MÅL! John Terry (nummer tre fra høyre) scoret allerede etter et og et halvt minutt da Chelsea slo Stoke. Foto:Rui Vieira,Ap

Terry-mål i 15 strake Premier League-sesonger

Midtstopperen scoret på hodet da serielederen slo Stoke

Chelsea går inn i det hektiske juleprogrammet på topp

(Stoke - Chelsea 0-2) John Terry (34) brukte kun ett minutt og 35 sekunder i sin 650. Chelsea-kamp på å sørge for at han nå har scoret i Premier League 15 sesonger på rad.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Chelsea-veteranen sto med to scoringer i Champions League, men uten nettkjenning i Premier League denne sesongen før han traff blink med hodet i bortemøtet med Stoke.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Allerede etter ett minutt og 35 sekunder rev midstopperen seg fri fra Geoff Cameron på en corner og nikket ballen kontant i nettet. Terry står dermed med 35 mål i Premier League, og har scoret på øverste nivå for Chelsea hele 15 sesonger på rad.

– Det er viktig å ta vare på meg selv og holde meg frisk. Vi har en strålende tropp, jeg er frisk og spiller vel så dette er en tid av karrieren jeg nyter, sier Terry ifølge BBC etter sin Chelsea-kamp nummer 650.

– Statistikken er helt utrolig, men for meg var alle spillerne utrolige i denne kampen. Seieren gir oss tre poeng, men samtidig den gode følelsen, sier Chelsea-sjef José Mourinho i et intervju vist på TV 2.

Fabregas-mål

Serielederen fra London, som nå har tre poeng ned til Manchester City, sikret definitivt seieren 12 minutter før slutt da Cesc Fabregas fikk tak i Eden Hazards harde pasning i boksen, lurte vekk Ryan Shawcross med en vipp og sleivet ballen i hjørnet.

Fabregas har dermed vært sist eller nest sist på 14 scoringer på sine 16 kamper i Premier League denne sesongen.

Diego Costa kunne lagt på til 3-0 kort tid senere, men Asmir Begovic kom ut og reddet glimrende. På tampen ble Hazard tråkket på ankelen og måtte byttes ut. Det var en av få dårligere nyheter for José Mourinho på vei inn i det berømte og beryktede juleprogrammet.

– Stoke er et fysisk lag det alltid er vanskelig å møte. Det er vanskelig å få med seg ett poeng fra denne banen så vi er veldig glade for tre. Vi spilte fotball slik vi ønsket og viste våre kvaliteter, sier Chelseas Nemanja Matic i et intervju vist på TV 2.

I en relativt sjansefattig kamp på Britannia Stadium kom Stokes største mulighet midtveis i første omgang da Steven N'Zonzis skudd forandret retning. Friskmeldte Thibaut Courtois måtte ut i full strekk for å slå til corner.

På topp for tredje gang

Sju av de siste ti lagene som har feiret julaften som serieledere i Premier League har endt opp som ligamestere. José Mourinho har åpnet presangene på topp tre ganger og vunnet like mange ganger.

– Det er ikke viktig hva som har skjedd tidligere. Det som betyr noe er denne sesongen. Nå har vi ledet siden dag én og spiller god fotball. Etter min mening har vi vært det beste laget så langt. Det er også derfor vi leder, sier Mourinho.

– Manchester City har kommet bakfra, og det er gode lag rundt oss på tabellen. Dette var en viktig seier, oppsummerer John Terry.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder