GIR SEG: LSKs trener Magnus Haglund og kaptein Frode Kippe gratulerer hverandre etter 2-0-seieren over Odd i hørst. I forgrunnen Odds kaptein Steffen Hagen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Haglund gir seg i Lillestrøm

Magnus Haglund (41) gir seg som Lillestrøm-trener etter sesongen.

Artikkelen er over fem år gammel

Det melder lokalavisen Romerikes Blad i ettermiddag.

- Haglund har ikke benyttet seg av opsjonen om å fortsette i ett år til. Det betyr at Lillestrøm skal ha ny hovedtrener i 2015, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til rb.no

Lillestrøms økonomiske problemer skal være blant årsakene til at Haglund velger å forlate klubben.

- Det hadde betydning fordi de er vanskelig å se hvordan klubben vil se ut på litt sikt. Jeg har ønsket meg en langsiktig holdbar løsning, sier Magnus Haglund til rb.no etter 3-1-seieren over Strømmen i ettermiddag.

Kristinsson aktuell

Svensken bekrefter også at han er i dialog med en konkret klubb - uten å ville si noe mer om den saken.

- Vi håpte at Magnus skulle fortsette, men når det ikke skjer, så ønsker vi ham lykke til videre. Det er nok mange som ønsker seg Runar Kristinsson nå, sier Kenneth Kvebek, talsmann i Kanari-Fansen til VG.

Etter det VG kjenner til har LSK hatt samtaler med Brian Deane (Sarpsborg 08) og Morten Tandberg (Bærum). Men etter det VG erfarer skal islandske Runar Kristinsson, som nå er trener for KR Reykjavik, være den som er mest aktuell for å ta over som trener etter Haglund.

I september meldte VG at det var langt fra sikkert at Haglund ville fortsette i LSK, og nå har han altså kommet med et negativt svar til klubben. Haglund bekreftet den gangen at en retur til Sverige kunne være aktuelt.

Han trente tidligere Elfsborg i flere år før han overtok LSK før 2012-sesongen.

- Det finnes en eller to klubber som ønsker å gå i dialog, røpte Haglund overfor VG.

Lillestrøm er i ferd med å gjøre sin beste sesong under Haglunds ledelse. Fire runder før slutt ligger laget på 5. plass i Tippeligaen.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med hverken Magnus Haglund eller Torgeir Bjarmann i ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder