STRENG: Martin Atkinson er dommeren som deler ut flest kort i Premier League.
STRENG: Martin Atkinson er dommeren som deler ut flest kort i Premier League. Foto: Andrew Couldridge , Reuters

Derfor kan denne dommeren bety Sunderland-trøbbel

VGs oddstips: Crystal Palace fortsetter klatringen på tabellen

FOTBALL

Martin Atkinson er dommeren som det siste drøye året har delt ut flest kort i Premier Leauge. Det passer Sunderland dårlig - de er laget som har fått flest kort i samme periode.

  • Knut Arne Hansen
Publisert:

Sunderland er på desperat poengjakt, etter kun å ha plukket seks poeng på sesongens 12 første kamper. I dag venter et hardtkjempende Crystal Palace, noe som kan bety en tett og jevn affære.

Og med Martin Atkinson, som siden sesongstarten 2014 har delt ut 181 kort – 174 gule og syv røde – på sine 43 siste Premier League-kamper, som kampleder, kan det by på problemer for Sunderland. Gjestene fra nord har fått 124 kort i samme periode – 120 gule og fire røde – på 50 kamper.

I samme periode har Crystal Palace fått 94 kort – 89 gule og fem røde.

Tilbake til gamle synder

Etter seieren mot Newcastle har motgangen kommet tilbake til Stadium of Light, og laget har tapt sine to siste kamper. Sammen med Aston Villa virket de for øyeblikket litt fortapt på bunnen av tabellen.

Sunderland har heller ikke spesielt god statistikk på Selhurst Park, der laget har tapt åtte av de 13 siste oppgjørene, og kun vunnet tre – riktignok kom siste seieren for et drøyt år siden.

I tillegg er de laget i Premier League som slipper inn flest mål. Så langt har de 6–18 i målforskjell og ett poeng på de første seks bortekampene. Da passer det dårlig å møte et gjerrig Crystal Palace, som har sluppet inn syv mål på seks hjemmekamper.

Mer trøbbel

Sunderland har altså fortsatt til gode å vinne på bortebane i Premier League denne sesongen, mens Crystal Palace har brukbar uttelling på hjemmebane etter blant annet å ha hatt besøk av Arsenal, Manchester United og Manchester City.

Selv om det kanskje passer vertene best å forsvare seg kompakt og kontre med sine hurtige angripere, har vi liten tro på at de skal tape dette oppgjøret.

Oddsen for hjemmeseier er 1,50, mens man får 2,25 med 0–1 som utgangspunkt. Kampen har spillestopp 20.55, og vises på TV 2 Sport Premium.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om