HJEM TIL GAMLEKLUBBEN: Vegard Forren (t.h.) har signert en kontrakt med Molde som varer ut 2016-sesongen. Her er midtstopperen sammen med trener Ole Gunnar Solskjær på dagens pressekonferanse. Foto: Hugo Tingvoll

Molde kjøpte Forren tilbake: - Jeg trenger å spille

MOLDE/OSLO (VG Nett) Vegard Forren (25) returnerer til Molde, og har signert en kontrakt ut 2016-sesongen.

 • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over syv år gammel

Av: Øyvind Askeland, Hugo Tingvoll og Per Opsahl

- Jeg trenger å spille fotball, og jeg er glad for at Molde har fått i stand denne avtalen, sa Forren på pressekonferansen.

Molde vil ikke si hvor mye de har betalt for midtstopperen. På spørsmål fra TV 2, så benekter Molde-trener Ole Gunnar Solskjær at Forren har kostet 20 millioner kroner.

- Nei, nei - vi har ikke råd til å betale slike summer, sa Solskjær.

Da Forren snakket med VG etter pressekonferansen, så reflekterte han litt rundt det faktum at han forlot klubben som seriemester, men at laget nå ligger to poeng over nedrykksstreken etter en fryktelig dårlig start på sesongen.

- Det er en annerledes situasjon. Det har gått bra for dem i det siste, og de er på tur oppover, og forhåpentligvis kan jeg bidra til at vi tar poeng og kan klatre videre, sa Forren.

- Angrer du på at du gikk til Southampton?

- Nei, jeg har fått god erfaring. Det har stort for meg å kunne trene og spille med noen av de beste spillerne i Europa. Southampton er et veldig godt lag som har lært meg mye. Jeg tror det er erfaring som vil komme godt med i Molde.

- Hvilke tanker gjør du deg om landslaget?

- Det er positivt for meg å kunne spille regelmessig og vise at jeg holder godt nivå. Jeg har et ønske om å bidra på landslaget igjen.

- Hvor mye går du ned i lønn

- Det er ikke den biten som er interessant. Jeg går til Molde fordi jeg har lyst til å spille fotball. Det er det jeg fokuserer på - lønna er ganske uinteressant.

At midstopperen går kraftig ned i lønn bekrefter Solskjær:

- Han har ikke spilt fotball, men han er en erfaring rikere med seks månder med treningserfaring fra Premier League. Han kommer tilbake som en klokere gutt. Han tok kontakt med oss, og han må gå ned mye i lønn, sa Solskjær til VG.

- Han vil spille fotball og han ser at det er her han kan utvikle seg. Han elsker å spille fotball, la treneren til.

Solgt i januar

Molde innkalte til pressekonferanse på Aker stadion i ettermiddag, og der ble midtstopperen presentert.

Forren forlot Molde i januar i år, men slet med å spille seg

MISTET LANDSLAGSPLASSEN: Vegard Forren var i ferd med å etablere seg på landslaget da han ikke fikk spilletid i Southampton. Nå mener Solskjær at midstopperen skal komme i landslagsform igjen. Foto: Scanpix

inn på Premier League-laget, og nå er han kjøpt tilbake på permanent basis og signerte en tre og et halvtårskontrakt med - uten ett eneste minutt i Premier League da klubben beholdt plassen.

Southampton brukte nylig 8,5 millioner pund (drøyt 75 millioner kroner) på kroatiske Dejan Lovren, og i tillegg har klubben Jose Fonté, Maya Yoshida og Jos Hooiveld som de mest profilerte midtstopperne i klubben.

Da Forren kom til klubben i januar var Fonté skadet og duoen Yoshida/Hooiveld hadde omsider fått orden på sakene etter en mildt sagt skral åpning på sesongen. Forren satt en rekke ganger på benken, men slapp aldri inn på banen for førstelaget.

- Det var ekstra tøft å komme dit med tanke på at jeg kom rett fra ferie, og veien frem ble veldig lang, sa Forren på pressekonferansen.

Han kom også til klubben på et tidspunkt da den populære manageren Nigel Adkins fikk sparken til store protester fra deler av supporterne. Mauricio Pochettino, tok over samtidig som Forren signerte, og det var uklart hvem som egentlig hadde ønsket å hente 25-åringen til den engelske sørkysten.

Usikker manager

VG Nett var forrige uke i kontakt med Southampton-manager Pochettino, som hadde følgende å si om Forrens sjanser for spilletid denne sesongen:

- Jeg vet ikke. Alle som er en del av stallen, må vise at de fortjener å være på laget.

Forren fikk i fjor sitt gjennombrudd på det norske landslaget, og står med totalt syv landskamper etter fjorårets debut.

- Når Vegard får på seg drakta, så er han en annen gutt enn når han trener. Han spilte seg inn på landslaget, og vi skal få ham tilbake i den formen, sa Solskjær.

Mer om

 1. Molde FK

Flere artikler

 1. Pluss content

  Den store nedturen

 2. Forren om RBK-flørten: – Fotball er en kynisk idrett

 3. Forren klar for Championship-klubb

 4. Forren kunne tjent 50 millioner i Southampton

 5. Solskjær: Forren ferdig i Molde

Fra andre aviser

 1. Forren returnerer til Molde

  Aftenposten
 2. Slik forklarer Solskjær at Molde sa nei til Forren

  Aftenposten
 3. Solskjær bekrefter: Vegard Forren ferdig i Molde

  Aftenposten
 4. Forren ville ikke til Cardiff

  Aftenposten
 5. Brighton har fulgt Forren i tre år

  Aftenposten
 6. Solskjær bekrefter: Vegard Forren ferdig i Molde

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder