NY TRENER: Geir Bakke kommer fra jobben som assistent i Molde. Her fra tiden som trener i KBK Kristiansund BK.
NY TRENER: Geir Bakke kommer fra jobben som assistent i Molde. Her fra tiden som trener i KBK Kristiansund BK. Foto:Roger Neumann,VG

Geir Bakke ny Sarpsborg-trener

FOTBALL

Geir Bakke overtar treneransvaret i eliteserieklubben Sarpsborg neste sesong. Han ble presentert torsdag.

Publisert: Oppdatert: 23.10.14 14:43

Bakke overtar for britiske Brian Deane, som har trent klubben de to siste sesongene. For to uker siden meldte VG at Bakke hadde vært i samtaler med østfoldingene.

Geir Bakke fyller 45 år torsdag og kommer fra jobben som Tor Ole Skulleruds assistent i Molde.

Bakke spilte i sin aktive karriere for Strømmen, Stabæk og Kongsvinger. Han har tidligere vært assistenttrener i Vålerenga, Stabæk og Molde.

Han har tidligere hatt hovedtreneransvaret i Moss og Kristiansund, men det var i 1. divisjon. Dermed blir Sarpsborg-jobben hans første med hovedansvaret i en eliteserieklubb.

Med seg som assistent får Bakke den tidligere Fredrikstad-treneren Tom Freddy Aune. Bakke står for den moderne spillestilen i norsk fotball som blant annet Molde de senere sesongene har stått for.

Sarpsborg har denne sesongen klart seg langt bedre i eliteserien enn tilfellet var i fjor, da plassen ble sikret etter kvalifiseringsspill mot Ranheim. Laget ligger tre serierunder før slutt på en 7.-plass.

Her kan du lese mer om