Her er søndagens oddstips

JAGER PUBLIKUMSREKORDEN: Hammarby har en fantastisk tiltrekningskraft. Til sesongåpningen mot Häcken i april kom det 30 278 tilskuere til Tele 2 Arena. Foto:Maja Suslin,NTB scanpix

Publikumsmagneten Hammarby

Hammarby har lenge vært i ingenmannsland  på tabellen. Likevel er de i ferd med å sette ny publikumsrekord i svensk fotball.

 • Rolf Brown
Publisert:

Artikkelen er over fem år gammel

Alle som følger svensk fotball har lenge vært klar over at Hammarby fra Stockholm er et publikumslag. Men når klubben i 2013 flyttet fra Söderstadion til Tele2 Arena eksploderte interessen. På sine tolv hjemmekamper i år har laget et snitt på 24 520 tilskuere. Og slik jager «Bajen», som klubben kalles, Örgrytes snittrekord fra 1959 på 25 520 på elleve matcher.

Ok, nå kom det «bare» 18 173 tilskuere på onsdagens hjemmekamp mot Gefle - det laveste publikumsoppmøtet siden 28. juli 2014, da laget var i Superettan. Siden da har ikke Bajen hatt under 20 000 tilskuere, ifølge nettstedet fotbolldirekt.se.

Det gjør det litt mer utfordrende å sette ny rekord, men med attraktive lag som AIK, Helsingborg og Malmö FF blant tre gjenværende hjemmekamper er det ikke umulig. Ettermiddagens hjemmemøte mot AIK er forlengst utsolgt, hvilket med utvidet ståtribuneseksjon på en tidligere VIP-avdeling trolig betyr i overkant av 31 000 tilskuere.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Aftonbladets journalist Oskar Månsson følger Stockholms-fotballen tett, og forklarer hva som er årsaken til denne interessen.

– Hammarby har alltid vært en folkelig klubb, som har nådd ut ikke bare til folk i Stockholm, men også hele landet. Det var en gang en klubb for arbeiderklassen. En klubb for folk som kanskje hadde et noe romantisk syn på fotballen, og samtidig er det en klubb hvor alle er velkomne.

– Med overgangen fra lagets gamle stadion med tilskuerplass til litt over ti tusen til en topp moderne så skinner det igjennom at klubbens popularitet nok var undervurdert. Det synes som at de har beholdt de gamle supporterne og samtidig gjort seg attraktive for nye. De har et slogan i sosiale medier som heter «Nordens beste fotballopplevelse». Og blant annet gjennom den har de maktet å tiltrekke et breddepublikum som sammen med de gamle har klart å skape en magisk stemning på Tele 2 Arena, påpeker Månsson.

– For fotballen i seg selv er ikke så spennende, laget er i ingenmannsland på tabellen og har ingen virkelig stor stjerne utover klubbikonet Kennedy Bakircioglu. Og historisk har de jo faktisk bare vunnet seriegullet én gang.

– Er det rett å beskrive Hammarby som en «hipsterklubb»?

– Vel, de kommer fra Södermalm, som er Stockholms svar på Grünerløkka om man vil. Spør du en Hammarby-fan vil han svare nei. Spør du en AIK eller Djurgården-fan vil han svare ja. Og kanskje ertende legge til at det er en klubb for bønder og en kreativ middelklasse fra Södermalm, som ikke har så mye peiling på fotball, avslutter Månsson.

Til dagens match har hjemmelaget skaffet seg et pusterom på fem poeng til nedrykks-kvalplassen med onsdagens fortjente 3-0-triumf over Gefle. Det var den første seieren på fem seriekamper.

AIK henger med i det spennende tetsjiktet etter fenomenale ni strake seirer, som er ny klubbrekord. I midtuken ble GIF Sundsvall slått 2-0 på utebane uten Stefan Izhizaki (mb), Dickson Etuhu (mb) og lagets toppscorer med 15 mål Henok Goitom (a). De to sistnevnte har sonet ferdig, og er tilbake her.

VG LIVE: Følg matchen på VG Live

Dette tegner til å bli en interessant Stockholms-duell med norske spillere involvert på begge lag, og med et trøkk på tribunene som stockholmerne er så dyktige på. Ingen av lagene, og aller minst gjestene har råd til å avgi poeng. AIK vant vårkampen 2-0, og vi tror gjestene kan klare det igjen.

Borteoddsen er 1.80, spillestopp er kl. 14.55 og CMore Live sender matchen.

Publisert:

Les også

 1. Aleesami-perle da IFK forsvarte serieledelsen

  (IFK Göteborg-Häcken 4-0) Haitam Aleesami (24) scoret sitt første Allsvenskan-mål da hans IFK Göteborg forsvarte…
 2. Brennhett Stockholm-derby avbrutt av supporterbråk foran begge omgangene

  (AIK - Djurgården 1-0) Det gikk mer enn hett for seg da AIK og Djurgården barket sammen i Allsvenskan mandag.
 3. Legger seg langflat etter pinlig filming

  IFK Norrköping-kapteinens pinlige filming forrige helg ble en hit på verdensveven.
 4. Nytt stadion har gitt Allsvenskan-lag bæsjproblemer

  Svenske Häcken har sett seg lei på fuglebæsj og fjær på banen. Nå søker klubben fugleskremsel, skriver Expressen.
 5. Høydramatisk da Hareide ledet Malmö videre i Champions League

  (Zalgiris Vilnius - Malmö 0-1, 0-1 sammenlagt) Åge Hareide (61) måtte bytte inn den 16 år gamle reservekeeperen i kampen…
 6. Norsk back «årets forsvarer» halvveis i Allsvenskan

  Allsvenskan er halvveis og svenske DN oppsummerer med å kåre årets keeper, forsvarer, midtbane og angriper.

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Mer om

Tippetips

Svensk fotball

Flere artikler

 1. Sander Svendsen spiller for Sveriges publikumsmagnet: – Fikk sjokk

 2. Norsk Hammarby-helt åpner for Eliteserien

 3. Tribunevold i Stockholm-derby etter at Elyounoussi ble matchvinner

 4. Hareide: – Må til Bundesliga for å finne noe lignende

 5. Gudjohnsen-råd viktig for Svendsens Hammarby-overgang

Fra andre aviser

 1. Zlatan Ibrahimovic blir deleier i svensk toppklubb

  Aftenposten
 2. Åtte nordmenn involvert i ellevill gullkamp: – Det er galskap

  Aftenposten
 3. Ny tilskuerrekord i Sverige: Over 30.000 så Malmö vinne

  Aftenposten
 4. Bengalske lys slengt mot barnefamilier og stolkasting mot fotograf. Nå har svensk TV-kanal fått nok.

  Aftenposten
 5. Bengalske lys slengt mot barnefamilier og stolkasting mot fotograf. Nå har svensk TV-kanal fått nok.

  Bergens Tidende
 6. Ulvestad er ett poeng fra å bli svensk seriemester

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no