GLEDE OG VREDE: Cristiano Ronaldo fortviler, Manuel Neuer jubler - på Santiago Bernabeu onsdag 25. april. Hvem jubler i dag? Foto: AFP

Ronaldo: - I år tror jeg på finale

«Verdens beste spiller» møter «verdens beste keeper» i München

Cristiano Ronaldo (29) mot Manuel Neuer (28). Superduellen mellom «verdens beste spiller» og «verdens beste keeper» kan avgjøre kveldens gigantoppgjør i München.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Scorer Gullballen-vinner Ronaldo på Bayern-keeper Neuer (keeper på FIFAs verdenslag som ble kåret ut i januar) i kveld, må Bayern München score minst tre mål for å gå videre.

- Hvis vi slipper inn ett mål, så blir det svært vanskelig, sier Neuer til den tyske storavisen Bild før kveldens semifinale på Allianz Arena.

LIVE: Bayern München-Real Madrid

Santiago Bernabeu-oppgjøret endte med 1-0-seier til Real Madrid, etter at Karim Benzema ble matchvinner foran elleville hjemmesupportere. Cristiano Ronaldo var tilbake etter tre ukers skadeavbrekk sist lagene møttes - og var litt smårusten.

I helgen var Ronaldo-rusket borte. Portugiseren hamret inn to kremmerhus i 4-0-seieren over Osasuna.

- Vi har våre våpen, er i god form og har selvtillit. Vi har vært i semifinalen de tre siste sesongene. I år tror jeg på finale og at vi får stor suksess, sier Ronaldo ifølge Bild.

Real Madrid-spissens 14 Champions League-mål denne sesongen er tangering av Lionel Messi målrekord i én sesong. Ingen blir overrasket om «CR7», som han gjerne kalles, er alene om rekorden etter kveldens kamp.

GJENSIDIG RESPEKT: Manuel Neuer og Cristiano Ronaldo tar hverandre i hånden under det første oppgjøret mellom gigantene. Foto: AFP

Ronaldos oppskrift er enkel: «Skyt! Skyt! Skyt!». 29-åringen har truffet mål hele 40 ganger i Champions League 2013/14. Det er tolv ganger mer en nestemann på listen (Hulk og Arjen Robben).

Men Manuel Neuer lar seg ikke overliste uten kamp. Bayern-keeperen, som ofte fungerer som en sweeper, har holdt nullen fire ganger i samme periode.

- Vi vet at vi er veldig sterke på hjemmebane, at vi ofte holder nullen og at vi scorer mange mål. Det gjør oss optimistiske. Vi tror derfor at vi kan dra til Lisboa, sier Neuer.

Ronaldos og Neuer er ikke de enste som er i aksjon i kveld som ble tatt ut på FIFAs verdenslag i januar. Sergio Ramos (Real Madrid), Philipp Lahm (Bayern München) og Franck Ribery (Bayern München) er også inne på FIFA-laget.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder