Stefan Johansen har vært preget av rygg- og nakkeskade

Skal få midtbanedirigenten tilbake på topp i Celtic

HAPPY DAYS: Stefan Johansen jublet under en Champions League-kvalikkkamp i sommer, da han scoret. Men høsten har gått tyngre enn i jubelsesongen i fjor. Foto: Jason Cairnduff , Reuters

Deila om Johansen: - Har hatt problemer

Stefan Johansen (24) har ikke klart å følge opp forrige sesongs suksess i Celtic.

Artikkelen er over fire år gammel

Trener Ronny Deila er likevel trygg på at vardøværingen raskt finner tilbake til storformen.

– Stefan har hatt problemer med ryggen siden i sommer. Han har spilt, men han har hatt problemer. Han fikk i tillegg en skade i nakken mot Fenerbahçe. Men han kommer tilbake. Med Stefan får man alltid 100 prosent, sier Deila til Daily Record.

Forrige sesong dominerte Johansen på Celtics midtbane. 24-åringen ble blant annet kåret til årets spiller av sine kolleger for innsatsen.

På 34 kamper i serien ble det ni scoringer og åtte målgivende pasninger. I tillegg scoret han to og serverte til fire mål i mesterligakvalifiseringen. I europaligaen ble de tre fulltreffere for nordmannen.

Dupp

CELTIC-SJEF: Ronny Deila Foto: Graham Stuart , Reuters

Så langt denne sesongen har han imidlertid slitt med å finne tilbake til den gode formen. Formduppen har blitt lagt merke til av både supportere og mediene i Skottland.

– Han er 24 år og har en lang karriere foran seg. Når man spiller 70 kamper, kommer det nedturer. Det er min jobb å få ham tilbake på det nivået han skal være så raskt som mulig. Han gjør alt han kan på trening, og det ser mye bedre ut nå. Nakken gjorde at han ikke kunne spille mot Hamilton, sier Deila.

Johansen spilte likevel EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Italia for landslaget.

– Han er lederen på laget når han spiller for Norge. Han dikterer det som skjer. I mine øyne er han en vinner, skryter Celtic-treneren.

Til Molde

Denne uken drar Glasgow-laget til Molde for å møte Erling Moes gutter i europaligaen. Både Deila og Johansen kommer til å få stor oppmerksomhet i hjemlandet, men Deila nekter å gjøre noe ekstra ut av kampen.

– Det er bare en ny kamp, og de kommer hele tiden. Det handler alltid om neste oppgave. Jeg har ikke tid til å tenke på at det er i Norge. Vi trenger en god kamp, og forhåpentligvis kan vi smile på flyet hjem igjen, sier han.

Til tross for at Molde ikke har klart å følge opp fjorårssesongen, hevder Deila at de står overfor en tøff oppgave.

– Det er vanskelig å gjenta den beste sesongen i klubbens historie. De er et lag som kan skape problemer i europaligaen. Det har de vist i de to første kampene. Det viser at norsk fotball er på rett vei, men jeg vet også at det er mulig å slå dem, sier han.

Molde topper gruppe A med fire poeng. Celtic står bokført med to poeng etter uavgjort mot Ajax og Fenerbahçe.

Mer om

  1. Skotsk fotball

Flere artikler

  1. Stefan Johansen brukte video fra sine beste kamper for å finne tilbake til seg selv

  2. Stefan Johansen avventer Celtic-fremtiden

  3. Celtic herjet i toppkampen

  4. Stefan Johansen om Solskjær-returen: – En veldig god signering

  5. Deila: - Jeg er sikker på at jeg får tid til å snu dette

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder