INGEN KOMMENTAR: John Arne Riise snakket med fansen og russen etter kveldens tap. Han har mediefri. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Riise har ett poeng på seks kamper i Tippeligaen: Lillebroren om fokuset på John Arne Riise: – Trakassering og mobbing

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg-AaFK 1-0) Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise (32) reagerer sterkt på det store fokuset på storebror John Arne Riise (35). I kveld tapte den tidligere internasjonale storstjernen igjen i Tippeligaen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er trakassering og mobbing, mener John Arne Riises nabo ute på kunstgresset i Sarpsborg og melder at den tidligere Liverpool-stjernen er av samme oppfatning:

– Han synes dette går over i personhets og trakassering, hevder Bjørn Helge Riise.

Ny tung Riise-kveld: Overkjørt av Sarpsborg

Selv gikk John Arne Riise to ganger forbi VG i intervjusonen på Sarpsborg stadion uten å reagere på vår henvendelse. Ifølge klubben har han tatt mediepause.

Riise prioriterte heller å skrive autografer til russ og unge fotballfans ute på parkeringsplassen. På Twitter varsler han nytt blogginnlegg i morgen (fredag) og melder «god bedring» til journalistene.

Tallenes tale er slik: John Arne Riise spilte i kveld sin sjette kamp for Aalesund - den første på 90 minutter. Aalesund har tatt ett poeng på hans kamper.

Mens han har vært på banen har Aalesund scoret ett mål og sluppet inn seks.

VG skrev tidligere i uken en kritisk sak på at John Arne Riise ennå ikke har vunnet en seriekamp etter comebacket i Aalesund. Nå i kveld har vi fulgt opp med en ny Riise-vinkling fra Sarpsborg, hvor han spilte 90 minutter til 4 poeng på VG-børsen.

– Jeg synes det er pinlig av media og hele tiden fokusere på ham. Det provoserer meg noe helt jævlig både som lillebror og kaptein, sier Bjørn Helge Riise.

– Vi både vinner og taper som et lag. Vi er 11 spillere og en tropp. Dette handler selvsagt ikke bare om John Arne, mener den yngste Riise.

– Det kan føre til at han blir redd for å gå utpå banen.

Kampen minutt for minutt: VG Live

FORSVARER: Bjørn Helge Riise mener media mobber broren John Arne Riise. I kveld spilte brødrene med 145 landskamper for Norge sammen sentralt på midtbanen for Aalesund. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Jeg slo opp på mobilen rett etter kampen og så at dere vinklet på John Arne igjen. Men det var ikke han som tapte denne kampen. Målet kom til Sarpsborg kom i min sone. Ta heller meg da, oppfordrer Bjørn Helge Riise.

– Hvordan var det å spille med broderen?

– Utrolig moro. Vi hadde god kontroll. Jeg synes han viser at han er godt trent og at han spilte en utrolig god kamp.

Tross tapet: Bjørn Helge Riise mener kampen var en opptur etter 1-4 mot Sogndal på hjemmebane søndag.

– Det er irriterende at vi ikke har marginene med oss. Men det er slik vi må spille. For oss var det viktig å fremstå annerledes enn mot Sogndal, sier han.

Aalesund tapte knapt og Bjørn Helge Riise mente kampen var jevn. Han får ikke støtte av Sarpsborg-trener Geir Bakke. VGs sjansestatistikk viser 9-3 i favør hjemmelaget.

Sarpsborg i form: Men den franske stjernen forsvant

– Vi er fornøyd med denne kampen, men burde vunnet mer ut fra sjansene, mener Bakke. Han får støtte av matchvinner Anders Trondsen, som sammen med Joachim Thomassen dominerte på venstrekanten.

– Vi startet kampen ruskete, men viste etter hvert at vi var det beste lag. Men vi burde satt flere sier Trondsen som var den eneste som klarte å lure en god Andreas Lie i Aalesund-målet. Skuddet fra 18 meter suste inn hjørnet på overtid i 1. omgang.

Det var ikke mitt beste treff, men den gikk inn, sier han og var minst like fornøyd med at han stadig klarte å stikke frem Thomassen.

Det var ingen tvil hvem som var de beste venstreføttene på banen selv om John Arne Riise også viste prov på gode pasninger. Spesielt fremspillet til Franck Boli der Sarpsborg-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen måtte ta et «profesjonelt» gult kort.

– Jeg hadde nok med å konsentrere meg om meg selv. Men du merker at John Arne Riise er en god spiller. Han har et godt touch, mener Sarpsborg-helten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder