MORO PÅ JOBBEN: Gustav Mendonca Wikheim, Marcus Pedersen (nummer 10) og Iver Fossum feirer finspillet som ga 2-0-målet mot Odd i Tippeligaen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Pedersens Høgmo-melding: – Han får ringe hvis han vil ha mål

Godset-treneren mener det for tidlig med landslagsretur

Strømsgodsets «gylne triangel» trygget tredjeplassen

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Odd 2-1) Disse tre glisene er det bare å nyte for Strømsgodset-supporterne. To nydelige angrep fra trioen involvert sikret to mål og seier over Odd i nesten-toppkampen fredag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Iver Fossum (19) var best, Gustav Wikheim (22) trakk opp angrepene og Marcus Pedersen (25) fightet effektivt i boksen.

– To veldig kloke fotballspillere. De vet å leke seg. Moro å spille med dem, sier spissen Marcus Pedersen til VG om Fossum og Wikheim.

Selv har han også tilført Strømsgodset en hel del. Mot Odd ble det scoring nummer syv i kamp åtte etter overgangen fra Brann. Pluss en lekker assist. Da en dresskledd Pedersen ble intervjuet på indre bane av TV 2s Davy Wathne, sang han med på sin egen fra Godset-supporterne i bakgrunnen.

– Jeg har kommet inn i et lag som det er mange gode spillere. Føler det er veldig bra defensivt. Alle løper like mye, vi står sammen som et lag hver match. Vi er i dytten, vi vokser og Godset har gjort veldig mye riktig mens jeg har vært borte, sier Godsets nygamle spiss.

Lanserer seg selv

Om en måned venter landslagets EM-playoff. Om Pedersen – etter renessansen i Drammen denne høsten – er aktuell for Per-Mathias Høgmo i den skjebnedobbelen, svarer han:

– Han får bare ringe hvis han vil ha mål...

– Føler du deg god nok nå?

– Jeg føler meg i bedre form enn jeg har vært på lenge. Føler at ting stemmer litt bedre nå. Så, ja. Jeg er ledig, jeg, gliser kraftspissen, som har tre kamper og ett mål på landslaget under Høgmo tidligere.

Smilet, humøret – og målpoengene – er endelig tilbake for spissen som opplevde mye motgang i Brann.

– Jeg følte det at det ikke gikk. Følte at jeg trengte noe nytt. Selv om jeg visste at Brann kom til å rykke opp, så var det ikke noe for meg, sier 25-åringen og nikker når VG spør om Marcus Pedersen og Brann var «mismatch».

Han var i godt, gammelt slag i møtet mellom to av Tippeligaens fremste formlag (Godset uten serietap siden 14. august, Odd 12. juli) og bidro i høyeste grad til det som var brukbar fredagsunderholdning.

– Vi visste at Marcus passet inn i vår stil og vår klubb. Nå har han også et voldsomt fokus på hver trening om å bli bedre. Nå er han mer voksen, sier Strømsgodsets suksesstrener Bjørn Petter Ingebretsen.

Men han dropper å snakke han inn i A-landslagets playoff om en måned.

– Jeg synes kanskje det er litt tidlig. Men han kan bruke vinteren, og da burde han være aktuell for noe mer, sier Ingebretsen til VG.

Men spenningen ble drept da Strømsgodsets gylne triangel satte i gang finspillet. Kantspiller Gustav Mendonca Wikheim og indreløper Iver Fossum har sammen plaget motstanderforsvar med jevne mellomrom hele sesongen, og med Marcus Pedersens muskler og duellspill i tillegg til Buskerud-duoens ballbehandling og fart, er de blitt enda verre å forholde seg til.

VG Live: Vi fulgte kampen her!

Som mot Odd. Kombinasjonen Fossum/Wikheim sådde et hint om hva som skulle blomstre allerede etter åtte minutter. Venstrevingen skar inn og skjøt mot lengste, men ballen suste på Godset-feil side av stolpen.

Så inviterte de Marcus Pedersen (25) til å være med på fotballtrekanten. Wikheim dro opp et nytt angrep på sin ving (etterhvert byttet Odds venstrebente høyreback Thomas Grøgaard side) og spilte sentralt i banen til Fossum.

Ny fulltreffer fra Pedersen

Tenåringen trakk frem en sålefinte og lurte Odd-stopper Lars-Kristian Eriksen bort i en av Drammens kebabkøer. Ballen endte hos Marcus Pedersen, som på dette tidspunktet hadde vært borti kula under en håndfull ganger, men det holder slik formkurven hans peker nå:

Etter 33 minutter bredsidet han sitt syvende mål på åtte Tippeliga-kamper etter tomillionersovergangen fra Brann i sommer.

2-0-målet så også ut som noe i samme prisklasse. Strømsgodset gikk direkte i angrep etter en Odd-offside på motsatt side. Igjen var Wikheim ballfører, Pedersen kjempet i boks, og Iver Fossum kom på løp.

Wikheims pasning ble videreflikket med hælen til Pedersen, hele Odds forsvarsfirer var lurt og fraløpt – og Fossum satte inn sitt 11. Tippeliga-mål for sesongen. Slett ikke dårlig for en sentral midtbanespiller.

– Vi kommer ikke opp på vårt beste nivå, selv om jeg mener at vi er det beste laget. Vi produserer altfor lite, men tre store sjanse til Pape (Paté) Diouf burde hold til poeng, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Odd prøvde å svare, men var et stykke unna sitt beste nivå. Da Mohammed Abu rotet bort ballen til Jone Samuelsen ble et lite håp om poeng skapt. For pasningsmottaker var innbytter Pape Pate Diouf - som på sin tredje sjanse i kampen sendte reduseringen i nettet bak en ellers god Espen Bugge Pettersen.

Men telemarkingene kom ikke nærmere og tre fortjente Godset-poeng (tross 4-4 i sjanser og mest ballbesittelse hos Odd) trygger tredjeplassen til Bjørn Petter Ingebretsens lag. Med han som trener - siden 11. serierunde - har Drammens beste gutter og menn faktisk plukket flere poeng enn den vordende gullvinneren Rosenborg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder