NY TRENER: Geir Bakke kommer fra jobben som assistent i Molde. Her fra tiden som trener i KBK Kristiansund BK. Foto:Roger Neumann,VG

Geir Bakke ny Sarpsborg-trener

Geir Bakke overtar treneransvaret i eliteserieklubben Sarpsborg neste sesong. Han ble presentert torsdag.

Artikkelen er over fem år gammel

Bakke overtar for britiske Brian Deane, som har trent klubben de to siste sesongene. For to uker siden meldte VG at Bakke hadde vært i samtaler med østfoldingene.

Geir Bakke fyller 45 år torsdag og kommer fra jobben som Tor Ole Skulleruds assistent i Molde.

Bakke spilte i sin aktive karriere for Strømmen, Stabæk og Kongsvinger. Han har tidligere vært assistenttrener i Vålerenga, Stabæk og Molde.

Han har tidligere hatt hovedtreneransvaret i Moss og Kristiansund, men det var i 1. divisjon. Dermed blir Sarpsborg-jobben hans første med hovedansvaret i en eliteserieklubb.

Med seg som assistent får Bakke den tidligere Fredrikstad-treneren Tom Freddy Aune. Bakke står for den moderne spillestilen i norsk fotball som blant annet Molde de senere sesongene har stått for.

Sarpsborg har denne sesongen klart seg langt bedre i eliteserien enn tilfellet var i fjor, da plassen ble sikret etter kvalifiseringsspill mot Ranheim. Laget ligger tre serierunder før slutt på en 7.-plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder