VIKTIG: Manchester Uniteds keeper David De Gea gjør en av flere redninger i kampen mot West Ham, hvor United sikret FA Cup-semifinale. Foto: AP Photo/Alastair Grant

Schmeichel hyller De Gea etter United-opptur

United vant kvartfinale-omkampen

Ny Rashford-scoring

(West Ham 1-2 Manchester United) David De Gea (25) leverte en strålende kamp da Manchester United sikret FA Cup-semifinale.

  • Herman Folvik
Publisert:

– En seier for Manchester United, men det ville ikke skjedd uten den supre David De Gea. Kampens beste spiller nok en gang, melder Peter Schmeichel, den danske keeperlegenden i United, på sin Twitter-bruker.

Spanjolen leverte flere viktige og gode redninger gjennom kvartfinalen i FA Cupen som ble spilt på nytt fordi møtet på Old Trafford endte 1-1. Etter den matchen måtte De Gea tåle kritikk fra Uniteds gamle midtbanestjerne Paul Scholes.

– Jeg syntes David De Gea burde reddet frisparket til Payet. En keeper av hans kaliber vil være skuffet av å slippe inn et frispark fra 30 meters hold. Jeg kunne forstått det om det hadde vært et Ronaldo-frispark hvor ballen skifter retning, sa Scholes da.

Før kampen: Ekspert: - Van Gaals tid i United er over

– Helt fantastisk

Etter kveldens kamp derimot var det ingenting å si på arbeidet til den spanske målvakten. Spesielt ble han rost for dobbelredningen helt på tampen.

Cheikhou Kouyate hadde en kjempemulighet til å utligne. Skuddet gikk rett på David de Gea, men ballen havnet ute i feltet igjen. Også det neste skuddet ble tatt hånd av fra De Gea, før Kouyate var framme på returen og scoret, men han ble korrekt avblåst for offside.

– West Ham spilte ikke med entusiasmen vi forventet. Men hadde det ikke vært for De Gea... Så mange redninger han har i dag, det er helt fantastisk, sier Alan Shearer, tidligere scoringskonge i Premier League, i BBCs studio.

Så du denne? Gråtkvalt Ranieri etter Vardy-party

Etter kampen jublet De Gea fornøyd, og fikk en fortjent klem av assistenttrener Ryan Giggs. Også hovedsjefen Louis van Gaal uttrykte sin begeistring for sisteskansen etter kampen.

– Han er en av de beste keeperne du kan forestille deg. Jeg er veldig fornøyd med han, sier van Gaal til klubbens TV-kanal.

Cup-sjokk i Norge: Brann ute etter straffer

Ny Rashford-scoring

18 år gamle Marcus Rashford har rukket å bli en favoritt hos United-fansen med seks mål på elleve kamper. Det siste kom da han prikket vakkert inn 0-1 på Upton Park etter 53 minutter.

– Det var et strålende mål. Jeg så åpningen, og så hjørnet og ropte at han skulle skyte, men det er enklere å rope det enn å gjøre det, sier Van Gaal om målet.

Lest denne? United-kometen Rashford kunne blitt Stabæk-spiller i vinter

Siden økte Marouane Fellaini til 0-2 etter 66 minutter, før James Tomkins skapte ny spenning med 1-2-redusering 12 minutter før slutt. West Ham skapte et lite press, men klarte ikke å overliste De Gea to ganger. Dermed tar United seg til semifinale i FA-Cupen og møter Everton, som onsdag kveld spilte 0-0 borte mot Crystal Palace, på Wembley lørdag 23. april. Den andre semifinalen går dagen etter mellom Crystal Palace og Watford. United har ikke vunnet FA-cupen siden 2004.

– Jeg er glad på vegne av spillerne, klubben og supporterne. Dette var et stort resultat, og vi spilte veldig bra. Jeg synes vi kontrollerte kampen i 85 minutter og kunne avgjort den mye tidligere, men så scoret de, og det ble litt nervøst helt til det siste, sa United-manager Louis van Gaal.

Sett denne? Bayern München «holder kontakt» med Martin Ødegaard

West Ham og United møtes igjen på Upton Park i den nest siste serierunden 10. mai. Da kan det stå om en plass i mesterligaen neste sesong.

– Det var selvsagt ikke slik vi ønsket at det skulle gå, men vi gjorde vårt beste, sa West Ham-manager Slaven Bilic som så sitt Hammers tape for første gang på hjemmebane på 17 kamper.

– De var bedre enn oss det meste av kampen i kveld, men vi kommer tilbake, sa kroaten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder