Gamst forærte Nicki Bille straffespark i «comebacket»:- Skjønte først ikke hva han sa til meg

Gamst til Bille Nielsen: «Du skal få lov til å skyte, så skal jeg hente ballen til deg»

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Brann 5-2) Nicki Bille Nielsen (26) ble byttet inn til stående applaus i det 85. minutt. Fire minutter etter fastsatte han sluttresultatet til 5-2.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Da Riku Riski falt innenfor 16-meteren og dommer Svein-Erik Edvartsen dømte straffe, var Bille Nielsen sikker:

- Jeg tenkte med det samme at den skal jeg ta. Og heldivgis har jeg så gode lagkamerater som vil meg det beste. Vi viste virkelig i dag at vi er et veldig godt lag som vil hverandre det beste, sier dansken til VG når han møter pressen kort tid etter kampslutt.

Publikum hadde også en finger med i spillet da Riku Riski gikk i bakken i duellen med Jonas Grønner. Taktfast ropte de «Nicki, Nicki» og Morten Gamst Pedersen responderte ved å gi lagkameraten ballen.

Forsto ikke beskjeden fra Gamst

- Jeg spurte ham (Gamst Pedersen) først om jeg kunne ta den. Så sa han noe jeg ikke skjønte. Men så hentet han ballen, og da visste jeg ikke hva som skulle skje, sier 26-åringen til VG.

Gamst forklarer til VG hva det var han sa til Bille Nielsen forut for straffesparket:

- Jeg ba han bare om å vente der, så sa jeg at «du skal få lov til å skyte, så skal jeg hente ballen til deg», sier Gamst til VG, som nok en gang leverte en assist i kampen.

Dermed står finnmarkingen med fem målgivende på like mange kamper for Rosenborg denne sesongen.

Trøblete uke

Han har hatt en svært trøblete uke etter en hendelse med politiet i København i forrige uke. Danskens fremtid i Rosenborg var lenge usikker, men torsdag kom avgjørelsen som gjorde at han fikk forsette i klubben.

Morten Gamst Pedersen ga Bille Nielsen straffen, og fra krittmerket sendte han ballen i motsatt hjørne fra Brann-keeper Piotr Leciejewski. Dermed avsluttet dansken uken sin med trygge RBK-seieren til 5-2.

VG SPORTEN DIREKTE: Følg fotballsøndagen her

Badji så rødt

På overtid gjorde imidlertid en annen innbytter, Branns Stephane Badji, sitt for ta oppmerksomheten fra danskens store og følelsesladde øyeblikk.

Foranlednignen var diskutabel: Dommer Svein-Erik Edvartsen vurderte situasjonen slik at senegaleseren slo Mike Jensen og dro dermed frem det røde kortet fra baklommen.

Da mistet Badji, som også havnet i fokus i torsdagens cupkamp mot Varegg da han følte seg utsatt for rasisme, fullstendig hodet. Først sparket han ballen opp på tribunen før han nektet å gå av banen, men heller ville konfrontere Edvartsen.

- Badji føler seg veldig urettferdig behandlet av enkelte dommere, så det er det han er mest frustrert over. Han ikke slår, og bare forsvarer seg selv, sier Brann-kaptein Hassan El-Fakiri til C More.

Til slutt måtte Brann-trener Rikard Norling gripe inn og regelrett eskortere egen spiller av Lerkendal-gresset.

Jensen-kanon

Mens Rosenborg presset kraftig for å ta ledelsen på stillingen 2-2 i midten av andre omgang, fyrte Jensen av fra 25 meter. Ballen duppet ned i lengste kryss bak en sjanseløs Piotr Leciejewski i Brann-buret.

To Brann-scoringer fra Kasper Skaanes (19), for øvrig hans to første i Tippeligaen, i første og andre omgang, var ikke nok til å tukte Rosenborg som gjorde sin kanskje beste prestasjon

VG LIVE: Les referat fra kampen

Brann scoret på sin første mulighet etter en pen kontring i det 13. minutt. Erik Huseklepp førte ballen over på Rosenborgs halvdel før han tredde 19 år gamle Kasper Skaanes igjennom med utsiden av foten. Skaanes gjorde ingen feil alene med keeper Alexander Lund Hansen og satte dermed inn sitt første tippeligamål i karrieren.

Men Rosenborg slo umiddelbart tilbake. Morten Gamst Pedersens presise innsvingte frispark etter 18 inutter havnet rett på hodet til Tore Reginussen som styrte ballen forbi Brann-keeper Piotr Leciejewski. Det var for øvrig Gamstens femte målgivende på like kamper i RBK-trøya.

Snaut ti minutter etter pirket Jonas Svensson inn 2-1 til hjemmelaget fra kloss hold etter en stuss i feltet fra Stefan Strandberg.

Les også

 1. Norling: - Trengte å snu denne trenden

  BERGEN (VG) (Brann - Lillestrøm 2-0) Rikard Norlings første Brann-seier var et klart takk for sist til sin landsmann og…
 2. Huseklepp langt nede etter straffebom: - Utrolig lei meg

  SANDNES (VG) (Sandnes Ulf - Brann 1-1) Brann slet tungt mot et skapende Sandnes Ulf-lag, men et sent direkteskudd fra…
 3. Se RBK-Selnæs elleville Eggen-parodi

  TRONDHEIM (VG) Ole Selnæs (19) kommer ikke til å legge noe i mellom i cupmøtet mot Nils Arne Eggens Orkla torsdag.
 4. Strand etter RBKs Bille-avgjørelse:
  - Veldig bra for Nicki

  Roar Strand mente Nicki Bille Nielsen burde bli sparket fra Rosenborg, etter igjen å ha havnet i bråk.
 5. Rundens lag: To Stabæk-spillere best

  Mandé Sayouba og Franck Boli skiller seg ut blant de 11 beste fra Tippeligaens andre runde
 6. Tidligere Brann-trener støtter Norlings gullprat

  Teitur Thordarson (62) var en av de få som turte å snakke om at Brann skulle kjempe om seriegullet på en tid da…
 7. Norling buet av banen etter hjemmeskrell mot Stabæk

  BERGEN (VG) (Brann - Stabæk 1-2) Franck Boli ga Rikard Norling en verst mulig start på sin trenerkarriere i Bergen da…
 8. Bille Nielsen får totalforbud mot alkohol

  TRONDHEIM/OSLO (VG) Nicki Bille Nielsen (26) er tilgitt og tilbake på Rosenborg-trening i morgen.
 9. Eggen til VG: - Vi burde scoret

  FANNREM (VG) (Orkla-Rosenborg 0-3) De var så nære, så nære scoringen. Men et tidlig og to sene mål skilte Nils Arne…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder