RIVALER: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, her under høstens El Clásico, er verdens to beste fotballspillere. I år trekker portugiseren det lengste strået. Foto: GETTY IMAGES

Stor VG-kåring: Derfor er Ronaldo bedre enn Messi

Cristiano Ronaldo vant årets to viktigste trofeer: EM og Champions League. Lionel Messi var ofte magisk, men sviktet da det gjaldt som mest.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over tre år gammel

I år som i fjor har VG kåret årets beste fotballspillere. De siste dagene har vi presentert topp 10-lister for hver lagdel. De beste keeperne, forsvarerne og midtbanespillerne har blitt kåret – nå er det tid for de aller største stjernene. Er du enig i vår vurdering? Kom gjerne med din mening i kommentarfeltet!

Her er de ti beste angrepsspillerne i 2016, vurdert av VGs Arilas Berg Ould-Saada og Øyvind Herrebrøden:

10. JAMIE VARDY (Leicester City/England)

Ikke er han like komplett som Sergio Agüero, ei heller like spektakulær som Zlatan Ibrahimovic eller like målfarlig som Gonzalo Higuaín. Men det er umulig å utelate Vardy fra denne listen i 2016. Han er toppscoreren til tidenes mest sensasjonelle Premier League-vinner. Kanskje er han også, med sitt kriminelle rulleblad og sin utrolige ferd fra 7. divisjon til toppen av Premier League, selve symbolet på mirakuløse Leicester.

Vardys utrolige historie: Fra barbråk og fotlenke til Premier League-gull

9. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG (Borussia Dortmund/Gabon)

Lynet fra Gabon har sesong for sesong jobbet seg nærmere og nærmere verdenstoppen. Målstatistikken hans for Borussia Dortmund er simpelthen sensasjonell: Over 40 mål i løpet av kalenderåret 2016, og allerede 20 mål denne sesongen. Aubameyang er en livsfarlig kontringsspiller med svært gode avslutningsferdigheter, og samarbeidet hans med Marco Reus kan ta tyskerne langt i Champions League den kommende våren.

8. ROBERT LEWANDOWSKI (Bayern München/Polen)

Den polske måljegeren har scoret 46 mål i 2016. Bare Ronaldo, Messi, Suárez og Zlatan kan vise til høyere tall. Lewandowski ble toppscorer med mektige 30 mål da Bayern München tok nok en Bundesliga-tittel. Da kan man forstå reaksjonen hans etter å ha endt på 16. plass i France Footballs Ballon d'Or-kåring:

Men så hører det med til historien at Lewandowski ikke klarte å leve opp til forventningene som var knyttet til ham før sommerens EM. Det til tross for kvarfinalemålet mot Portugal, som ikke holdt til avansement.

Lest denne? Derfor kalles Lewandowski for «The Body»

7. ALEXIS SÁNCHEZ (Arsenal/Chile)

For andre år på rad har Sánchez ledet Chile til topps i Copa América. I sommer ble Arsenal-stjernen kåret til turneringens beste spiller etter å ha slått Lionel Messis Argentina på straffer i finalen. Flyten har bare fortsatt på klubblaget, der den hundeelskende angriperen har vært ustoppelig denne sesongen: 14 mål og 8 assists på 22 kamper for Arsenal i høst.

Visste du at Alexis Sánchez har laget en egen Instagram-konto til hundene sine?

6. NEYMAR (Barcelona/Brasil)

Neymar leverte et av OLs mest emosjonelle øyeblikk da han brøt sammen på Maracanã-gresset etter å ha avgjort finalen på straffespark. Før den tid hadde 24-åringen scoret 24 mål i Barcelonas gullsesong i La Liga. Denne høsten har brasilianeren i større grad inntatt servitørrollen for katalanerne, mens Messi og Suárez scorer på bestilling. Brasilianeren har vært den minst fremtredende delen av «MSN» i år, men utvikler seg stadig som lagspiller.

5. GARETH BALE (Real Madrid/Wales)

Real Madrid-fans er ikke lenger bekymret for fremtiden uten Cristiano Ronaldo. Grunnen til det heter Gareth Bale. Waliseren har hatt et fabelaktig år, som startet med hat trick i Zinédine Zidanes trenerdebut, fortsatte med assist og storspill i Champions League-finalen, og ble kronet av et heroisk EM med Wales. Bale scoret i de tre gruppespillskampene, men var kanskje aller mest imponerende på grunn av sin oppofrende stil og lagmoral.

Les også: Bale-manke sammenlignes med Jesus

4. LUÍS SUÁREZ (Barcelona/Uruguay)

Messis perfekte lekekamerat. Det er neppe noen som vil protestere om vi kaller Suárez verdens beste rene spiss. Tallene hans i 2016 taler i hvert fall for det: 54 kamper, 49 mål, 25 assists, toppscorer i La Liga og vinner av gullstøvelen i Europa. Hans nærmest telepatiske forbindelse med Messi og Neymar har skaffet Barcelona tre titler: La Liga, Copa del Rey og den spanske supercupen.

Lest denne? Slik lærte Suárez seg sinnemestring

3. ANTOINE GRIEZMANN (Atlético Madrid/Frankrike)

Hvis det var ett år noen kunne brutt hegemoniet til Messi og Ronaldo, så var det i 2016. Hadde Griezmann vunnet Champions League- og/eller EM-finalen, ville han trolig stukket av med alle personlige utmerkelser også. Men det ble tap for Real Madrid i Champions League, og for Portugal i EM. Likevel har det vært et minneverdig år for Griezmann, som ble EM-toppscorer med seks mål og kåret til turneringens beste spiller. Senket både Barcelona og Bayern München nærmest på egenhånd på vei til Champions League-finalen. Fotballens ferskeste superstjerne virker å ha enda mer å gå på.

Anbefales: Slik ble Griezmann en superstjerne

2. LIONEL MESSI (Barcelona/Argentina)

Ingen har scoret flere mål enn Messi i 2016. Ingen har slått flere målgivende pasninger. Mange vil også påstå at ingen har vært bedre enn Messi i 2016. Han har gått fra driblekant til måljeger til å bli en enda mer komplett versjon av seg selv, mer delaktig i spillet, mer uforutsigbar. Farligere. Hvordan kan han da ikke toppe denne listen? Vel, fordi 2016 også var året da Messi røk ut i kvartfinalen i Champions League og nok en gang sviktet da det gjaldt for Argentina i Copa América-finalen. Han har også vært fraværende i årets to El Clásico-oppgjør.

1. CRISTIANO RONALDO (Real Madrid/Portugal)

Det er vanskelig å komme utenom Cristiano Ronaldo i år. Portugiseren har ikke scoret like mye som før, og han har slitt litt med skader, men han har vunnet de to definerende turneringene: EM og Champions League. Hans hat trick mot Wolfsburg i CL-kvarten, som sendte Real Madrid videre etter å ha tapt 2-0 i den første kampen, står igjen som hans store øyeblikk på klubblaget. I EM reddet han Portugal fra gruppe-exit med to mål og en assist i 3-3-kampen mot Ungarn. Deretter scoret han i semifinalen mot Wales etter et spektakulært monsterhopp. Finalen forlot han tidlig på grunn av skade, men hans motiverende innsats fra sidelinjen står igjen som et ikonisk EM-øyeblikk.

2015: Husker du fjorårets liste? | 2014: Eller den fra to år tilbake?

Premier League

SVUTMP
1Arsenal11003033
1Leicester City11003033
3Chelsea11003123
4Newcastle United11002023
4Wolverhampton Wanderers 11002023
 • Champions League
 • Nedrykk

Les også

 1. Stor VG-kåring: En av disse er årets midtbanespiller

  Tysklands elegante ballfordeler Toni Kroos – eller Frankrikes lille kriger N'Golo Kanté?
 2. Stor VG-kåring: Utskjelte Pepe er verdens beste

  Han er en av fotballens mest utskjelte, forhatte og kontroversielle spillere.
 3. Stor VG-kåring: Ringreven Buffon (38) knuser ungguttene

  VG kårer den evigunge italieneren Gianluigi Buffon til årets beste keeper for andre år på rad.
 4. Cristiano Ronaldo vant gullballen

  Real Madrid-angriperen stakk ikke overraskende av med tittelen som verdens beste fotballspiller i 2016.

Mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Cristiano Ronaldo
 3. Lionel Messi
 4. Neymar
 5. Premier League
 6. Spansk fotball
 7. Tysk fotball

Flere artikler

 1. Cristiano Ronaldo vant gullballen

 2. Stor VG-kåring: Derfor er Messi bedre enn Ronaldo

 3. Ronaldo vant årets spiller i verden

 4. Var Ronaldo egentlig best i verden?

 5. Ny studie: Ronaldo og Messi er kanskje best – men ikke mest verdt

Fra andre aviser

 1. 30 spillere nominert: Igjen kommer Gullballen til å dreie seg om disse to

  Aftenposten
 2. Ronaldo i spissen for sju Gullballen-kandidater fra Real Madrid

  Aftenposten
 3. Ronaldo kåret til årets spiller

  Aftenposten
 4. Bekreftet: Cristiano Ronaldo kåret til verdens beste spiller i 2016

  Aftenposten
 5. Ronaldo tangerte Messi: Vant Gullballen for femte gang

  Aftenposten
 6. Ronaldo kåret til årets spiller

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no