Poengdeling i Pedersen-debut

KRISTIANSAND (VG) (Start - Lillestrøm 1-1) Steinar Pedersen tok over et Start-lag som av mange før sesongen er spådd en knalltøff kamp om å overleve i eliteserien. Søndag kveld viste hjemmelaget at de har tenkt å motbevise kritikerne.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For det var et solid Start-lag som møtte Lillestrøm på et glissent Sør Arena i serieåpningen. I en sjansefattig kamp viste hjemmelaget at Pedersen har vært lur på overgangsmarkedet før sesongen.

VG DIREKTE: Les detaljert referat fra kampen

Nykommer fikset ledelse

Starts nye venstreback, Henrik Robstad, viste høy klasse og kan raskt bli en publikumsyndling på Sør Arena denne sesongen.

Robstad var også involvert da Start fikk hjørnespark etter 37 minutter som Espen Hoff serverte til en annen nykommer, Tapio Heikkilä, som stanget vertene i ledelsen.

LES OGSÅ: VG-lupen: Slik har vi tippet Lillestrøm

Svakt keeperspill på utligningen

Riktignok fikk hjemmelaget kun nyte ledelsen i fem minutter før Lillestrøm sørget for status quo i regnskapet. Et hardt innlegg fra Malaury Martin lurte alle i Start-feltet, inkludert Håkon Opdal, som var alt annet enn patent da ballen gikk direkte i mål.

Etter pause produserte verken Start eller LSK særlig mye. I et par plussgrader kunne de fremmøtte vitne to lag som var tydelig preget av at det var serieåpning i eliteserien. Ingen tok nevneverdige store sjanser offensivt, men sørget for å ha god struktur bakover på banen.

LES OGSÅ: VG-lupen: Derfor tippet vi Start helt sist

Sjansefattig

Men Start viste likevel at laget kan hamle opp med antatt bedre motstand i år. I tillegg til Robstad, viste den nyankomne nigerianeren, Uduak Idemokon, meget positive takter.

Spissen viste tegn på stor fart og utfordret LSK-forsvaret mange ganger uten å komme til de altfor store mulighetene.

Lillestrøm fikk svært lite til i serieåpningen. Foruten målet til Martin, hadde Erling Knudtzon en stor sjanse etter pause som Håkon Opdal mesterlig reddet.

I tillegg hadde Fred Friday en enorm mulighet ett minutt før full tid. Fra kort hold klarte ikke spissen overliste Håkon Opdal. Start-keeperen vartet opp med en glimrende redning og sørget for ett poeng for hjemmelaget.

Fått med deg denne? Spillertalsmann i strupen på fotballtopp etter lønnsutspill

VG kommer med mer fra Sør Arena.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder