Lasse Opseth jubler for sønnens superscoring: - Stolt over å se ham lykkes

SOGNDAL (VG) (Sogndal - Lillestrøm 2-2) Sogndal så fortapt ut ved pause og lå under 2-0. En klassescoring av Kristian Fardal Opseth sikret poeng.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Min første scoring i Tippeligaen! Jeg har aldri hatt en så lang måltørke før, så dette var deilig, jubler 26-åringen som ble toppscorer med 16 mål i klubbens oppprykkssesong i fjor. På øverste nivå har det gått tråere, men mot Lillestrøm kom forløsningen for sønnen til klubblegenden Lasse Opseth med 256 scoringer for Sogndal.

Senior fikk med seg sønnens scoring og jublet like høyt:

– Klart jeg er stolt når jeg ser han lykkes. Dette har han kjempet lenge for, sier Lasse Opseth til VG. Han ga seg i 1991, da var sønnen 1 år.

– Vi er nok ulike som spisstyper. Jeg hadde ikke det samme tunge skuddet som han, innser Lasse Opseth.

Syv minutter etter at at han kom på banen, dro Kristian Fardal Opseth til med venstresleggen etter å ha gjort alt forarbeidet selv. Ballen føk i hjørnet fra 20 meter og Sogndal hadde gjennomført en snuoperasjon få trodde på fem minutter før.

LSK svekket på papiret

Lillestrøm stilte svekket på papiret siden lagets to beste spillere denne sesongen ifølge VG-børsen, toppscorer Fred Friday og målvakt Arnold Origi, var ute med skade. En småskadet Frode Kippe startet på benken.

LES OGSÅ: Global interesse for Friday

Men det så ikke slik ut i første omgang, for bortelaget spilte smart og kunne gå til pause med 0-2 etter scoringer av Malaury Martin og Bassel Jradi.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra kampen her!

Jradi ga LSK ledelsen

Først kom høyreback Håkon Skogseid rundt på kanten i 28. spilleminutt. Innlegget gikk gjennnom feltet til en umarkert Martin som bredsidet i mål inne ved stolpen.

Så la Mohamed Ofkir til Bassel Jradi som på samme vis bredsidet lavt i mål inne ved stolpen etter at Sogndal-forsvaret ikke markerte tett nok i 38. minutt.

– Både Mohamed og jeg fant oss posisjoner inne i feltet. Han headet ned til meg, jeg tok et touch og avlsuttet. Herlig å se den gå inn, men irriterende at vi ikke klarte å holde på ledelsen, sier danske Jradi til VG.

Lyktes med bytter

Sogndal-trener Eirik Bakke rullerte i alle ledd fra start, Hannu Patronen måtte på benken til fordel for Bjørn Inge Utvik, Rune Bolseth var inne igjen i startoppstillingen, det samme var Martin Ramsland på topp. Mahatma Otoo måtte finne seg i å starte på benken. Taktikken slo ikke heldig ut før pause, og Bakke svarte med et dobbeltbytte etter 45 minutter. Patronen kom inn for Utvik, Kristian Fardal Opseth for Lars Christian Kjemhus.

Og byttene ga umiddelbart effekt. Først headet Babacar Sarr inn 1-2 etter frispark fra Koomson fire minutter ut i omgangen. Scoringen ga hjemmelaget energi, og tre minutter senere kom utligningen ved Fardal Opseth. Det var populært på tribunen, for Fardal Opseth var eneste spiller med opprinnelse fra Sogndal på banen.

– Det er utrolig moro for Opseth å få sitt første. Den har han ventet lenge på, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til TV 2.

– Det var veldig viktig at vi klarte å snu det i denne kampen slik at vi slapp å ta ferie med tap. Vi snakket om dette i pause, at klarte vi å få det første målet så ville det bli kaos hos dem. Det skjedde. Vi hadde sjanser nok til å avgjøre, men det kostet å score to mål, vi ble slitne, sier Bakke.

Om Fardal Opseths scoring sier han:

– En typisk Opseth-scoring. Jeg hadde håpt at vi skulle få flere frispark slik at han fikk prøve seg.

Har fått lite spilletid

Fardal Opseth har bare startet to Tippeliga-kamper denne sesongen, til tross for at han var toppscorer i fjor.

– Slik vi har spilt har jeg foretrukket Otoo, Ramsland og Sveen på topp. Kristian har andre ferdigheter. Ting har fungert bra, men dette gjør at Kristian styrker sjansene sine, sier Bakke.

Fardal Opseth sier til VG at han selvsagt synes det er surt å ha fått lite spilletid, men at han respekterer avgjørelsen.

– Jeg kan egentlig ikke si noe, for de som har spilt har gjort det godt.

Flyten i spillet som har vært Sogndals kjennemerke på hjemmebane denne sesongen, kom tilbake med byttene i pausen. Hjemmelaget skapte knapt en sjanse før pause. Samtidig hadde Lillestrøm gjort hjemmeleksen sin og pakket godt igjen med sikring og dobbel sikring på kantene. Men etter pause var bildet snudd på hodet.

LES OGSÅ: Psyché på rundens lag

I sluttminuttene vippet kampen, Lillestrøm trykket på, men Sogndal var nærmet etter spill og sjanser i annen omgang. Det ble med de to målene rett etter pause, og Sogndal spilte dermed sin fjerde uavgjorte kamp på rad.

– Vi gikk «all in», men i den andre omgangen skulle vi ha vunnet, mener Bakke.

– Før kampen hadde vi vært fornøyd med ett poeng på bortebane, men ikke slik kampen utvikler seg, sier LSK-trener Runar Kristinsson til TV 2.

Han benytter også anledningen til å rette en pekefinger mot dommeren og karakteriserer frisparket i forkant av 1-2-målet som «veldig, veldig billig».

– Og så scorer de... Det er synd, men vi må også bli flinkere til å stå imot presset og å ro hjem seieren, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder