ET STORT GLIS: Det er tydelig at Ole Gunnar Solskjær gleder seg til bortemøtet med Celtic. En kamp som i utgangspunktet kan være skremmende, er blitt en slags bonuskamp for Molde-manageren. Nordmannen var i godt humør på dagens pressekonferanse på Celtic Park. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Solskjær om presset rundt Deila: – Ronny visste godt hva han gikk til

GLASGOW (VG) Ole Gunnar Solskjær (42) ser ut til å nyte det faktum at det er Celtic og kollega Ronny Deila (40) som har presset på seg før kampen han selv beskriver som den første av tre matchballer for Molde.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For Celtic er morgendagens Europa League-oppgjør på Celtic Park en skjebnekamp. Uten seier blir det ekstremt vanskelig å komme seg videre fra gruppen med Molde, Ajax og Fenerbahce. Samtidig har gruppelder Molde en mulighet til å sikre avansement allerede nå, men da må de bli seier foran skotske fans.

Deila til VG om skjebnekampen: – Det er mange som vil vi skal mislykkes

– Dette er et fantastisk sted å spille fotball, og jeg regner med at guttene setter pris på sjansen de får til å oppleve dette. Jeg har bare vært her som tilskuer, sier Solskjær.

– I glimrende posisjon

– Celtic er i ferd med å finne formen. De scorer mye mål, men må vinne denne kampen for å komme seg videre. Mine spillere har ikke det presset til å vinne, men hvis vi gjør det, er det en bonus, sier mannen som ble Molde-manager for to uker siden og startet med å se 3-1-seieren mot nettopp Celtic fra tribunen.

FIKK ENDELIG SPARKE BALL PÅ CELTIC PARK: Ole Gunnar Solskjær poengterte på pressekonferansen at han aldri hadde fått æren av å spille på Celtics hjemmebane. Men på treningen fikk han i alle fall lekt seg med ballen ute på gressteppet. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Spillerne har satt oss i en glimrende posisjon, og vi leder gruppen.Vi har tre matchballer for å komme oss videre i Europa League. Den første er mot Celtic. Vinner vi den kampen, er vi videre, men da må vi heve oss fra prestasjonen hjemme – for de kommer til å være mye bedre, mener Solskjær.

Les også: Drømmestart for Solskjær

– Visste godt hva han gikk til

Det er litt over et år siden han fikk sparken som Cardiff-manager, og nå er det Deila som er under et voldsomt press. Celtic har som forventet levert gode resultater i hjemlig cup og liga, men i Europa League har de ikke vunnet på åtte kamper. 1-3-tapet i Molde var et bunnpunkt, og både fans og eksperter stiller spørsmålstegn ved Deilas fremtid.

LES OGSÅ: Tror Deila får sparken ved nytt Molde-nederlag

– Ronny visste godt hva han gikk til. Så fort han valgte å komme hit til en klubb på den størrelsen og med denne historikken, så visste han at det presset kom. En klubb som dette, krever resultater, mener Solskjær.

– Kjenner du igjen situasjonen fra din tid i Cardiff?

– For å si det sånn, resultatene har større konsvekvenser jo høyere opp man kommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder