensasjonell bortetriumt mot tyrkiske Fenerbahce, og på torsdag kan suksessen fortsette hjemme mot Ajax, men Moe har ikke klart å løfte laget opp i medaljestriden i Tippeligaen. Den tidligere assistenten forteller at han ikke er kandidat til å bli hovedtrener de kommende sesongene.

– Ikke har jeg blitt spurt, og ikke har det vært diskutert. Så det er jeg ikke, nei. Det har jeg ikke noen problemer med å forholde meg til.

– Har du lyst til å trene Molde sammen med Bob Bradley?

– Han er en dyktig trener, men akkurat den biten der har jeg ikke oversikt over eller kontroll på. Det kommer helt sikkert til å bli en bra løsning for klubben, sier Moe.

MFK-spillerne imponert

Molde-spillerne er som alle andre imponert over jobben Bradley har gjort i Stabæk, og ser positivt på det hvis 57-åringen blir klubbens neste trener.

Les også: «Bradley trenger tre uker på å bygge et topplag»

– Det han har fått til her to år på rad med begrenset økonomi, og fått stablet et nytt lag på bena så fort, tyder på at han har veldig gode fotballkunnskaper, sier Martin Linnes.

– Det er ingen som skal ta fra ham det han har gjort for Stabæk. Det er sykt imponerende, sier Vegard Forren, som heller ikke har fått noe informasjon om hvordan trenerprosessen i MFK foregår.

– Jeg vet bare at det jobbes knallhardt for å få på plass et team inn mot neste år, sier landslagsstopperen.

Artikkelen fortsetter under bildet

ØNSKET SOM NY MOLDE-TRENER: Bob Bradley kan komme til å trene Martin Linnes (t.h) og Sander Svendsen neste sesong. Linnes er mektig imponert over det amerikaneren har fått til i Stabæk. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Når du har en som jobber med detaljer hver eneste dag, så blir du gradvis bedre. Det er det som skjer med spillerne i Stabæk. Han utretter mirakler, kan du trygt si, sier Stabæks Birger Meling om Bradley.

I går tapte et blekt Molde-lag kampen på en svak første omgang. Stabæk tok ledelsen etter 14 minutter på en fantastisk Muhamed Keita-avslutning. Ernest Asante skjøt først ballen i Joona Toivio, returen kom i en perfekt bue der 25-åringen klinket til på hel volley fra over 20 meter. Pang - rett i mål bak Ethan Horvath.

– En veldig god første omgang, og en veldig dårlig andre omgang, konstaterer Bradley, som nå har fire poengs forsprang til Strømsgodset på tredjeplass i jakten på seriesølvet.

– Vi hadde et lite halmstrå i forhold til Europacup i denne kampen. Det klarte vi ikke helt å ta, sier Erling Moe, som lover et helt annet MFK-lag mot Ajax i Europa League på torsdag.

Les også

 1. Moldes Europa-drøm knust etter Keita-kanon: - Ikke flaks

  NADDERUD (VG) (Stabæk - Molde 1-0) Muhamed Keita (25) ble matchvinner etter en scoring som garantert er med i kampen om…
 2. Fem keeperscoringer på 52 år med norsk toppseriefotball

  Da Håkon Opdal (33) måkte inn Starts 1-1-mål mot Vålerenga fredag, var han garantert den første keeperen på øverste…
 3. Disse tre situasjonene kan ha fratatt Stabæk gullmulighetene

  Tre kamper. Tre tvilsomme dommeravgjørelser i Stabæks disfavør. Tre ettmålsseire til Rosenborg – som dundrer mot…
 4. Haaviks Stabæk-tweet skaper sterke reaksjoner

  Tidligere Se & Hør-redaktør Knut Haavik måtte forsvare seg etter en Twitter-melding han skrev under onsdagens…

Mer om

 1. Stabæk Fotball
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. Stabæks suksesstrener har fått tilbud fra Molde: Supporterlederen: - Verre å miste Bradley til en norsk klubb

 2. Advarer Bradley mot å overta Molde

 3. Tror ikke Stabæk-treneren får oppfylt jobb-ønsket sitt

 4. Stabæk-Bradley har faren som ledestjerne

 5. Molde skal ha fått avslag fra Solskjær

Fra andre aviser

 1. - Bradley har vært i samtaler med Røkke om Molde-jobben

  Aftenposten
 2. Matchvinneren om Bradley: - Han kan gå til Barcelona

  Aftenposten
 3. Bradley: - Vi snakker ikke om sølvet

  Aftenposten
 4. Bradley: - Vi snakker ikke om sølvet

  Bergens Tidende
 5. Matchvinneren om Bradley: - Han kan gå til Barcelona

  Fædrelandsvennen
 6. Bradley: - Vi snakker ikke om sølvet

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder