PANGSTART: Tom Nordlie, her under sin første pressekonferanse som Skeid-trener, debuterte med seier for Oslo-klubben. Foto: Frode Hansen VG

Hotellstreik skapte trøbbel for Nordlie: – Nesten vært på campingtur

(Alta – Skeid 2-3) Karrieren som Skeid-trener kunne ikke startet bedre for Tom Nordlie (54). Men bortekampen mot Alta bød på noen utfordringer.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det smakte godt. Når det er kamp, merker man ikke forskjell på divisjonene, sier Nordlie til VG.

Skeid ledet tilsynelatende komfortabelt 2-0 til pause, men Alta skapte spenning ved først å redusere til 2-1 og deretter til 3-2. Nordie, som var svært aktiv på sidelinjen på overtid, kunne til slutt konstatere at jobben var gjort: seier og tre poeng i debuten.

HUSKER DU? Journalist Tom Nordlie kuppet Høgmos pressekonferanse

– Nesten vært på campingtur

Men forberedelsene til kampen var et godt stykke unna standardene Nordlie ble vant med som Tippeliga-trener for blant annet Start og Lillestrøm.

– Vi har nesten vært på campingtur, vi! Vi måtte skifte i hvert vårt telt fordi de bygger om hallen. Og etter kampen måtte vi gå noen hundre meter til en skole for å dusje, sier Nordlie.

– På grunn av hotellstreiken fikk vi ikke lov til å låne et møterom på hotellet, men vi fikk ha spillermøtet i baren. Og vi måtte ha med matpakke, selv om streikevakten hadde både kaffe og mat, ler han og konstaterer:

– Så dette har ikke vært noen «bena høyt»-tur.

Sammen med spillerne sto han grytidlig opp søndag morgen – og flyr nå tilbake til Oslo.

LES MER: Nordlie og Drillo blir trenerteam

– Da ble jeg forbannet

Den tidligere Start-treneren var i kjent stil svært engasjert under kampen. Ifølge Altaposten havnet han i munnhuggeri med Alta-trener Rune Repvik mot kampslutt. Skeid hadde spilt ballen ut på grunn av en skade, og Alta stod høyt og presset da ballen skulle i spill igjen. Da kjeftet Nordlie på Repvik.

– Da ble jeg forbannet. Men de sa unnskyld etterpå. Bortsett fra det var det den roligste kampen jeg har hatt noen gang. Det var kanskje like greit, for jeg har nesten ikke stemme, er så forkjølet, sier han.

Nordlie har bare rukket å lede «to og en halv» Skeid-treninger etter at han ble presentert som klubbens nye trener.

– Jeg vil ikke ta stor ære for seieren, og jeg ville ikke tatt stor slakt hvis vi hadde tapt. Men noen knapper har jeg klart å trykke på, sier Nordlie.

Den lynraske spissen Johnny Buduson ble avgjørende med to scoringer i første omgang. Kraftspissen David Tavakoli scoret Skeids tredje mål, mens Sega Ngom og Magnus Nikolaisen tegnet seg på scoringslisten for Alta.

Seieren sender Nordlies Skeid opp på tredjeplass i 2. divisjon avdeling 1. Det er fem poeng opp til serieleder Tromsdalen.

Afrika-tilbud

Nordlie, som har lang fartstid som Tippeliga-trener, skal foreløpig være Skeid-trener ut året.

– Ikke for å være cocky, men mine ambisjoner strekker seg langt videre enn å være i 2. divisjon. Så får vi se om det blir med Skeid eller andre. Jeg har ikke vært i 2. divisjon siden 1996, sa Nordlie da han ble presentert som ny trener for hovedstadsklubben.

Han takket nei til tilbud fra utlandet for å trene Skeid.

– Hvis jeg hadde gått etter pengene og antall tilskuere, så hadde det vært moro. Hadde jeg vært ungkar, så hadde jeg sikkert gjort det, sa Nordlie – og røpte at det handler om en jobb «nærme Europa, rett innenfor grensa til Afrika».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder