NEDERLAG: Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen under kampen mot Tottenham søndag kveld. Foto: AFP

Solskjær: - Vi så ut som et lag igjen

Nytt Cardiff-tap - uten seier på en måned

LONDON (VG) (Tottenham-Cardiff 1-0) Ole Gunnar Solskjær kom til White Hart Lane med en plan om å tette igjen bakover. Den holdt i en snau halvtime.

  • Jon Martin Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter 28 minutter ble Cardiff straffet hardt og brutalt på en kontring. Tottenham kontret raskt og Emmanuel Adebayor fant Roberto Soldado inne i feltet.

Spanjolen avsluttet elegant fra kort hold. Det var også nok til å senke gjestene fra Wales i en svak fotballkamp.

- Særlig i første omgang følte jeg at vi ga dem mange problemer med kontringene til tider. Jeg var veldig fornøyd med det, og med laginnsatsen. Vi så ut som et lag igjen, som et skikkelig lag. Vi spilte for hverandre, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

VG Live: Les grundig referat fra kampen

Nederlaget gjør at Solskjær fortsatt bare har vunnet én gang i ligaen som manager for klubben. Forrige seier kom så langt tilbake som mot Norwich 1. februar.

Samtidig er det ikke mer enn tre poeng opp til sikker plass i Premier League.

Endret taktikk

1-0-scoringen gjorde at bortelagets defensive plan slo sprekker. Nordmannen gikk for en mer forsiktig og forsvarende taktikk enn tidligere. Han startet kampen med tre midtstoppere.

Spurs hadde de største sjansene også før scoringen, men like etter ledermålet kunne Cardiff ha utlignet.

Craig Bellamy slo en presis og innoverskrudd corner som skapte vanskeligheter for keeper Hugo Lloris. Steven Caulker vant duellen inne i feltet, men forsøket med hodet traff tverrliggeren.

Satte inn Dæhli

Declan John fikk en god mulighet like før pause. Waliseren kom i høy hastighet på venstrekanten og gikk inn i boksen. Waliseren gikk for skudd i stedet for innlegg, men en noe overrasket Lloris avverget til corner.

Cardiff klarte å stå høyere med laget etter hvilen, og Spurs skapte ikke nevneverdig i starten av omgangen. Med rundt 25 minutter igjen av kampen, valgte Solskjær å sette inn Mats Møller Dæhli.

Senere gikk han enda mer offensivt til verks. Han ofret backen Fabio og satte inn spissen Kenwyne Jones. Cardiff klarte imidlertid ikke å skape store sjanser, og Tottenham fikk en relativt enkel jobb med å styre inn tre poeng.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool21201050143661
2Manchester City22152562253747
3Leicester City22143547212645
4Chelsea22123739291039
5Manchester United2297636251134
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder