TABBE: Cech kommer ut for å bokse vekk ballen, men Cheikou Kouyate er rask, og header ballen i mål. Foto:Tony O'brien,Reuters

Kjempetabbe av Cech da Arsenal gikk på smell mot West Ham

(Arsenal - West Ham 0-2) Petr Cech (33) hadde ingen god dag på jobben da West Ham tok med seg alle poengene fra Emirates.

  • Hege Dancke Stølan
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Arsenal startet årets Premier League mot West Ham, og det var hjemmelaget som hadde statistikken på sin side før dagens oppgjør. Vi må helt tilbake til 2007 for å finne siste gangen West Ham slo The Gunners.

Men i dagens kamp var det West Ham som gikk seirende ut, etter scoringer av Kouyate og Zárate, og en kjempetabbe av Petr Cech.

– Vi er alle veldig fornøyd, og det var en bra start for oss. Ikke bare på grunn av de tre poengene, men vi tok poeng mot et lag som er tittelutfordrere. Hvis du legger til at det er et London-derby, så er det en enda større seier. Dette er veldig spesielt, og jeg er stolt av innsatsen i den andre omgangen, sier West Ham-manager Slaven Bilic til BBC.

– Vi er ikke overbevisende hverken offensivt eller defensivt. Jeg visste at det kunne bli en vanskelig kamp, og kan du ikke vinne, sørg for at du ikke taper kampen.
Vi vet at West Ham er i bedre form enn oss, de har allerede spilt tellende kamper. West Ham fortjener ros, sier Arsenal-manager Arsene Wenger til samme kanal.
– Man kan aldri bli overrasket i Premier League. Det er bedre hvis vi ikke snakker så mye, og heller fortsetter å jobbe hardt. Det er mulig spillerne var nervøse, og satte for mye press på seg selv, fortsatte han.

Martin Samuelsen sliter med en strekk i leggen (overbelastning), og var derfor ikke med i dagens tropp for West Ham, men det er ventet at han er tilbake om en uke.

Les også:West Ham-Martin (18): – Det var en tøff tid

Tabbe

Ingen av lagene imponerte i de første minuttene på Emirates, og det var flere feilpasninger i Arsenal-laget, mens West Ham var mer aggresive.

Og like før pause var det bortelaget som gikk opp i ledelsen.

Payet slo ballen inn i feltet på et frispark, Cech gikk ut for å bokse ballen unna, men Kouyaté headet ballen i mål bak ham.

Giroud prøvde seg flere ganger i starten av den andre omgangen, uten å få uttelling.

Drøye ti minutter inn i andreomgangen doblet West Ham ledelsen. Arsenal rotet i forsvar, Oxlade-Chamberlain mistet ballen, og Zárate fyrte av. Cech var på feil fot, og ballen gikk nok en gang i mål bak ham.

Et kvarter før slutt ble både Giroud og Tomkins liggende lenge nede, etter en kraftig smell. Stygge scener, men begge spillerne kom seg heldigvis på beina igjen.

Første seier på åtte år

Arsenal fikk et par gode sjanser før slutt, men hverken forsøket fra Theo Walcott eller Oxlaide-Chamberlain gikk på riktig side av stolpene, og selv ikke Giroud klarte å score på noen av sine sjaner mot West Ham. Arsenal presset hardt de siste minuttene, men West Ham sto imot, og spilte godt defensivt.

Dermed var det bortelaget som fikk med seg alle poengene i dagens kamp, da de vant sin første kamp mot Arsenal på åtte år.

• 16 år gamle Reece Oxford fikk starte dagens kamp for West Ham, og fikk applaus fra bortesupporterne da han ble byttet ut med Kevin Nolan drøye 20 minutter før slutt.

– Det var en drømmmedebut. Det er en stor ære for meg å bli den yngste West Ham-spilleren i historien. Jeg fikk vite i går kveld at jeg skulle spille, og jeg ble selvfølgelig veldig glad, sier Oxford til BBC etter kampen.

Andre resultater:

Newcastle og Southampton møttes i dag på St. James Park, et oppgjør som endte 2-2, etter scoringer av Cissé og Wijnaldum for hjemmelaget, mens Pellé og Long scoret de to målene for Southampoton.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder