POSITIV: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen ser frem til å møte Ronny Deila dersom han gjør Tippeliga-comeback i Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

RBK-Kåre om Deila: – Bra for Vålerenga

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (50) gleder seg over at Ronny Deila (40) er på vei tilbake til norsk fotball og Vålerenga.

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er kjempeartig! Bra for Tippeligaen, bra for norsk fotball, og bra for Vålerenga, sier Ingebrigtsen til VG.

– Det er viktig å få Vålerenga tilbake i toppen av norsk fotball igjen. De er viktig å ha med helt der oppe, for de er et av de lagene som skaper stemning og drar folk til arenaene, sier Rosenborg-sjefen, som forbereder onsdagens Champions League-kvalifisering mot svenske IFK Norrköping.

TV 2: Deila blir Vålerenga-trener

– Fryktelig trivelig kollega

VG meldte mandag kveld at Deila nærmet seg Vålerenga, og TV 2 skrev tirsdag morgen at den tidligere Celtic-sjefen er klar for Oslo-klubben fra og med 1. januar. Hovedaksjonær Tor Olav Trøim skal garantere en ny storsatsning der store midler vil bli satt til disposisjon.

– Deila og Rekdal er gode fotballtrenere, så får Vålerenga finne ut hvem som er riktig for dem, sier Ingebrigtsen, som gleder seg til å møte Deila dersom overgangen blir offisiell.

– Jeg ser frem til å møte Ronny. Han er en fryktelig trivelig kollega og en flink fotballmann som jeg bare har hatt trivelige møter med. Jeg ser ham gjerne tilbake i norsk fotball, sier Ingebrigtsen.

Les også: RBK utsetter Kåre-forhandlinger

– Norsk fotball trenger et sterkt VIF

Han har etablert Rosenborg i toppen av Tippeligaen igjen, og er ikke redd for utfordrere i toppen av tabellen.

– Desto bedre lagene vi må møte er, desto bedre må vi være selv. Vi har fokus på oss selv og å utvikle oss på trening hver dag. Norsk fotball trenger et sterkt Vålerenga, de må være oppe på tabellen. Bare ikke helt øverst på tabellen, ler Ingebrigtsen.

Lest denne? RBK-Kåre bekrefter «blodtreninger»

Kjetil Rekdal skal være aktuell til å bli flyttet opp som sportsdirektør når Deila eventuelt bekreftes som ny trener. Det er en løsning som har møtt motstand blant profilerte fotballfolk. Tor-Kristian Karlsen, fersk sportsdirektør i israelske Maccabi Haifa, var kritisk til løsningen i en Twitter-melding mandag kveld. «Hovedtrener som sportsdirektør over ny hovedtrener. Aldri fungert og kommer aldri til å gjøre det. Bare i Norge man kan finne på noe slik», skrev han.

– Dette ønsker jeg ikke å spekulere i, sier Ingebrigtsen.

Rekdal har åpnet for at han kan gå inn i en ny rolle i Vålerenga.

– Det viktigste for meg er at Vålerenga blir bra. Det må jeg ettertrykkelig få sagt. Om jeg skal gjøre det eller det er mindre viktig. Jeg tror jeg sitter på ganske bra forståelse og kompetanse på mange områder som gjør at jeg kan ha en viktig rolle i en fotballklubb selv om jeg ikke nødvendigvis skal stå på sidelinjen, sa Rekdal da han møtte VG på Valle tidlig tirsdag ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder