SCORET: Marcus Pedersen kommer jublende til etter at Gustav Valsvik (t.h.) satte inn 3-0-målet på Marienlyst. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

Åtte minutter Godset-fest: – Nå er jeg fornøyd

(Strømsgodset - Sarpsborg 4-0) Strømsgodset var noe heldige som ledet 1-0 til pause, men kjørte over Sarpsborg etter at Ole Christoffer Heieren Hansen (29) fikk rødt kort.

Artikkelen er over tre år gammel

Fra det 65. til 73. minutt scoret Strømsgodset tre ganger og Sarpsborg ble redusert til ti spillere. Det var mer enn nok til å sikre hjemmeseier og fjerdeplass på tabellen for Strømsgodset.

På tribunen sto gamletreneren Ronny Deila og klappet.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Nå er jeg fornøyd. Vi fikk tettet mellomrommet i andre omgang, og da er vi vanskelige å stoppe. Da hadde vi full kontroll. På 3-0 var det avgjort, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

Parr-suser

Allerede etter ti minutter feide Jonathan Parr et langskudd i hjørnet, men Sarpsborg var minst like farlige som hjemmelaget før hvilen.

– Godset er litt heldige som går til pause med 1-0 her, sa TV 2s ekspertkommentator Drillo halvveis.

Men etter pause var Godset mer gode enn heldige. 65 minutter ut i kampen stusset Gustav Valsvik inn sitt første mål for drammenserne på en Øyvind Storflor-corner.

– På 2-0 hadde vi sikret det, følte jeg. Gledesrus. Det var på tide etter mye stang ut og en halvmeter her og der, sier Valsvik til TV 2.

VG Pluss: Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen hjelper barn i nød

Uenige om straffespark

Ett minutt senere ble Tokmac Nguen lagt i bakken av Ole Christoffer Heieren Hansen på vei inn i feltet og dommeren dro opp et rødt kort der Drillo mente gult hadde vært nok.

– Ikke rødt kort. Han fikk et dårlig touch, mener Valsvik.

– Jeg liker at dommerne dømmer på det der ser og ikke det der tror de ser, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2.

Det påfølgende frisparket bøyde veteranen Storflor over muren og hodet til Joachim Thomassen som hadde løpt inn på streken for å hjelpe keeper Arild Østbø.

Marcus Pedersen rundet av de åtte magiske minuttene da han styrte inn 4-0 enkelt i tomt bur etter å ha blitt servert av Lars Christopher Vilsvik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder