LOVENDE UNGGUTTER: Mats Møller Dæhli (til venstre) har aldri sett Martin Ødegaard bedre enn 16-åringen har vært på denne landslagssamlingen. I midten pressesjef Svein Graff og sikkerhetssjef Geir Ellefsen (i bakgrunnen). Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Dæhli har aldri sett Ødegaard bedre enn nå

Mener 16-åringen er klar for å starte i drømmerollen mot Kroatia

MARBELLA/ZAGREB (VG) Mats Møller Dæhli (20) mener Martin Ødegaard har vært «fantastisk god» på landslagstreningene, og mener 16-åringen
er klar for å innta drømmerollen som hengende spiss mot Kroatia.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ja, det tror jeg. Sånn som han har spilt på trening, så er jeg ikke noe som helst bekymret for noe. Han har vært fantastisk god den uken her. Jeg tror den spissrollen som han har blitt drillet i passer perfekt, sier Dæhli til VG.

Har aldri sett Ødegaard bedre

Freiburg-proffen har slitt med «Jumper’s knee» de siste ukene, men erklærer seg kampklar til lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Kroatia. Nå kan det være duket for «Mats og Martin» - for første gang sammen fra start for Norge.

Oslo-gutten har aldri sett yngstemann bedre enn på denne landslagssamlingen.

– Det er utrolig morsomt å spille med Martin på trening. Det er en forståelse der som jeg håper vi kan få dra nytte av, sier 20-åringen.

– Han fremstår også som mer fysisk robust nå enn han var i fjor?

– Jeg merker mer forskjell på hvordan han har utviklet seg med ball. Han er enda bedre nå enn det jeg har sett av ham før, skryter Mats Møller Dæhli, voldsomt imponert over den nesten fire år yngre romkameraten.

Håper å få rollen som hengende spiss

Ødegaard har hatt vekslende suksess på B-laget Castilla, men har virkelig sprudlet på treningene i solfylte Marbella. Det er åpenbart at han stortrives i landslagsmiljøet, og han innrømmer at rollen som offensiv midtbanespiller eller hengende spiss er den han drømmer om på sikt.

FINTET UT: Valon Berisha ligger langflat på bakken etter å ha blitt driblet av Martin Ødegaard under onsdagens landslagstrening. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Det hadde ikke vært dumt, det. Jeg har spilt litt der på trening som dere har sett, og det trives jeg veldig godt med. Jeg har spilt mye der før. Jeg trives veldig godt med å spille i en sånn rolle litt bak spissen, og jobbe i mellomrommet, sier Ødegaard til VG.

– Det virker som det sprudler av deg på trening?

– Ja, jeg synes jeg virker å være i god form. Jeg føler meg bra i bena.

Har blitt fysisk mer robust

Mye har skjedd også med Ødegaards kropp siden han som en spinkel 15-åring ble byttet inn til Tippeliga-debuten mot Aalesund 13. april i fjor. Han har blitt fysisk mer robust.

– Jeg har visst at jeg kom til å bli større. Det er helt naturlig å vokse for alle i den alderen her. Jeg har trent mye også, men ikke med vekter eller sånne ting. Jeg har bare jobbet med basisen min, bygd på den og gjort den sterk, forteller Real Madrid-proffen.

– Jeg merker mest forskjell på hvordan han har utviklet seg med ball. Jeg synes han er enda bedre nå enn før, mener Møller Dæhli.

Tror dette landslaget kan nå langt

Venstrekanten har i løpet av samlingen i Marbella fått enda større tro på fremtiden for det norske landslaget. Det er blitt gjennomført solide treninger med mange gode prestasjoner.

Under onsdagens lange økt fikk den tekniske kantspilleren en aldri så liten aha-opplevelse.

– Da jeg så den treningen, det nivået og den intensiteten vi hadde, så fikk jeg følelsen av at det laget her kan komme langt i løpet av noen år. Nå har jeg vært med en stund, siden Per-Mathias tok over. Man merker forskjellen på nivået på trening nå sammenlignet med for ett år siden. Det er gøy å se på den utviklingen. Så får vi se om vi får det ut mot Kroatia, sier Mats Møller Dæhli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder