HEFTIG DERBY: Per-Mathias Høgmo og Djurgården fikk med seg ett poeng fra derbyet mot AIK. Foto: Magnus Sandberg

Høgmo hemmelighetsfull om Norge-jobben

Treneren om Djurgården: - Åpen og god dialog

Spilte uavgjort i Stockholm-derbyet

STOCKHOLM (VG) (Djurgården-AIK 2-2) Kanskje blir Per-Mathias Høgmo (53) snart norsk landslagssjef. Men det kan bli lenge til han opplever like ellevill stemning som i Stockholm-derbyet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Djurgården-AIK ble omtrent like brennhet som Høgmos kandidatur etter sigende skal være som Drillos erstatter.

- Kan du si noe om interessen fra NFF?

- Nei, jeg kan ikke det. Dessverre, dessverre, sier Høgmo til VG.

Han gjentar det han sa til VG tidligere torsdag at han ønsker en snarlig avklaring i Sverige.

- Jeg håper å få avklart dette før 1.oktober. Vi har en åpen og veldig god dialog. Det tror jeg jeg skal gå bra, sier han.

Nær seier

Bare seieren manglet for Per-Mathias Høgmo i kveld.Formsterke Djurgården hadde flest sjanser og best spill. Laget var bare et stolpeskudd fra seieren. Men Godsway Donyoh klarte ikke å gi Djurgården seieren på 2. omgangs største sjanse. Dermed endte derbyet - som i vår - uavgjort mellom naboene i den svenske hovedstaden.

- Vi er stabile på et høyt nivå, skaper sjanser og scorer mål. Vi gjorde en god kamp, men skulle kanskje ha vunnet, sier Høgmo.

Utsatt

Begge omganger av Djurgården-AIK på nybygde Tele2 Arena ble utsatt på grunn av røykbomber og bengalske lys. Stemningen var på den fullsatte arenaen med 27 112 tilskuere var mer elektrisk enn Ullevaal stadion har vært noen gang på denne siden av år 2000.

Derbyet ble utsatt 15 minutter på grunn av at publikum kom tregt inn gjennom portene på nybygde på Tele2 Arena. Så tok supporterne over med bengalske lys og røykbomber og fikk drøyd kampstarten i ytterligere seks minutter.

Men 21 minutter forsinket kom kampen i gang. Det tok ikke mer enn fem minutter før Per-Mathias Høgmo kunne juble på sidelinjen av kunstgresset. Kaptein Andreas Johansson headet ballen forbi eks-Tromsø-keeper Kenny Stamatopoulos på en corner - Djurgårdens aller første sjanse.

Knallskudd

Men det tok ikke lang tid før det smalt igjen. Bokstavelig talt. Et knallskudd gikk av Djurgårdens sving og så ut til å forvirre Høgmos litauiske venstreback Vytautas Andriuskevicius kraftig.

Han ble passert Nabil Bahoui før AIKs kantspiller plasserte ballen i Djurgården-keeper Kenneth Høies lengste hjørne. Scoringen var omtrent like iskald som høstkvelden i Stockholm.
Men det skulle snart bli kaldere for menene fra Norge. Hverken Høie eller Høgmo kunne gjøre noe som helst da AIK et snaut kvarter senere også scoret på sin andre sjanse. Og scoringene var det herligste slaget.

Bahouis innlegg ble hælklakket rett i mål av AIK-spiss Henok Goitam. Kenneth Høie - som ellers gode en god kamp - var sjanseløs på lekkerbiskenen.

Målet kom mot spillets gang. AIK-fansen tok fyr, men Høgmos menn rakk å slå tilbake før pause. Djurgårdens toppscorer Amadou Jawo ble syv minutter før pause spilte gjennom på blank kasse av Yussif Chibsah. Jawo gjorde ingen feil: 2-2 til Høgmos elleville glede.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder