SCORET: Fredrik Gulbrandsen (t.v.) satte inn ledermålet da Molde slo Start og feiret med medspillerne. Foto: Scanpix

Molde imponerte Mjelde: - De er Norges beste lag

MOLDE (VG) (Molde - Start 2-0) Start skapte ikke en eneste målsjanse på Aker stadion. Etter kampen roste trener Mons Ivar Mjelde (46) kollega og serieleder Tor Ole Skullerud (43).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- De var mye bedre enn oss. I mitt hode er de Norges beste lag for øyeblikket, sier Mjelde etter 0-2-tapet.

Molde var klart best i matchen som sendte laget til topps på tabellen. Der tror Mjelde de blå vil ligge lenge.

- De har den sterkeste stallen og er imponerende gode. Dette er et godt Molde-lag, sier en engasjert Start-trener i pressesonen utenfor Aker stadion.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

Daniel Berg Hestad mener årets Molde-utgave ikke står noe tilbake for laget som tok klubbens første seriegull i 2011 og som kopierte den bedriften året etter. Trener Tor Ole Skullerud sier han ikke har noen formening om Molde nå er best i Norge.

- Men tabellen sier jo det. Og vi er glade for å ligge der, sier den tidligere U21-landslagssjefen til VG.

Het Gulbrandsen

Molde var det beste laget og tok tak i kampen umiddelbart. Laget skapte likevel kun én stor sjanse innledningsvis, men den var til gjengjeld stor.

Arbeidssomme Fredrik Gulbrandsen parkerte Start-stopper Markus Berger og skjøt like utenfor med venstrefoten.

Til tross for stort ballinnehav og flere gode Magne Simonsen-innlegg tok det hele 34 minutter før det frosne publikummet fikk se kampens andre store mulighet.

Harmeet Singhs skuddfinte funket ikke bare én, men to ganger utenfor 16-meteren. Avslutningen gikk under Opdal, men keeperen bremset farten på skuddet og fanget sin egen retur mens ballen rullet mot streken.

Skaffet frisparket

Ett minutt før pause kom ledermålet da Fredrik Gulbrandsen snappet ballen fra Babacar Sarr og ble lagt i bakken på 16-metersstreken nede ved dødlinja.

Mohamed Elyounoussis slo frisparket som trolig skulle vært straffes lavt på første stolpe, og nok en gang var Gulbrandsen på hugget og dyttet ballen under Opdal.

- Vi hadde ikke avtalt noe, men hadde blikkontakt før han la inn. Det holdt, sier Gulbrandsen, som trøbler med baksiden av låret og ble tatt av etter en times spill, til VG.

- Vi skal ikke lage det frisparket. Den ballen skal klareres. Det er irriterende og unødvendig, sier Mjelde.

Molde-fansen, forsterket av russen for anledningen, jublet for Sogndals tidlige ledermål mot Rosenborg før kunne feire 2-0 på Aker stadion. Daniel Chima Chuwku traff ikke skikkelig på et frispark som ble svinget inn foran mål, men kula traff Bismark Acosta og gikk i mål.

Elyounoussi fikk tre gode sjanser til å øke, men ble først stoppet av Opdal og Markus Berger elleve minutter før slutt da keeperen var utspilt. På overtid skrudde han ballen i tverrliggeren.

- Jeg skulle gjerne hatt et mål i dag, men må si meg fornøyd med to målgivende. Det er fint å bidra på den måten og, sier Elyounoussi til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder